Για απόλυτες συγκλίσεις αλλά και κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης φωτογραφίας του Άδωνη Χριστοφόρου και κληθείς να προβεί σε μια αποτίμηση της σημερινής σύσκεψης στο Προεδρικό με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση κατά την οποία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. «Υπάρχουν κοινοί στόχοι με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να εργαστούμε, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν».

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται επίσης και η συνεργασία των υφιστάμενων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων έτσι ώστε να έχουμε μια πετυχημένη υλοποίηση της μεταρρύθμισης της ΤΑ. «Ενδεχόμενες προκλήσεις, προβλήματα που θα προκύψουν είναι κάτι που τόσο εμείς ως εκτελεστική εξουσία αλλά και από πλευράς νομοθετικής εξουσίας υπάρχει θέληση και είμαστε εδώ για να τα επιλύσουμε», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία της Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «αναγάγουμε ένα θέμα (σε μείζον) ενώ δεν υπάρχει καν θέμα», και σημείωσε ότι «η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σίγουρα είχε άλλες υποχρεώσεις και δεν μπορούσε να παραστεί». Υπέδειξε ότι εκπρόσωπος της κ. Δημητρίου συμμετείχε στη συνάντηση και πως ως εκ τούτου «δεν θα πρέπει να συζητούμε ένα θέμα το οποίο πραγματικά δεν υπάρχει».

Σε ερώτηση αν οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται μετά τις εκλογές στην ΤΑ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως σίγουρα πριν τις εκλογές δεν θα υπάρξουν οι οποιεσδήποτε αλλαγές που θα επηρεάζουν τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης με οποιοδήποτε τρόπο. «Μετά μακάρι να μην υπάρξουν προκλήσεις και προβλήματα και δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Αν υπάρξουν σίγουρα είμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε», είπε.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε στο πλαίσιο αυτό πως σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως για παράδειγμα στο ΓεΣΥ, στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης όπου ήδη διαπιστώνονται κάποιες προκλήσεις, «είμαστε», όπως είπε, «εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν συγκλίσεις με τα κόμματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «απόλυτες συγκλίσεις», αλλά και για «κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις» για τους οποίους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν μέσα από τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.