Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσμοθετείται Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

Avatar photo

Published

on

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ακολούθως έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στην συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε διευρυμένες συνομιλίες αλλά και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά ανακοινώθηκε επίσης η θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με κοινές υπουργικές συσκέψεις, μια πρωτοβουλία που «όφειλε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια», όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές. Όπως δήλωσαν οι δύο ηγέτες το Ανώτατο Συμβούλιο διακυβερνητικής συνεργασίας καθορίζει τη νέα σελίδα συνεργασίας και συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας.

«Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί απο τη χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους», ανέφερε στο ξεκίνημα των κοινών δηλώσεων ο Κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για τους Κύπριους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Ανέλαβες καθήκοντα εν μέσω μιας μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας», ανέφερε ο Ελληνας Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Νίκο Χριστοδουλίδη χαρακτηρίζοντας «αναγκαία όσο ποτέ ενισχυση της η κοινης συστράτευσης μεταξυ Ελλάδας και Κύπρου» και χαρακτηρίζοντας μεγάλο όραμα την επίλυση του Κυπριακού.

«Μετά από μια μακρά περίοδο επιθετικής συμπεριφοράς από την Τουρκία, βιώνουμε μια πιο θετική συμπεριφορά μετά τους σεισμούς», ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας ελπίδα ότι μπορεί αυτή η βελτίωση να έχει θετικό αντίκτυπο και στο Κυπριακό.

«Αλλωστε η διεθνής νομιμότητα δεν μπορεί να ανέχεται τον 21ο αιώνα ούτε κατοχικό στρατό στην Κύπρο ούτε ξεπερασμένα συστήματα εγγυήσεων και δικαιώματα επεμβάσεων τρίτων στις υποθέσεις της, αντίθετα είναι πλέον καιρός το ευρωπαϊκό κεκτημένο να απλωθεί σε όλο το νησί στο πλαίσιο της επανενωμένης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο οποίο όλοι συμφωνούμε».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι αυτή η πρώτη του επίσκεψη δεν είναι μόνο συμβολικής σημασίας αλλά και ουσιαστικής, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητικές τις συζητήσεις που έγιναν, ιδίως σε σχέση με την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στο ζήτημα των συζητήσεων και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολα τα δεδομένα αλλά έχουμε έντονη πεποίθηση ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του προβλήματος», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης. «Εξαίρετες οι σχέσεις μας αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσής τους», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρακολουθήστε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη…

Πηγή: euronews.gr

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ

Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:

🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο

Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.

⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ

📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

 

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ», Πέμπτη 23/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η οικονομία δεν είναι αριθμοί. Είναι η καθημερινότητά μας.

Στο νέο επεισόδιο του The Duel, η πολιτική σύγκρουση περνά στο πιο κρίσιμο πεδίο:
ακρίβεια, μισθοί, φορολογία, εκποιήσεις και το μέλλον των νέων.

Στο στούντιο:
▪️ Μάριος Ηλία, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Χάρης Πολυκάρπου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ

Πέντε θεματικές.
Καθαρές ερωτήσεις.
Χωρίς υπεκφυγές.

👉 Η οικονομία πάει καλά ή όχι;
👉 Γιατί ο μισθός δεν φτάνει;
👉 Ποιος πληρώνει την ακρίβεια;
👉 Εκποιήσεις: τράπεζες ή κοινωνία;
👉 Υπάρχει μέλλον για τους νέους στην Κύπρο;

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μία πραγματικότητα που πιέζει.

⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ

📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πρέπει να είναι: άμεση, ουσιαστική και χωρίς «ναι μεν αλλά».

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 20/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι σύγχρονες προκλήσεις της Λευκωσίας και τα ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών τέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, ο οποίος συντόνισε μια ουσιαστική και ζωντανή πολιτική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της πρωτεύουσας.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λευκωσίας, εκπροσωπώντας διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις:
Θεόδωρος Τσάτσος (ΔΗΣΥ), Ελένη Ευαγόρου (ΑΚΕΛ), Κατερίνα Χατζηστυλλή (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών) και Γιούλα Πιτσιάλη (ΑΛΜΑ).
• Η στεγαστική κρίση κυριάρχησε στη συζήτηση, με τους υποψηφίους να αναλύουν τις αιτίες της αύξησης των ενοικίων και της περιορισμένης διαθεσιμότητας κατοικιών, παρουσιάζοντας προτάσεις για ενίσχυση της προσιτής στέγασης και στήριξη των νέων ζευγαριών.
• Η εγκατάλειψη του κέντρου της πόλης αποτέλεσε βασικό σημείο προβληματισμού, με αναφορές στην εμπορική και κοινωνική υποβάθμιση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και εισηγήσεις για αναζωογόνηση του αστικού πυρήνα μέσα από επενδύσεις και πολεοδομικά κίνητρα.
• Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις ελλείψεις σε υποδομές και στη δυσκολία πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια πόλη πραγματικά συμπεριληπτική και λειτουργική για όλους.
Η συζήτηση ανέδειξε τη σύνθετη φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λευκωσία, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia