ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ | “Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΔΕΙΛΙΑ”
Νέες πληγές ανοίγει το βιβλίο των απομνημονευμάτων του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, στο οποίο καταγράφονται η μεγάλη πικρία και οργή του για τη στάση που τήρησε απέναντι του η κυπριακή δικαιοσύνη, αλλά και ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Το βιβλίο, το οποίο τιτλοφορείται “Ανεμοδαρμένη Πορεία”, παρουσιάστηκε το απόγευμα και καταπιάνεται με τη ζωή και τη δράση του Κώστα Παπακώστα από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, την προδοσία του 1974, την αντίσταση και έπειτα”.
Σε δηλώσεις του Ο Γιαννάκης Ομήρρου αναφέρει ότι “Δεν αποκρύβει τη δικαιολογημένη του Πικρία μιας άδικης μεταχείρισης για τα τραγικά γεγονότα του Μαρί. Η παράθεση, με απόλυτη τεκμηρίωση των όσων προηγήθηκαν της έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης καταδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την ανυπαρξία οποιωνδήποτε ευθυνών του συγγραφέα”
Μέσα από το βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας, κατηγορεί τον Δημήτρη Χριστόφια για μετάθεση ευθυνών και επίδειξη δειλίας.
Στο βιβλίο αναφέρει χαρακτηρίστηκα “Το μέγα σφάλμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Δημήτρη Χριστόφια) ήταν η δειλία που επέδειξε. Αντί να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού και των συγγενών των θυμάτων την ίδια ημέρα και να απολογηθεί ή ακόμα και να παραιτηθεί, κρύφτηκε στο Προεδρικό πέντε μερόνυκτα και όταν παρουσιάστηκε, όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά φρόντισε, με τη συμβολή, φαίνεται, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη και των συν αυτώ, να μεταθέσει σε άλλους τις ευθύνες του”.
Στρέφει, την ίδια ώρα, τα πυρά του εναντίον του Συνταγματάρχη Γεωργιάδη, επιρρίπτοντας του την ευθύνη για την τραγωδία.
“Ο Συνταγματάρχης Γεωργιάδης παραπλάνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ηγεσία του ΓΕΕΦ και εμένα τον ίδιο προσωπικά. […] Η καταστροφική έκρηξη της 11ης Ιουλίου του 2011 στο Μαρί ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Το προκάλεσε η ημιμάθεια και η αρρωστημένη φιλοδοξία ενός ανθρώπου, του συνταγματάρχη Γεωργιάδη”, αναφέρει στο βιβλίο του, και διατυπώνει την πεποίθηση ότι ο ίδιος έπεσε θύμα σκευωρίας.
“Υπήρξα θύμα της μεγαλύτερης σκευωρίας, κακοδικίας ή και δικαστικής πλάνης, από γένεσης Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα. Πληρώνω τα λάθη άλλων, τις παραλήψεις και τις αρρωστημένες πολιτικές, επαγγελματικές και άλλες φιλοδοξίες, αδυναμίες και σκοπιμότητες[…]”
“Διάβασα ότι απαίτηση των συγγενών του Μαρί είναι να ανοίξει ξανά η υπόθεση. Αυτό είναι και δική μας απαίτηση και ελπίζω ο Γενικός Εισαγγελέας να το τολμήσει. Διότι είμαι βέβαιος ότι και ο πατέρας μου αυτό θα ήθελε”, τόνισε σε δηλώσεις ο Νικόλας Παπακώστας.
Στο βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας διατυπώνει τα συναισθήματά του για τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια με μια λαϊκή ρήση “όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς” ενώ, την ίδια ώρα, πλέκει το εγκώμιο στην κυπριακή αριστερά, την οποία υπηρέτησε, κάνοντας λόγο για υπέροχο κόσμο της αριστεράς.
πηγή MEGA ONE
#exAformis
#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ
Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.
Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.
Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.
Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ
Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:
– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.
Θέσεις των υποψηφίων
– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.
Θέμα Βρετανικών Βάσεων
Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ
Οι εξελίξεις και τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026» στην πολιτική τηλεόραση του Vouli TV, με τον δημοσιογράφο Μίκη Κασάπη.
Στο πάνελ φιλοξενήθηκαν τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Λευκωσίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους:
Πόλυς Κουρουσίδης (ΔΗΣΥ)
Μάριος Αργυρίδης (ΑΚΕΛ)
Πέτρος Κουντουρέσιης (ΕΛΑΜ)
Μιχάλης Σπαστρής (ΑΛΜΑ)
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες της πρωτεύουσας, με έμφαση στο κυκλοφοριακό και την αστική κινητικότητα, το μεταναστευτικό και την ασφάλεια στην παλιά Λευκωσία, καθώς και τη στήριξη των ορεινών και ακριτικών περιοχών.
Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο αφθώδης πυρετός, η ασφάλεια των πολιτών ενόψει γεωπολιτικών εξελίξεων και η καταλληλότητα των καταφυγίων.
Η εκπομπή προσέφερε στους πολίτες μια ολοκληρωμένη εικόνα των θέσεων των υποψηφίων, συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών 2026.
📺 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV.
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Behind Politics1 month agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Η θεωρία πίσω απο την Άμεση Δημοκρατία | Σάββατο 21/02 στις 6μμ
-
Off the Record1 month agoΜακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Η Διαφθορά σκοτώνει το Μέλλον της Νέας Γενιάς | Παρασκευή 20/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΚάτι σιγοβράζει στο ΑΚΕΛ
-
Off the Record1 month agoΟ ΑΚΕΛΙΚΟΣ κατήφορος και η δεύτερη θέση στο ΕΛΑΜ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΒελτιωμένη η εικόνα Χριστοδουλίδη- Αναδιάταξη κομματικού σκηνικού
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 month agoΠάνω από δύο ώρες διήρκησε η κατάθεση Φαίδωνος-Κατέθεσαν πρόσωπα στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό

