Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου με την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, Ξένια Ξενοφώντος να αντεξετάζει την παθολογοανατόμο Δήμητρα Καραγιάννη η οποία εξέτασε το υοειδές οστό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Νικολάου, πριν την έναρξη της διαδικασίας, ανέφεραν ότι πρόσωπο κατέθεσε στην Αστυνομία άλλο άτομο του ομολόγησε πως μαζί με άλλα πρόσωπα χτύπησαν και σκότωσαν τον Θανάση.

Η κ. Ξενοφώντος ρώτησε τη μάρτυρα εάν ήταν τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας (αν έπρεπε να έρθει σε επαφή με οικογένεια) με την κ. Καραγιάννη να αναφέρει ότι ορίστηκε μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας από την Εισαγγελία Αθηνών. «Δεν πληρωνόμαστε από την οικογένεια. Πληρωνόμαστε από την Εισαγγελία» σημείωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για αμοιβή 22 ευρώ, με την κ. Ξενοφώντος να υποδεικνύει ότι δεν διορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Σε αυτό το σημείο υπήρξε διαφωνία σε σχέση με το ποσό που έλαβε ως αμοιβή από την Κυπριακή Δημοκρατία η κ. Καραγιάννη. Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει εάν έχει πληρωθεί ποσό 9 χιλ. ευρώ, με την ίδια να εξηγεί πως «οι έξι χιλιάδες ήταν για την πρώτη πραγματογνωμοσύνη και οι τρεις για τη δεύτερη. Τα 22 ευρώ ήταν για την Ελλάδα», είπε η κ. Καραγιάννη

Η κ. Ξενοφώντος είπε στην κ. Καραγιάννη ότι αντέγραψε την έκθεση του παθολογοανατόμου, Εμμανουήλ Αγαπητός και ότι άλλαξε μονό ένα σημείο.Σε αυτό το σημείο προκλήθηκε ένταση από πλευράς της οικογένειας και με τη δικαστή να παρεμβαίνει. «Ο συνάδελφος (Αγαπητός) επανέλαβε ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί για να κάνουμε την εξέταση, γράφαμε παρατηρήσεις. Υπάρχει ταύτιση λόγω των σημειώσεων. Και μου δόθηκε χειρόγραφο χαρτί με αυτές και τις χρησιμοποίησα για την έκθεση», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, το οποίο υπέδειξε η κ. Ξενοφώντος στη μάρτυρα, ανέφερε ότι υοειδές οστό του Θανάση Νικολάου ήταν εκ γενετής διαφορετικό, με την κ. Καραγιάννη να απορρίπτει κάτι σημειώνοντας ότι ούτε και ο συνάδελφός της, κ. Αγαπητός δεν αναφέρει κάτι τέτοιο στην έκθεσή του.

Και σε αυτό το σημείο προκλήθηκε ένταση με την κ. Ανδριάνα Νικολάου να παρεμβαίνει στο Δικαστήριο και να λέει ότι το παιδί της δεν είχε κανένα πρόβλημα. Υπήρξε παρέμβαση και από τη Δικαστή η οποία ανέφερε ότι θα διακόψει τη διαδικασία εάν θα συνεχιστεί σε αυτούς τους τόνους.

«Δεν δέχομαι τον όρο γενετικής ανωμαλίας. Επικαλούμαι το τεκμήριο του εγχειριδίου της ανατομίας. Δείχνω το σημείο του ελλείμματος και το σημείο της κάκωσης του ιστού. Αποκλείω το έλλειμμα να είναι εκ κατασκευής», απάντησε η Καραγιάννη.

Σε σχέση με την εκταφή, η κ. Ξενοφώντος ρώτησε τη μάρτυρα εάν ήταν μεγάλη ποσότητα χώματος με την οποία σκεπάστηκε η σορός του Θανάση. Η κ. Καραγιάννη ανέφερε ότι δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία εκταφής και δεν μπορεί να απαντήσει. Από πλευράς των δικηγόρων αναφέρθηκε ότι η διαδικασία έχει γίνει παρωδία.

Εκ νέου παρενέβη η δικαστής καλώντας την κ. Ξενοφώντος να επικεντρωθεί σε ερωτήσεις ουσίας.

Πηγή: Philenews

Vouli TV