του Χάρη Θεραπή

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ έχει βαλθεί να πείσει άπαντες ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το τεράστιο θέμα (ούτε μπορώ να διανοηθώ τί γίνεται με άλλα κρίσιμα ζητήματα) που έχει προκύψει με την επιλογή των υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η έλλειψη δυναμισμού και αποτελεσματικής ηγεσίας, το μετέωρο βήμα μεταξύ συγκυβέρνησης ή αντιπολίτευσης και η ολοφάνερη αδυναμία επιβολής της κομματικής πειθαρχίας στους αντάρτες που πληθαίνουν μέρα με την μέρα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η τεράστια σημασία που δίνετε στην εικόνα (ευθύς ανταγωνισμός με τον influencer ΠτΔ) από την ηγεσία του ΔΗΣΥ, δεν βοηθά καθόλου στην επίλυση των μεγάλων προκλήσεων και στη διατήρηση της συνοχής της παράταξης. Την ίδια στιγμή καταγράφεται δημοσκοπικά η ραγδαία άνοδος του ΕΛΑΜ ως τρίτο κόμμα και η σταθερή άνοδος του ΑΚΕΛ με ορίζοντα την πρωτιά.

Η έλλειψη δυναμισμού και αποτελεσματικής ηγεσίας, το μετέωρο βήμα μεταξύ συγκυβέρνησης ή αντιπολίτευσης και η ολοφάνερη αδυναμία επιβολής της κομματικής πειθαρχίας στους αντάρτες που πληθαίνουν μέρα με την μέρα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ

Είχα τονίσει σε προηγούμενα άρθρα μου (https://vouli.tv/ginetai-tis-dimoskopiseis-ston-disy ) και στο https://vouli.tv/eklogesta-eparxia-ammochostou-pps/ για την διογκούμενη αντίδραση εναντίον της μεθόδου που επέλεξε ο ΔΗΣΥ (δημοσκόπηση) για τις τελικές επιλογές του. Ειδικά στη περίπτωση του νέου δήμου Παραλιμνίου των 17,434 ψηφοφόρων, να βγάζεις συμπεράσματα από δείγμα λιγότερο από 400 τηλεφωνικές συνεντεύξεις  δεν το λές και αντιπροσωπευτικό ή αξιόπιστο. Στην αμφισβήτηση για την δημοσκόπηση προστέθηκαν και οι αντικρουόμενες προσεγγίσεις από μέλη της ηγετικής ομάδας του ΔΗΣΥ. Αποκορύφωμα η άκομψη παρέμβαση Δίπλαρου (αναπληρωτής πρόεδρος) στην επαρχία – η οποία θεωρητικά ήταν στην αρμοδιότητα του βουλευτή Γιώργου Κάρουλα (εκ των Αντιπροέδρων). Ο Δίπλαρος κυριολεκτικά έχει αφήσει εκτεθειμένο τον Κάρουλα στα μάτια των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ αφού με τις υποσχέσεις, παρεμβάσεις και τις συγκρούσεις του με αρκετούς εκ των υποψηφίων για την δημαρχία Παραλιμνίου, έχει ανάψει φωτιές που πολύ δύσκολα θα μπορέσει το κόμμα να διαχειριστεί. Τα ίδια παρατράγουδα σημει’ωνονται και στην Λάρνακα, Λεμεσό και Λευκωσία

η προσπάθεια επιβολής του Νικολέττου (μέχρι πρότινος υποψηφίου για την προεδρία του περιφεραιακού συμβουλίου) θα οδηγήσει την αντιπαράθεση στα άκρα.

Υπάρχει ένα αξίωμα στη πολιτική, όταν δεν αντιμετωπίζεις ριζικά ένα πρόβλημα αυτό θα γιγαντωθεί και θα σε καταπιεί. Στη περίπτωση του δήμου Παραλιμνίου οι πέραν των επτά κομματικών υποψηφίων για την δημαρχία, δεν πρόκειται να υπακούσουν τις βουλές της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Η ρήξη μεγαλώνει μέρα με την μέρα και η προσπάθεια επιβολής του Νικολέττου (μέχρι πρότινος υποψηφίου για την προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου) θα οδηγήσει την αντιπαράθεση στα άκρα. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα του “ποιητικού” τίτλου του άρθρου:  “Συναγερμός – Διασυρμός, ένα τσιγάρο δρόμος…”

Χάρης Θεραπής