ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσίαση βιβλίου της Φανούλας Αργυρού
Το Κυπριακό Κέντρο Μελετών και η Κίνηση για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσίασαν το βιβλίο της Φανούλλας Αργυρού «Διζωνική VS Δημοκρατία» – Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 16 Οκτωβρίου.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι Χρήστος Ιακώβου Διευθυντής ΚΥ.ΚΕ.Μ και Σάββας Ιακωβίδης, Δημοσιογράφος.
Podcast Therapy
«Ο μικρός της τζαμαρίας» | Παύλος Λιασίδης στο Podcast Therapy S2 E14
Στο Podcast Therapy φιλοξενείται ο Παύλος Λιασίδης, υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στη διακυβέρνηση. Με εμπειρία κυρίως στον τομέα της ενέργειας, παρουσιάζει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Κεντρικός άξονας της συζήτησης είναι η πρότασή του για Διακομματικές Ομάδες Δράσης (ΔΟΔ), στα πρότυπα των intergroups της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.
Οι ΔΟΔ περιγράφονται ως δομημένο πλαίσιο συνεργασίας με σαφείς στόχους και πρακτικά αποτελέσματα, πέρα από παλαιοκομματικές λογικές.
Η συζήτηση κλείνει με τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την εκλογή του, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής ανανέωσης και προσαρμογής των αξιών του Δημοκρατικού Συναγερμού στη σύγχρονη κοινωνία.
Παρακολουθήστε το επεισόδιο στο Vouli.TV και στο Podcast Therapy
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκληρή απάντηση Παπαδούρη σε Μιχαηλίδη: Δημόσια τα στοιχεία, ψευδές το αφήγημα
Δημόσια και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρου Παπαδούρη, απέναντι στον Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη, με αιχμή την πολιτική αξιοπιστία και το ήθος. Ο Σταύρος Παπαδούρης αποδομεί το αφήγημα περί άγνοιας της υποψηφιότητάς του στη Λεμεσό, παραθέτοντας συγκεκριμένα χρονολογημένα δημόσια στοιχεία, και ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική διαδρομή οφείλει να στηρίζεται σε τεκμηρίωση, συλλογικότητα και ίσους κανόνες για όλους — όχι σε υπαινιγμούς και προσωπικές αφηγήσεις.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του
ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 17 | 03/02 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Σε Πρώτο Πρόσωπο», ο Μίκης Κασάπης φιλοξενεί τη Νικολέττα Τσικκίνη, πρόεδρο της επαρχιακής ομάδας του Κίνημα Άλμα, σε μια συζήτηση χωρίς ωραιοποιήσεις για τη διαφθορά που ταλανίζει την Κύπρο και την ανάγκη για ουσιαστική κάθαρση.
Μια κουβέντα ουσίας, με αιχμηρές τοποθετήσεις, ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που πολλοί θέτουν, αλλά ελάχιστοι τολμούν να απαντήσουν δημόσια.
Συζητάμε:
- Το VideoGate και όσα αποκάλυψε για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος
- Τη διαφάνεια και τη λογοδοσία: σύνθημα ή πραγματική πολιτική πράξη;
- Τη σύγκρουση με την Πρώτη Κυρία και τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης
- Ποια είναι πραγματικά η Νικολέττα Τσικκίνη και τι επιδιώκει στον δημόσιο λόγο
- Αν οι παρεμβάσεις της αποτελούν εμμονή ή συνειδητή πολιτική δράση με στόχο την κάθαρση
- Τη διαφθορά ως καθημερινή πρακτική και όχι ως μεμονωμένο φαινόμενο
Μια συζήτηση που δεν μένει στη θεωρία, αλλά αγγίζει την πράξη, τις ευθύνες και την ανάγκη για πραγματική αλλαγή.
📺 Σε Πρώτο Πρόσωπο
🎤 Παρουσίαση: Μίκης Κασάπης
📅 Ημερομηνία: 03/02 στις 7μμ
-
Think Tank1 month agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Off the Record2 weeks agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record2 weeks agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record1 week agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή4 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record1 month agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
Off the Record1 week agoΕπέκταση της υπηρεσίας των εφέδρων στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά μέχρι την ηλικία των 65 ετών
-
Think Tank1 month agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο
-
Off the Record2 weeks agoΟ κωμικός θίασος και τα ρεζιλίκια…

Αγαπητέ 