ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Tη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ διεκδικεί ο Σαμψών
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Σωτήρης Σαμψών εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ.
Ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα αλλά θεωρεί ότι η παράταξη έχει χάσει την ταυτότητά της τα τελευταία χρόνια. Τονίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ είχε συγκεκριμένους λόγους ίδρυσης, τους οποίους όμως έχουν πια απωλέσει.
Πηγή: SIGMALIVE
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για αθώωση Συλλούρη-Τζιοβάνη: «Πολύ αρνητική απόφαση για την κατηγορούσα Αρχή»
Ως πολύ αρνητική για την κατηγορούσα Αρχή χαρακτήρισε ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση του Δημήτρη Συλλούρη και του Χριστάκη Τζιοβάνη για τα «χρυσά διαβατήρια» και το βίντεο του Al Jazeera.
Η άποψη του ιδίου είναι πως πρόκειται για μια πολύ αρνητική απόφαση για την κατηγορούσα Αρχή, τη Νομική Υπηρεσία δηλαδή, αφού δεν κατάφερε να προσκομίσει επαρκή μαρτυρία ώστε να αποδειχτούν αυτές οι πολύ σοβαρές κατηγορίες για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αθώωσε σήμερα το πρωί τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Μέσα από την απόφαση 170 σελίδων του Δικαστηρίου ουσιαστικά αποδομούνται και οι τρεις κατηγορίες εναντίον τους, αφού καμία εξ αυτών δεν μπορούσε να αποδειχθεί.
Με το άκουσμα της απόφασης οι οικείοι των δύο κατηγορουμένων ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα.
VOULI REPORT
Vouli Report — Στέφανος Στεφάνου | Τετάρτη 18/02 στις 6μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Με καθαρές απαντήσεις και ξεκάθαρες θέσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, τις συνεργασίες και το Κυπριακό.
Συζητάμε:
- Εσωκομματικές Ισορροπίες & Εκλογικές Επιπτώσεις
Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της ρήξης της Ειρήνης Χαραλαμπίδου με το ΑΚΕΛ, καθώς και το κατά πόσο η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να επηρεάσει τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος. Ο Στέφανος Στεφάνου εμφανίστηκε συγκρατημένος, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές μάχες δίνονται συλλογικά και ότι το κόμμα παραμένει προσηλωμένο στη στρατηγική του. Παράλληλα, επανέλαβε πως η σχέση του με τον τέως Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ήταν και παραμένει θεσμική, αποσυνδέοντας την από τις τρέχουσες πολιτικές διεργασίες. - Πιθανές Συνεργασίες για Διακυβέρνηση
Σε ερώτηση για μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποκλείει κατηγορηματικά το ΕΛΑΜ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ακροδεξιό κόμμα με το οποίο υπάρχει βαθύ πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα. - Κυπριακό & Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία
Αναλύει τις διαχρονικές θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, επαναβεβαιώνοντας τη στήριξη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ασκεί έντονη κριτική σε όσους απορρίπτουν την ομοσπονδιακή λύση χωρίς να καταθέτουν ρεαλιστική εναλλακτική.
Υπογραμμίζει ότι η συνέχιση της τουρκικής κατοχής και οι απειλές της Άγκυρας επηρεάζουν καθοριστικά τη γεωπολιτική προοπτική της χώρας. Όπως επισημαίνει, χωρίς λύση στο Κυπριακό, ο τουρκικός παράγοντας θα συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου, στην ηλεκτρική διασύνδεση και σε κρίσιμα γεωοικονομικά βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. - Video Gate & Αντίδραση ΑΚΕΛ
Αναφορά γίνεται και στο σκάνδαλο του Video Gate, με τον Στέφανο Στεφάνου να υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ αντέδρασε άμεσα και ιδιαίτερα έντονα από την πρώτη στιγμή. Όπως σημειώνει, τα αντανακλαστικά του κόμματος λειτούργησαν πολύ γρήγορα, ζητώντας να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και μεταφέροντας το ζήτημα στη Βουλή για πλήρη διερεύνηση και θεσμικό έλεγχο. - Ακρίβεια, Τράπεζες & Πολιτικό Σκηνικό
Η συζήτηση επεκτείνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας: ακρίβεια, υπερκέρδη τραπεζών και πίεση στα νοικοκυριά. Παράλληλα, σχολιάζεται το ρευστό πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις εκλογές, με την είσοδο νέων κομμάτων που — όπως όλα δείχνουν — θα διαμορφώσουν τον νέο κοινοβουλευτικό χάρτη.
Τετάρτη 18/02 στις 6μμ
Podcast Therapy
«Εκλογές, ΔΗΚΟ και η επόμενη μέρα της κυπριακής πολιτικής» | Podcast Therapy S2 E15
Στο νέο επεισόδιο του Podcast Therapy, ο Στέλιος Ξιούρης συνομιλεί με τον Χρίστο Ρόδια, μέλος της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Η κουβέντα επικεντρώνεται στους στόχους και τις προκλήσεις του ΔΗΚΟ, στο κρίσιμο όριο του 7,2% και στο κατά πόσο ο διψήφιος αριθμός αποτελεί ρεαλιστική επιδίωξη. Αναλύεται η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση, οι στιγμές στήριξης αλλά και οι διαφοροποιήσεις, καθώς και τα λάθη που –όπως παραδέχεται– στοίχισαν πολιτικά.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της Υγείας και στο μέλλον του ΓεΣΥ, στην ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και σε ζητήματα καθημερινότητας όπως το συγκοινωνιακό πρόβλημα και το κόστος για τον πολίτη. Παράλληλα, συζητούνται οι προοπτικές συνεργασιών και τα σενάρια για την επόμενη μέρα, σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον.
Ένα επεισόδιο με πολιτικό βάθος και καθαρές τοποθετήσεις, που επιχειρεί να φωτίσει τις ισορροπίες και τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Τετάρτη 18/02 στις 7μμ
-
Off the Record3 weeks agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Off the Record4 weeks agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record4 weeks agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record2 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή1 month agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record6 days agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ
-
Off the Record1 week agoΤο Trident περιμένει ακόμη — και αυτή τη φορά περιμένει εμάς

