Connect with us

Off the Record

Τα «κερατιάτικα» των νέων μειωμένων εκτιμήσεων

Avatar photo

Published

on

Νέο κόλπο βρήκαν τώρα τελευταία τα γεράκια που καταβροχθίζουν περιουσίες , αφού ούτε λίγο ούτε πολύ εκμεταλλευόμενα την πτώση των τιμών στα σπίτια αλλά και στα ακίνητα γενικότερα από τις νέες εκτιμήσεις έφεραν τα πάνω κάτω στα δάνεια.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος είχε ένα δάνειο ενός εκατομμυρίου και έβαζε ως υποθήκη το σπίτι του που άξιζε και αυτό ένα εκατομμύριο ευρώ -και με αυτήν την τιμή, μάλιστα, του το είχε εκτιμήσει και η ίδια η τράπεζα- τώρα το κοστολογούν παραδείγματος χάρη 600 χιλιάδες.

Οπότε αν ο δανειολήπτης αποφασίσει να δώσει το σπίτι του για να ξεχρεώσει θα βρεθεί να χρωστάει ακόμα 400 χιλιάδες ευρώ αν και η εκτιμώμενη αρχικά αξία του ακινήτου του κάλυπτε το αρχικό δάνειο.

Όπως όλα δείχνουν σε λίγο καιρό θα βρεθούμε και πάλι προ εκπλήξεων. Εκατοντάδες συμπολίτες μας θα βρεθούν σε δυσχερή οικονομική θέση και δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και θα βρεθούν να χρωστούν και τα λεγόμενα «κερατιάτικα» των νέων μειωμένων εκτιμήσεων.

ΓΕΡΑΚΙΑ

Off the Record

Ο εξαρτώμενος Οργανισμός Νεολαίας και τα παράγωγα του

Avatar photo

Published

on

Κλαυθμηρίζουμε για την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών , το παραστράτημα της νεολαίας και άλλα συναφή. Πέραν των κοινωνιολογικών απόψεων και προσεγγίσεων και άλλων τινών φληναφημάτων που ακούγονται από τους παντογνώστες πολιτικούς υπάρχουν και οι πράξεις που διαγράφουν την θέληση ενός εκάστου προς συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Και η Πολιτεία και τα κόμματα το αποδεικνύουν μέσω του οργάνου που συνέστησαν για να υλοποιεί προγράμματα σε σχέση με την νεολαία. Και τι κατασκεύασαν οι μάστορες της πολιτικής;

Εξαρτώμενο οργανισμό από τις κομματικές τους νεολαίες. Μάλιστα το Δ.Σ του  Οργανισμού Νεολαίας αποτελείται από εκπροσώπους των κομμάτων …Δηλαδή  άλλο ένα κατασκεύασμα που στοχεύει στην αξιοποίηση των παιδιών του κομματικού σωλήνα και την χρηματοδότηση των παραρτημάτων τους ώστε να εκτρέφονται τα επονομαζόμενα …κομματόσκυλα. Δηλαδή οι νέοι για να αξιοποιηθούν θα πρέπει να ενταχθούν στις κομματικές νεολαίες και να γίνουν φερέφωνα και κλάξον του κάθε λογής τυχάρπαστου που στελεχώνει τα κόμματα και θέλει να ανελιχθεί.

Ο Οργανισμός Νεολαίας κατέστη έτσι το θερμοκήπιο των κομματόσκυλων που εκπαιδεύονται με όλες τις μεθόδους ώστε να ριχθούν στην μάχη για το κόμμα. Και να ήταν μόνο αυτά ….

Κι όμως δεν θα ακούσετε να συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου τέτοια θέματα, εκεί όπου οι εμπνευσμένοι εκπρόσωποι μας μάχονται για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του λαού και των ψηφοφόρων τους. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα και προφανώς δεν θα κατηγορήσουν την δική τους δράση. Έτσι όλοι σώπασαν και περνούν καλά χωρίς παρενέργειες αφού το χρήμα διαμοιράζεται στους πάντες.

ΝΕΟΛΑΙΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Νικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης

Avatar photo

Published

on

Δημοσκοπήσεις παντού. Γεμίσαμε δημοσκοπήσεις με τα κόμματα, όμως, να εξακολουθούν να κινούνται σε ρηχά νερά και τους υποψήφιους βουλευτές να μην ξέρουν τι να κάνουν…

Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό από δημοσκοπήσεις φάνηκε ξεκάθαρα ποιος είναι ο νικητής. Ποιος είναι αυτός που κατορθώνει να βγαίνει αλώβητος και να αυξάνει σταδιακά τα ποσοστά του.

Δεν είναι ούτε πολιτικός αρχηγός μα ούτε και υποψήφιος βουλευτής, από τους πολλούς που μας υπόσχονται πολλά και πράττουν λίγα…

Νικητής των δημοσκοπήσεων – δύο χρόνια πριν τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ- δεν είναι άλλος από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος κατορθώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα να αυξάνει τις θετικές απόψεις του κοινού για τη διακυβέρνησή του.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έχει πίσω του κανένα κομματικό μηχανισμό προκειμένου να του δίνει ώθηση. Είναι ο μοναδικός ΠΡΟΕΔΡΟΣ που κρίνεται από το έργο του και μόνο από αυτό. Την ίδια στιγμή έχει να αντιμετωπίσει και όλους τους κομματικούς μηχανισμούς που βρίσκονται απέναντί του.

Αν κάτι, λοιπόν, πονάει τα δύο μεγάλα κόμματα είναι το γεγονός ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Νίκου Χριστοδουλίδη κατορθώνει να παραμένει στα ψηλά στη συνείδηση του κόσμου και κυρίως να ανεβάζει σταδιακά τα ποσοστά της.

Εφιάλτης στην κάλπη πάει να τους γίνει αφού βλέπουν ότι με μία μόνο κίνηση στην εξωτερική πολιτική μετά την επίθεση στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ καταφέρνει να αυξήσει τη δυναμική του.

Που να κοντέψουν και οι εκλογές…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Τα φοινικοκυπριακά και οι συνδικαλιστές της παιδείας

Avatar photo

Published

on

Δεν αφήνουν οι κατοχικές δυνάμεις τους εγκλωβισμένους να παίρνουν τα βιβλία στα σχολεία. Μάνα μου ρε δεν θα το ξέρει ο καλός μας κ. Eρχουρμάν. Εκτός κι αν οι πολιτικοί μας θα του το πουν στο επόμενο γεύμα…Τελικά αυτός ο Τουφάν πείθεται πολύ εύκολα, όπως διέδιδαν κάποιοι εκ των πολιτικών μας .

Φοβερό! Ακούγοντας τους μαθητές να μιλούν σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, απορείς για την χώρα που ζούμε αλλά και την γλώσσα που μιλούμε. Μα αυτά δεν είναι ελληνικά αλλά φοινικοκυπριακά. Φράσεις όπως «εκλώσαμε τζιαι ττουμπαάραμε» ανήκουν φαντάζομαι στην νέα γραμματική που προωθεί το νέο σύστημα παιδείας που δεν θέλουν ν’ αλλάξει οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί

Κι επειδή το σύστημα παιδείας λειτουργεί άψογα οι εταίροι ασχολούνται με άλλα θέματα. Όπως το αίτημα των συνδικαλιστών για αύξηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία , οι απαλλαγές από διδακτικές ώρες και άλλα συναφή.

Όταν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί προσβλήθηκαν από το σύνδρομο του παρουσιαστή και η μοναδική τους έγνοια είναι πότε θα εμφανισθούν στις τηλεοράσεις τότε η παιδεία και κατ’ επέκταση ο τόπος οδηγούνται στην καταστροφή. Και είναι καταστροφή η νέα γενιά των Ελλήνων της Κύπρου να μιλάει φοινικοκυπριακά ( στην εν λόγω γλώσσα συμπεριλαμβάνονται και τα καταραμένα γκρικγκλισχ ή πως αλλιώς λέγονται που συνεννοούνται αρκετοί μέσω τηλεφώνων )και όχι τα Ελληνικά

ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Continue Reading
Advertisement
Off the Record46 minutes ago

Ο εξαρτώμενος Οργανισμός Νεολαίας και τα παράγωγα του

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 hour ago

THE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 hours ago

Συλλυπητήρια Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο ειρηνευτή της UNIFIL

EKLOGES20262 hours ago

EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 31/03 στις 7μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 hours ago

Η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει την πρόταση νόμου για προστασία εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ3 hours ago

WSJ: Ο Τραμπ πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο στο Ιράν χωρίς άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 hours ago

Τα ποσά που δόθηκαν το 2025 στα κόμματα από το Κράτος-Ανακοίνωση από το Γενικό Λογιστήριο για τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές

EKLOGES202620 hours ago

EKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ22 hours ago

Ο Ντιάν παρουσίασε τις προτεραιότητες UNFICYP μετά τη συνάντηση με Έρχιουρμαν

Off the Record24 hours ago

Νικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia