Παράταση έξι μηνών για την πλήρη υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων των αιτητών που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της Πρώτης Προκήρυξης του Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας, αποφάσισε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται ότι η πλήρης υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριάντα μηνών, αντί εικοσιτεσσάρων, από την ημερομηνία της εγκριτικής επιστολής.

Προστίθεται ότι δεδομένης της εν λόγω απόφασης, το σημείο 12.2 του Οδηγού του Σχεδίου έχει τροποποιηθεί για να αναφέρει ότι «η πλήρης υλοποίηση και αποπεράτωση των επενδύσεών τους, σύμφωνα με τους όρους που τίθενται στη Συμφωνία Δημόσιας Χρηματοδότησης, θα πρέπει να γίνεται μέσα σε χρονική διάρκεια τριάντα (30) μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής επιστολής που θα παραλαμβάνουν από το Υπουργείο».

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της επένδυσης διαπιστώνεται από τα τιμολόγια και άλλα παραστατικά ή/ και με επιτόπου επιθεώρηση, αναφέρεται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον αναθεωρημένο Οδηγό Σχεδίου από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Πηγή: Reporter

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.