Δεν ανακοινώθηκε ακόμα με ποιους επίσημους θα συναντηθεί στην Άγκυρα

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, θα βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση για το Κυπριακό.

O εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, έκανε την Τρίτη σχετική αναφορά στο Κυπριακό.

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες δεν είχε γίνει οποιαδήποτε ανακοίνωση αναφορικά με το ποιους επίσημους θα συναντήσει στην Άγκυρα η κα Ολγκίν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και αναφερόμενος στην προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι ολοκλήρωσε το πρώτο της ταξίδι στην Κύπρο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόσθεσε ότι η κα Ολγκίν είχε συναντήσεις με τον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ αντίστοιχα, καθώς και με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, από τοπικούς φορείς έως την κοινωνία των πολιτών και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας.

Τέλος, ανέφερε ότι η κα Ολγκίν την Τρίτη πραγματοποίησε συναντήσεις στην Αθήνα και θα ταξιδέψει την Πέμπτη στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει επίσης να ταξιδέψει στο Λονδίνο στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: Dialogos
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.