EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 17/04 στις 7μμ
Οι προκλήσεις της καθημερινότητας και τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Λευκωσίας αναδείχθηκαν μέσα από την εκπομπή «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει έναν ζωντανό διάλογο για τις ανάγκες της πόλης και τις μελλοντικές της κατευθύνσεις.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λευκωσία:
Έλενα Κούσιου (ΔΗΣΥ), Μαριλένα Τριμιθιώτη (ΑΚΕΛ), Άντρη Διονυσίου (ΕΛΑΜ) και Γιάννος Οικονόμου (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών).
• Το κυκλοφοριακό ξεχώρισε ως ένα από τα πιο έντονα προβλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην απουσία επαρκών υποδομών και οργανωμένων δημόσιων συγκοινωνιών, που καθιστούν δύσκολες τις μετακινήσεις στην πόλη.
• Το στεγαστικό ζήτημα απασχόλησε εκτενώς τη συζήτηση, με αναφορά τόσο στις προτεινόμενες λύσεις των κομμάτων όσο και στις έννοιες της κοινωνικής και προσιτής στέγασης.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής συνεχίζουν να πιέζουν τα νοικοκυριά, με τους υποψηφίους να καταθέτουν εισηγήσεις για μέτρα ανακούφισης των πολιτών.
• Το μεταναστευτικό τέθηκε στο τραπέζι, σε συνάρτηση με το φαινόμενο της γκετοποίησης στο κέντρο της πόλης, με τους υποψηφίους να εκφράζουν προβληματισμούς για τη διαχείριση των ροών, τις κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και να προτείνουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και επανένταξη των περιοχών αυτών στον αστικό ιστό.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις προσεγγίσεις τους για κάθε θέμα, αναδεικνύοντας τόσο τις διαφορές όσο και την κοινή παραδοχή ότι απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Η συζήτηση κατέδειξε τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά και την ανάγκη για συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 12/05 στις 7μμ
Με την προεκλογική περίοδο να κορυφώνεται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026» βρέθηκαν τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Χάρης Θεραπής συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και έντονες τοποθετήσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Φωτεινή Χαραλάμπους (ΑΚΕΛ, Λάρνακα), Ελευθέριος Αντωνίου (ΔΗΠΑ, Λευκωσία) και Μιχάλης Καλοπαίδης (Volt, Λάρνακα), καταθέτοντας τις θέσεις τους για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην εξεύρεση προσιτής κατοικίας και τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος για στήριξη της στεγαστικής πολιτικής.
• Τα υψηλά επιτόκια και τη δυσκολία δανειοδότησης των νέων ζευγαριών, καθώς και τις πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά από το αυξημένο κόστος ζωής.
• Τις αδυναμίες του κοινωνικού κράτους και κατά πόσο λειτουργεί ισότιμα για όλους τους πολίτες ή εξυπηρετεί κυρίως όσους έχουν πρόσβαση στους μηχανισμούς εξουσίας.
• Τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος, αλλά και τη στροφή μέρους της κοινωνίας προς νεοφανή και «αντισυστημικά» κόμματα.
• Τις χαμηλές συντάξεις, τα μέτρα στήριξης των συνταξιούχων και τη διαχείριση του ελλείμματος που δημιουργήθηκε στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
• Τον ρόλο που μπορεί να έχει το κράτος με πιο παρεμβατική πολιτική στην οικονομία, με αναφορές στη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και στη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Προσφυγική Πολιτική: Αλήθειες και Προκλήσεις | Σάββατο 09/05 στις 7μμ
Η πολυπλοκότητα του περιουσιακού ζητήματος και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της εκπομπής με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή. Σε μια συζήτηση, αναζητήθηκαν απαντήσεις για τα διαχρονικά αιτήματα των εκτοπισμένων και το μέλλον της διαχείρισης των περιουσιών.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές:
Σταύρη Χατζηγιάννη Εύη (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Αμμόχωστος)
Βασίλης Κουμέττου (ΔΗΣΥ – Κερύνεια)
Γιώργος Τοούλας (ΕΛΑΜ – Κερύνεια)
Οι βασικοί άξονες της εκπομπής:
«Εκ Μητρογονίας» Προσφυγική Ιδιότητα: Αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας ή πολιτική διαχείριση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα; Η συζήτηση για τα πρακτικά δικαιώματα που πρέπει να συνοδεύουν την αναγνώριση.
Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών: Η κριτική για αδιαφάνεια και πελατειακές πρακτικές. Χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση ή πλήρης αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης για να υπάρξει ισότητα και αξιοκρατία;
Περιουσιακό & Κυπριακό: Οι “νέες φόρμουλες” που ακούγονται και ο κίνδυνος νομιμοποίησης των τετελεσμένων. Πού μπαίνει η «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα στον πολιτικό ρεαλισμό και το δικαίωμα επιστροφής;
Αμμόχωστος & Βαρώσια: Γιατί το αίτημα επιστροφής των νόμιμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής δεν τίθεται με την ίδια ένταση; Υπάρχουν ακόμα νομικά εργαλεία πίεσης που παραμένουν αναξιοποίητα;
Μια ουσιαστική παρέμβαση για τα ζητήματα που καθορίζουν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του προσφυγικού κόσμου.
📺 Δείτε την εκπομπή στο Vouli TV.
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
voulitv4 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 31/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

