ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Ίδρυμα Hind Rajab ζητά από την Κύπρο τη σύλληψη Ισραηλινού στρατιώτη για φερόμενα εγκλήματα πολέμου
Το Ίδρυμα Hind Rajab, οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέβαλε επίσημη ποινική καταγγελία στις κυπριακές αρχές, αιτούμενο τη σύλληψη Ισραηλινού στρατιώτη ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδρύματος, ο καταγγελλόμενος είναι ο Tameer Mulla, Άραβας Δρούζος και μέλος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Mulla κατηγορείται για άμεση εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πιθανές πράξεις γενοκτονίας, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας την περίοδο 2023–2025.
Όπως αναφέρεται, ο Mulla υπηρέτησε στο 101ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών της 35ης Ταξιαρχίας, μια από τις κύριες μονάδες που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε παλαιστινιακές πόλεις, νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Mulla εισήλθε στην Κύπρο στις 18 Ιουλίου 2025 και φέρεται να παραμένει ακόμη στο νησί.
Το Ίδρυμα Hind Rajab συνοδεύει την καταγγελία του με πλούσιο αποδεικτικό υλικό, περιλαμβανομένων βίντεο που ο ίδιος ο Mulla έχει δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτά φέρεται να καταγράφεται η συμμετοχή του στην καταστροφή κατοικιών και πολιτικών υποδομών σε περιοχές όπως η Χαν Γιούνις, η Τζαμπαλίγια και η Ντέιρ αλ-Μπάλαχ. Όπως υποστηρίζεται, σε αρκετά από τα περιστατικά γίνεται χρήση εκρηκτικών και πυρών κατά εγκαταλελειμμένων κτηρίων, χωρίς να υφίσταται εμφανής στρατιωτική απειλή.
Ιδιαίτερα σοβαρές θεωρούνται οι καταγγελίες για την αναγκαστική εκκένωση του Νοσοκομείου Nasser, όπου, σύμφωνα με το ίδρυμα, εκδιώχθηκαν υπό απειλή όπλων και βομβαρδισμών περισσότεροι από 10.000 εκτοπισμένοι, 450 ασθενείς και 300 εργαζόμενοι στον ιατρικό τομέα. Παράλληλα, ο Mulla φέρεται να ήταν παρών κατά την καταστροφή σχολικής μονάδας στην Τζαμπαλίγια, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε υλικό που δημοσίευσε ο ίδιος, με ειρωνικά σχόλια για την καταστροφή παλαιστινιακών πόλεων και βίντεο που παρουσιάζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με τρόπο που παραπέμπει σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Τι είναι το Ίδρυμα Hind Rajab;
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Hind Rajab Foundation (HRF) συγκαταλέγεται μεταξύ των οργανώσεων που ασκούν έντονη κριτική στο Ισραήλ και στοχεύουν στρατιώτες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) μέσω εκστρατειών δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων (doxxing) και νομικών προσφυγών. Οι κατηγορίες αυτές βασίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό που οι ίδιοι οι στρατιώτες έχουν δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του HRF, το ίδρυμα αποτελεί προέκταση του Κινήματος της 30ής Μαρτίου (March 30 Movement), μιας ευρύτερης οργάνωσης που αντιτίθεται στις ισραηλινές πολιτικές και υποστηρίζει τη διεθνή αναγνώριση της «γενοκτονίας στη Γάζα».
Την είδηση μεταδίδει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
Το Vouli.TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» για τον μήνα Απρίλιο, που αποτυπώνει με σαφήνεια τις τάσεις της κοινής γνώμης ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Η ανάλυση βασίζεται σε συνολικό δείγμα που προσεγγίζει τα 9.000 άτομα, συγκεντρώνοντας και σταθμίζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της περιόδου. Το εύρος του δείγματος την καθιστά ένα ισχυρότατο εργαλείο καταγραφής του πολιτικού σκηνικού, με αυξημένο βαθμό αξιοπιστίας και δυνατότητα βαθύτερης ερμηνείας των τάσεων.
Στην εκπομπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ξιουρής και παρουσιάζει ο διευθυντής του καναλιού Χάρης Θεραπής, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν:
• την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή
• τις μετακινήσεις ψηφοφόρων
• τα σενάρια κατανομής εδρών
• τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου
🔴 Συντονιστείτε στο Vouli.TV για την πλήρη παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.
LIVE
65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.
Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.
-
Off the Record4 weeks agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 days agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
voulitv2 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ

