ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
Αύριο καλείστε να ψηφίσετε για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών της πόλης σας. Οι υποψήφιοι δημάρχοι έχουν επεξηγήσει αρκετές φορές το πρόγραμμα, τις αντιλήψεις και θέσεις τους για την θέση του δημάρχου που διεκδικούν. Το ίδιο έχουν κάνει και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των διαφόρων παρατάξεων, όπως τέλος και οι υποψήφιοι για την σχολική εφορία. Οι επιλογές μπροστά σας, όπως και η δύναμη της ψήφου σας.
“Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.” Πλάτων | (Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος ) | 427-347 π.Χ.
Είχα την ευκαιρία να προβάλω επανειλημμένα τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και οφείλω να ομολογήσω οτι έχουμε αρκετά αξιόλογα άτομα που με τις γνώσεις και πρoσωπικότητα τους μπορούν να βοηθήσουν τους δήμους τους να προχωρήσουν στο μέλλον. Το ουσιαστικό όμως πρόβλημα είναι η γενικότερη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, με άμεσο αποτέλεσμα η αύξηση της αποχής από κάθε νέα εκλογική διαδικασία. Μιλώντας με πολλούς δημότες και κυρίως με νεαρά άτομα, μου έχουν θέσει επανειλημμένα το ερώτημα “Γιατί να ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές;”
Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κύπρο σίγουρα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει στα ευρωπαϊκά επίπεδα δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας. Είναι όμως ταυτόχρονα το πιο σημαντικό βήμα για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, την υποβοήθηση για αειφόρο ανάπτυξη, την αναβάθμιση της γειτονιάς, της ενορίας, της πόλης σας. Η αποχή σου από την εκλογική διαδικασία σε καθιστά άμεσα ανενεργό, αδιάφορο και σε θέτει στο περιθώριο. Η ζωή δεν αναπτύσσεται με την αδιαφορία, αλλά με τον καθημερινό αγώνα και την συμμετοχή. Η ανάδειξη του νέου δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου της πόλης σου, καθορίζει την καθημερινότητα σου για τα επόμενα 5 χρόνια. Στο χέρι σου είναι να συμμετάσχεις και να γίνεις ενεργό μέλος της τοπικής σου κοινωνίας, να γίνεις μέρος της ανάπτυξης.
Χάρης Θεραπής
Διευθυντής Vouli TV
VOULI REPORT
Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:
Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.
Στην εκπομπή συζητούνται:
- Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
- Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
- Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ
Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.
exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV
LIVE
Vouli Report — Αλεξάνδρα Ατττάλιδου | Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου — βουλεύτρια του VOLT — τοποθετείται χωρίς περιστροφές για τα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής και της κοινωνίας:
Συζητάμε:
• 🏛️ Διαφθορά & σαθρά θεμέλια: Αναλύει πώς το σύστημα υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
• 🔥 Καταστροφικές πυρκαγιές: Σχολιάζει την έλλειψη ανάληψης ευθυνών και τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές.
• 👤 Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επικεντρώνεται στην επικοινωνία αντί στην ουσία, με προεκλογική λογική από την αρχή της θητείας.
• 💍 Σύμφωνο συμβίωσης: Σημειώνει τις προσπάθειες παραπληροφόρησης που στρεβλώνουν την πραγματικότητα.
• 🛂 Μεταναστευτικό: Επισημαίνει την υποκρισία ορισμένων πολιτικών, κομμάτων και πολιτών για επιλεκτικό ρατσισμό απέναντι σε αιτούντες άσυλο και τονίζει την ανάγκη για δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
#exAformis4 weeks ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record1 month ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ4 weeks ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
#exAformis3 weeks ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα
-
#exAformis1 month agoΟ κύκλος των αυταπάτων και της θεσμικής παρακμής
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 month agoΑΤΑ: Αρχική συμφωνία επιτεύχθηκε με συγκλίσεις και παραχωρήσεις

