ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στόχος μέχρι το τέλος του 2023 η υλοποίηση του συστήματος ‘πληρώνεις ανά ρίψη’.
Σχεδόν τα δύο τρίτα της Κύπρου θα χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων “Πληρώνεις ανά ρίψη” μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε το τμήμα περιβάλλοντος την Τετάρτη.
Το τμήμα ανέφερε ότι το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή στις 1 Ιουλίου, και έξι δήμοι που αντιπροσωπεύουν το 30% του πληθυσμού είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους τον Μάρτιο και θα ορίσουν τιμές για σακούλες και κάδους.
Οι δήμοι θα διευκρινίσουν επίσης πόσα κάδους χρειάζονται.
Η ανώτερη αξιωματούχος του Τμήματος Περιβάλλοντος Ελένη Κωνσταντινίδου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αυτοί οι έξι δήμοι είναι: Δήμος Λατσιών, Δήμος Λακατάμιας, Άγια Βαρβάρα, νότιος Δήμος Λευκωσίας, Δήμος Αραδίππου, Δήμος Λάρνακας, Δήμος Ανατολικής Λεμεσού και Δήμος Πολεμιδιών.
Σύμφωνα με το τμήμα, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Δυτικής Λεμεσού και ο Δήμος Λεμεσού.
Αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν το 37% του πληθυσμού.
Άλλες εννέα περιοχές που αντιπροσωπεύουν το 21,5% του πληθυσμού πρόκειται να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους το καλοκαίρι ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ μια άλλη αναμένεται να ολοκληρώσει το Νοέμβριο, καλύπτοντας το 11,15% του πληθυσμού.
Βασισμένο σε μια παρουσίαση μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε για τον Δήμο Αραδίππου και στα προκαταρκτικά δεδομένα, υπάρχει μια εκτίμηση των 6 λεπτών ανά λίτρο για τις σακούλες, δηλαδή μια σακούλα δέκα λίτρων θα κοστίζει 60 λεπτά, μια σακούλα 35 λίτρων 2 ευρώ, και μια σακούλα 56 λίτρων 3,33 ευρώ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΣΕΑΔ: Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο Στροβόλου, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), στο πλαίσιο του επικείμενου Ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και η θεματολογία του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ με τίτλο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – Διαμορφώνοντας το Αύριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, στις 8:45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.
Το φετινό συνέδριο εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό τομέα, με έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της, στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και σε καινοτόμες πρακτικές που επανακαθορίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στη διάσκεψη τοποθετήθηκαν:
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
-
Off the Record1 week agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record3 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE3 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

