Connect with us

Off the Record

Στο βάραθρο ΒΟΛΤ-ΕΔΕΚ-Οικολόγοι δεν μπαίνουν στη Βουλή

Avatar photo

Published

on

Κυριολεκτικά στον πάτο βρίσκονται τα μικρά κόμματα, που δεν δείχνουν- βάσει και σειράς δημοσκοπήσεων-  ότι μπορούν να εισέλθουν στη Βουλή.

Το μαγικό 3.68% που απαιτείται για είσοδο στη Βουλή, φαντάζει απόμακρο με τα υφιστάμενα δεδομένα για ΒΟΛΤ-ΕΔΕΚ και Οικολόγους.

Παρά τις προσπάθειες των ηγεσιών τους, δύσκολα θα μαζέψουν τους απαιτούμενους ψήφους αφού οι πολίτες δεν πείθονται. Τελευταία τους ευκαιρία η συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων αν και ούτε αυτή μπορεί να υλοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον από ισχυρές προσωπικότητες.

Έτσι το οδυνηρό τέλος των 3 μικρών κομμάτων  δεν είναι πλέον πολύ μακριά, αφού χωρίς παρουσία στο Κοινοβούλιο οι πολιτικοί σχηματισμοί εξαφανίζονται. Χωρίς κρατική χορηγία η επιβίωση καθίσταται δύσκολη.

Ανδρομάχη Σοφοκλέους, Παναγιώτης Πάρας (ΒΟΛΤ) , Νίκος Αναστασίου (ΕΔΕΚ), Σταύρος Παπαδούρης (Οικολόγοι), βρίσκονται στο μεταίχμιο της καριέρας τους, αφού χωρίς κόμματα δεν μπορούν να  συνεχίσουν να πολιτεύονται.

Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ

Off the Record

Οι σπάταλοι Δήμοι που απορροφούν χρήμα

Avatar photo

Published

on

Ξαφνικά οι Δήμαρχοι εμφανίστηκαν οργισμένοι να διακηρύττουν ότι θα κλείσουν τα Δημαρχεία, γιατί θέλουν και άλλα χρήματα.

Η στρεβλή μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την οποία όλοι οι διαμαρτυρόμενοι μας υπόσχονταν ότι θα μας προσφέρει φθηνότερες υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση αποτελούν τεράστιο ψέμα.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν και οι ίδιοι που έλεγαν αυτά για μεταρρύθμιση έφθασαν στο σημείο να ζητούν περισσότερα χρήματα, γιατί οι σπατάλες είναι το κύριο μενού των Δήμων.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δικαίωμα να δώσει περισσότερα χρήματα στους Δήμους για να συνεχίσουν τις σπατάλες τους. Έχει υποχρέωση να διαφυλάξει το δημόσιο χρήμα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Δεν γερνάμε… αλλά φτωχαίνουμε

Avatar photo

Published

on

Γερνάμε ή απλά εξαφανιζόμαστε με γοργούς ρυθμούς; Αυτή είναι ένα εύλογο ερώτημα το οποίο και καλούνται να απαντήσουν όλοι οι αρμόδιοι που εδώ και δεκαετίες πασχίζουν να μας πείσουν ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν τεκνοποιούν…

Δυστυχώς, δεν είναι απόφαση των πολιτών να μην παντρεύονται και κυρίως να μην τεκνοποιούν αλλά αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις αφαιμάσσοντας τη μεσαία τάξη και ωθώντας τα νέα ζευγάρια είτε να μην γίνονται γονείς είτε να αρκούνται σε μόλις ένα παιδί.

Πως, αλήθεια, θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους οι νέοι γονείς; Πως θα τα ταΐσουν, πως θα τα σπουδάσουν και πως θα τα φροντίσουν; Αναρωτήθηκαν, άραγε, όλοι αυτοί οι αναρμόδιοι – αρμόδιοι σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά λόγω των μισθών που υπάρχουν στην αγορά;

Και δεν μας φτάνει η συρρίκνωση των οικογενειών έχουμε και κάποιους δήθεν ανεύθυνους να υποστηρίζουν ότι το όλο ζήτημα μπορεί δήθεν να λυθεί μέσα από το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ και την εισαγωγή πολιτών από αφρικανικές και ασιατικές χώρες!!!

Απέναντι, λοιπόν, σε αυτό τον παραλογισμό, ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη είχε συνάντηση με την ηγεσία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, αποδεικνύοντας έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ανάδειξη του δημογραφικού ως ύψιστου κινδύνου για τη συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Είχαμε, πράγματι, καιρό να ακούσουμε πολιτικό να αναφέρεται στη στήριξη των οικογενειών με στόχο την αύξηση των γεννήσεων… Συνηθίσαμε τόσο πολύ στα κακόηχα Free-Palestine και στα διεθνιστικά σλόγκαν των κομματόσκυλων που τα αυτονόητα μας φαίνονται παράξενα…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Avatar photo

Published

on

Η συζήτηση περί της στελέχωσης της Εθνικής Φρουράς γυροφέρνει ως ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν την αλήθεια αλλά ουδείς τολμά να το πεί. Όπως ακριβώς στην γνωστή ιστορία κατά την οποία ένα παιδάκι αναφώνησε αυτό που όλοι έβλεπαν αλλά ουδείς τολμούσε να αναφωνήσει, ότι δηλαδή “Ο Βασιλιάς είναι γυμνός”…

Οι εποχές άλλαξαν και πλέον είναι κοινώς αποδεκτό αλλά και επιβεβλημένο ότι άνδρες και γυναίκες οφείλουν να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων και γράφονται άρθρα επί άρθρων περί του τί δέον γεναίσθαι σχετικά με την στελέχωση της Εθνικής Φρουράς. “Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά” μας γράφει το ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ του Φιλελεύθερου στις 24/10/2025 αναφέροντας επί λέξει

<<Δοκιμάσαμε τα πάντα. Βάλαμε εφέδρους στην σκοπιά, προσλάβαμε ΣΥΟΠ, προσλάβαμε γυναίκες ΣΥΟΠ, κάνουμε εθελοντική στράτευση γυναικών και πάλι τα μαθηματικά δεν βγαίνουν>>

Δεν χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά για να βρούμε την λύση σε ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα της πρώτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Η λύση της στελέχωσης της Εθνικής Φρουράς είναι απλή και την έχουν βρει στο γειτονικό μας Ισραήλ. Σε αυτό οι άνδρες υπηρετούν 32  και οι γυναίκες 24 μήνες. Με αυτό τον τρόπο οι Ένοπλες του Δυνάμεις διατηρούν επαρκές έμψυχο δυναμικό το οποίο δύναται να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του.

Αντιστοίχως και στην Κύπρο μας  επιβάλλεται εν πρώτοις η άμεση υποχρεωτική στράτευση των γυναικών για θητεία 14 μηνών και εφόσον κριθεί αναγκαίο η περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικής θητείας σε άνδρες και γυναίκες εξ ίσου. Οποιαδήποτε περαιτέρω τούτου συζήτηση συνιστά το κατ’ ελάχιστον άσκοπη πολυλογία.

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia