Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι συζητήσεις που γίνονται και οι σημαντικές εκκρεμότητες που υπάρχουν καταμαρτυρούν τον βαθμό ετοιμότητας του κράτους για να εφαρμόσει μια ιστορική μεταρρύθμιση, για την οποία οι σχετικές νομοθεσίες ψηφίστηκαν πριν από δύο χρόνια ακριβώς.
Ήδη η γενική εικόνα που κυριαρχεί, προτού υλοποιηθούν οι πρόνοιες των νομοθεσιών, είναι ότι τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά και θα προκαλέσουν νέο κύκλο συζητήσεων και πιθανόν αλληλοεπίρριψη ευθυνών. Είναι επίσης παραδεκτό ότι με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το αλισβερίσι που προηγήθηκε ώστε να μείνουν…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.