Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία Κάβο Γκρέκο – Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες

Published

on

Άκαρπες απέβησαν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς εντοπισμό αγνοουμένων ατόμων, που βρίσκονταν σε βάρκα η οποία ανετράπη στη θάλασσα, ενώ βρισκόταν 25 ναυτικά μίλια από το Κάβο Γκρέκο, σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι έρευνες που διενεργήθηκαν το βράδυ με αεροναυτικά μέσα του ΓΕΕΦ και της Αστυνομίας και στις οποίες συμμετείχαν νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ καθώς και παραπλέοντα πλοία, απέβησαν άκαρπες και δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν αγνοούμενα πρόσωπα. Ωστόσο η επιχείρηση συνεχίζεται από τις αρμόδιες αρχές.

Στο σκάφος επέβαιναν άνω των 20 ατόμων, όλοι άνδρες από τη Συρία, ενώ χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 7 νεκροί και 2 επιζώντες.

Οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ενώ οι επιζώντες νοσηλεύονταν ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ο άλλος στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΚΣΕΔ στη Λάρνακα κατά την οποία οι Υπουργοί Αμυνας Βασίλης Πάλμας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

Σε δηλώσεις τους οι δύο Υπουργοί ανέφεραν ότι ο εντοπισμός των επιζώντων έγινε τυχαία από σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσε περιπολίες τις τελευταίες μέρες, αφού υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση από το Σώμα.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των δύο επιζώντων, ο Υπουργός Αμυνας Βασίλης Πάλμας είπε πως αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι, αφυδατωμένοι και ζήτησε χρόνο ούτως ώστε να λάβουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια για να δώσουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βάρκα ναυάγησε καθώς και άλλα στοιχεία για τους επιβαίνοντες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η περιπολία σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας ήταν εκτός των χωρικών υδάτων της Κύπρου, σε διεθνή ύδατα και εκτός της συνορεύουσας ζώνης.

Σημείωσε ακόμα πως το πεδίο δράσης του ΚΣΕΔ της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτείνεται ουσιαστικά στο FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο φτάνει και εισέρχεται σε κάποιες περιπτώσεις εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας και του Λιβάνου.

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli.TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» για τον μήνα Απρίλιο, που αποτυπώνει με σαφήνεια τις τάσεις της κοινής γνώμης ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Η ανάλυση βασίζεται σε συνολικό δείγμα που προσεγγίζει τα 9.000 άτομα, συγκεντρώνοντας και σταθμίζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της περιόδου. Το εύρος του δείγματος την καθιστά ένα ισχυρότατο εργαλείο καταγραφής του πολιτικού σκηνικού, με αυξημένο βαθμό αξιοπιστίας και δυνατότητα βαθύτερης ερμηνείας των τάσεων.

Στην εκπομπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ξιουρής και παρουσιάζει ο διευθυντής του καναλιού Χάρης Θεραπής, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν:
• την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή
• τις μετακινήσεις ψηφοφόρων
• τα σενάρια κατανομής εδρών
• τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου

🔴 Συντονιστείτε στο Vouli.TV για την πλήρη παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Continue Reading

LIVE

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Avatar photo

Published

on

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.

Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia