Σχέδιο για να αποκλειστεί νομικά κάθε αναβολή του Brexit, επεξεργάζεται η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Telegraph.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της συντηρητικής εφημερίδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για να αντικρουστεί η προσπάθεια μελών του κοινοβουλίου να αναβληθεί για τρεις μήνες το Brexit σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά η Ευρώπη.

«Υπάρχει ένα αδιέξοδο. Οι Βρετανοί πρέπει να μας πουν τι θέλουν. Δεν θα ενεργήσουμε εκ μέρους των βρετανών. Από αυτούς εξαρτάται. Ας πουν, ορίστε αυτό θέλουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ενώ ερωτηθείς για το τί θα γίνει αν επιμείνουν σε μία παράταση απάντησε: «Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, η απάντηση είναι όχι. Γιατί λένε ότι θέλουν να προτείνουν άλλες εναλλακτικές, άλλες συμφωνίες για να διασφαλίσουν την αποχώρησή τους και να προστατευτούν έναντι μιας μη συμφωνίας. Δεν έχουμε δει κάτι, οπότε η απάντηση είναι όχι. Δεν θα το κάνουμε αυτό κάθε τρεις μήνες».

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίασης για να διασφαλίσουν ότι ο Τζόνσον θα τηρήσει το νόμο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα επιχειρήσει να αγνοήσει νομοσχέδιο που αναμένεται να υιοθετηθεί και το οποίο προβλέπει αίτημα νέας παράτασης για την έξοδο αν το κοινοβούλιο δεν έχει καταλήξει σε μία συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Vouli TV