«Το ΑΚΕΛ μπορεί για όλα σε αυτές τις εκλογές» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Χριστόφιας. Η πρωτιά, διευκρινίζει, δεν είναι αυτοσκοπός, όμως, σημειώνει, μπορεί να είναι εφικτή αναλόγως και πού θα καταλήξει ο Συναγερμός. Απαντώντας στον ισχυρισμό του ΔΗΣΥ ότι το ΑΚΕΛ τον παρουσιάζει ως κόμμα πλησίον του ΕΛΑΜ για να τον αποδυναμώσει και έτσι να εξασφαλίσει την πρωτιά, ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι ο Συναγερμός πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για το ΕΛΑΜ και να μην αναζητεί ευθύνες έξω από τον χώρο του. Για το αν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2026 ή αν θα παραμείνει στη θέση του επαρχιακού γραμματέα Λευκωσίας – Κερύνειας, αναφέρει ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και στην ώρα τους.

–Το ΑΚΕΛ αποφεύγει να μιλήσει για την πρωτιά στις ευρωεκλογές, όμως αν δεν την κερδίσει αυτή τη φορά, με τον ΔΗΣΥ σε αυτή την κατάσταση, τότε πότε θα τα καταφέρει;

–Η πρωτιά δεν είναι αυτοσκοπός. Ο στόχος που θέσαμε είναι η αύξηση των ποσοστών μας σε σχέση με τις βουλευτικές του 2021, για να διατηρήσουμε τις δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, κάτι για το οποίο χρειάζεται 25-25,5% τουλάχιστον. Η πρωτιά μπορεί να είναι εφικτή αναλόγως και πού θα καταλήξει ο Συναγερμός. Ο λαός έχει κατατάξει το ΑΚΕΛ ιστορικά ως πρωταγωνιστική δύναμη στα πολιτικά πράγματα του τόπου, και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι το ΑΚΕΛ μπορεί για όλα σε αυτές τις εκλογές.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.