Δεν έχουν αναρτηθεί στο σύστημα TAXISnet για υποβολή οι Δηλώσεις Ιανουαρίου 2024 Παρακράτησης Έκτακτης Αμυντικής Εισφοράς και Eισφοράς ΓεΣΥ σε Μερίσματα (ΤΦ603) και σε Τόκους (ΤΦ602), λόγω επιβεβλημένων αλλαγών στις Δηλώσεις αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας, προσθέτοντας ότι οι Δηλώσεις «αναμένεται ότι εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμες για υποβολή».

Στη βάση των πιο πάνω, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, ο Έφορος Φορολογίας έχει αποφασίσει ότι για τις Δηλώσεις Ιανουαρίου 2024, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024, δεν θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο.

Τέλος, το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι η ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής της παρακράτησης Έκτακτης Αμυντικής Εισφοράς και της εισφοράς ΓεΣΥ σε μερίσματα (κώδικας 603/703) και σε τόκους (κώδικας 602/702), παραμένει η 29η Φεβρουαρίου 2024 και πραγματοποιείται μέσω της Φορολογικής Πύλης.

Προσθέτει ότι για πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία αυτή θα επιβληθούν οι  προβλεπόμενες από τη νομοθεσία χρηματικές επιβαρύνσεις και τόκοι.

Πηγή: Reporter

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.