Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ διεκδικεί ο Σαμψών

Published

on

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Σωτήρης Σαμψών εξέφρασε, μεταξύ άλλων,  την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα αλλά θεωρεί ότι η παράταξη έχει χάσει την ταυτότητά της τα τελευταία χρόνια. Τονίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ είχε συγκεκριμένους λόγους ίδρυσης, τους οποίους  όμως έχουν πια απωλέσει.

 

Πηγή: SIGMALIVE

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για αθώωση Συλλούρη-Τζιοβάνη: «Πολύ αρνητική απόφαση για την κατηγορούσα Αρχή»

Avatar photo

Published

on

Ως πολύ αρνητική για την κατηγορούσα Αρχή χαρακτήρισε ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση του Δημήτρη Συλλούρη και του Χριστάκη Τζιοβάνη για τα «χρυσά διαβατήρια» και το βίντεο του Al Jazeera.

Σε δήλωση του στο philenews, ο κ. Αιμιλιανίδης ανέφερε πως η απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση των δύο κατηγορούμενων «μιλά αυτή καθαυτή» και πλέον μένει να διαφανεί αν θα καταχωριστεί έφεση.

Η άποψη του ιδίου είναι πως πρόκειται για μια πολύ αρνητική απόφαση για την κατηγορούσα Αρχή, τη Νομική Υπηρεσία δηλαδή, αφού δεν κατάφερε να προσκομίσει επαρκή μαρτυρία ώστε να αποδειχτούν αυτές οι πολύ σοβαρές κατηγορίες για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αθώωσε σήμερα το πρωί τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Μέσα από την απόφαση 170 σελίδων του Δικαστηρίου ουσιαστικά αποδομούνται και οι τρεις κατηγορίες εναντίον τους, αφού καμία εξ αυτών δεν μπορούσε να αποδειχθεί.

Με το άκουσμα της απόφασης οι οικείοι των δύο κατηγορουμένων ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα.

Continue Reading

VOULI REPORT

Vouli Report — Στέφανος Στεφάνου | Τετάρτη 18/02 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Με καθαρές απαντήσεις και ξεκάθαρες θέσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, τις συνεργασίες και το Κυπριακό.

Συζητάμε:

  • Εσωκομματικές Ισορροπίες & Εκλογικές Επιπτώσεις
    Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της ρήξης της Ειρήνης Χαραλαμπίδου με το ΑΚΕΛ, καθώς και το κατά πόσο η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να επηρεάσει τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος. Ο Στέφανος Στεφάνου εμφανίστηκε συγκρατημένος, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές μάχες δίνονται συλλογικά και ότι το κόμμα παραμένει προσηλωμένο στη στρατηγική του. Παράλληλα, επανέλαβε πως η σχέση του με τον τέως Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ήταν και παραμένει θεσμική, αποσυνδέοντας την από τις τρέχουσες πολιτικές διεργασίες.
  • Πιθανές Συνεργασίες για Διακυβέρνηση
    Σε ερώτηση για μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποκλείει κατηγορηματικά το ΕΛΑΜ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ακροδεξιό κόμμα με το οποίο υπάρχει βαθύ πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα.
  • Κυπριακό & Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία
    Αναλύει τις διαχρονικές θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, επαναβεβαιώνοντας τη στήριξη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ασκεί έντονη κριτική σε όσους απορρίπτουν την ομοσπονδιακή λύση χωρίς να καταθέτουν ρεαλιστική εναλλακτική.
    Υπογραμμίζει ότι η συνέχιση της τουρκικής κατοχής και οι απειλές της Άγκυρας επηρεάζουν καθοριστικά τη γεωπολιτική προοπτική της χώρας. Όπως επισημαίνει, χωρίς λύση στο Κυπριακό, ο τουρκικός παράγοντας θα συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου, στην ηλεκτρική διασύνδεση και σε κρίσιμα γεωοικονομικά βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Video Gate & Αντίδραση ΑΚΕΛ
    Αναφορά γίνεται και στο σκάνδαλο του Video Gate, με τον Στέφανο Στεφάνου να υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ αντέδρασε άμεσα και ιδιαίτερα έντονα από την πρώτη στιγμή. Όπως σημειώνει, τα αντανακλαστικά του κόμματος λειτούργησαν πολύ γρήγορα, ζητώντας να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και μεταφέροντας το ζήτημα στη Βουλή για πλήρη διερεύνηση και θεσμικό έλεγχο.
  • Ακρίβεια, Τράπεζες & Πολιτικό Σκηνικό
    Η συζήτηση επεκτείνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας: ακρίβεια, υπερκέρδη τραπεζών και πίεση στα νοικοκυριά. Παράλληλα, σχολιάζεται το ρευστό πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις εκλογές, με την είσοδο νέων κομμάτων που — όπως όλα δείχνουν — θα διαμορφώσουν τον νέο κοινοβουλευτικό χάρτη.

Τετάρτη 18/02 στις 6μμ

Continue Reading

Podcast Therapy

«Εκλογές, ΔΗΚΟ και η επόμενη μέρα της κυπριακής πολιτικής» | Podcast Therapy S2 E15

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Podcast Therapy, ο Στέλιος Ξιούρης συνομιλεί με τον Χρίστο Ρόδια, μέλος της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η κουβέντα επικεντρώνεται στους στόχους και τις προκλήσεις του ΔΗΚΟ, στο κρίσιμο όριο του 7,2% και στο κατά πόσο ο διψήφιος αριθμός αποτελεί ρεαλιστική επιδίωξη. Αναλύεται η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση, οι στιγμές στήριξης αλλά και οι διαφοροποιήσεις, καθώς και τα λάθη που –όπως παραδέχεται– στοίχισαν πολιτικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της Υγείας και στο μέλλον του ΓεΣΥ, στην ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και σε ζητήματα καθημερινότητας όπως το συγκοινωνιακό πρόβλημα και το κόστος για τον πολίτη. Παράλληλα, συζητούνται οι προοπτικές συνεργασιών και τα σενάρια για την επόμενη μέρα, σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον.

Ένα επεισόδιο με πολιτικό βάθος και καθαρές τοποθετήσεις, που επιχειρεί να φωτίσει τις ισορροπίες και τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Τετάρτη 18/02 στις 7μμ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia