ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ EURONEWS “Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ”
Για το αδιέξοδο μετά από μία εβδομάδα συνομιλιών με την ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό αλλά και για τα επόμενα βήματα μίλησε στο euronews ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Παρά την αρχική αισιοδοξία στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οι αλλεπάλληλες συναντήσεις της ειδικής απεσταλμένης με τους δύο ηγέτες και μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων, δεν οδήγησαν σε συμφωνία.
«Το πρώτο ενθαρρυντικό μήνυμα ήταν στις 9 Αυγούστου όταν σε μία άτυπη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί είχαμε συμφωνήσει ποιοι θα ήταν οι όροι αναφοράς. Ενημερώθηκε αναλόγως τηλεφωνικά η κ. Λουτ, τόσο από δικής μου πλευράς τόσο και από την πλευρά του κ. Ακιντζί, επισκέφθηκε την Κύπρο, ετοίμασε ένα λιτό κείμενο για να αποφευχθούν οι όποιες εμπλοκές ή περιπλοκές, εν συνέχεια όμως φαίνεται ότι το κείμενο έπρεπε να περάσει από την έγκριση, τουλάχιστον φαίνεται και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εμπλοκή να απαιτούνται θέματα τα οποία ήθελαν να προκαθορίζονται προ του διαλόγου, οπότε εκεί έγκειται η εμπλοκή», σημειώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης και προσθέτει ότι θέλει να παραμείνει αισιόδοξος και ότι θέλει να διατηρεί την ελπίδα ζωντανή γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το διάλογο. «Το πρόβλημα είναι αν η Τουρκία μένει ανυποχώρητη σε κάποιες θέσεις όσον αφορά τις εγγυήσεις και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, να παραμείνει εγγυήτρια με επεμβατικά δικαιώματα κτλ», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.
Αναφερόμενος στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι έγιναν σημαντικά βήματα. «Πέρασε από τις φραστικές καταδίκες στην λήψη αποφάσεων με στοχευμένα μέτρα όμως αυτά απαιτούν χρόνο. Το θέμα δεν είναι να επιτυγχάνεις αποφάσεις, το θέμα είναι να συνειδητοποιεί και ο ταραξίας ότι επιτέλους πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα αν επιθυμεί να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πορεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.
LIVE
65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.
Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.
Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:
🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο
Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ», Πέμπτη 23/04 στις 5μμ
Η οικονομία δεν είναι αριθμοί. Είναι η καθημερινότητά μας.
Στο νέο επεισόδιο του The Duel, η πολιτική σύγκρουση περνά στο πιο κρίσιμο πεδίο:
ακρίβεια, μισθοί, φορολογία, εκποιήσεις και το μέλλον των νέων.
Στο στούντιο:
▪️ Μάριος Ηλία, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Χάρης Πολυκάρπου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ
Πέντε θεματικές.
Καθαρές ερωτήσεις.
Χωρίς υπεκφυγές.
👉 Η οικονομία πάει καλά ή όχι;
👉 Γιατί ο μισθός δεν φτάνει;
👉 Ποιος πληρώνει την ακρίβεια;
👉 Εκποιήσεις: τράπεζες ή κοινωνία;
👉 Υπάρχει μέλλον για τους νέους στην Κύπρο;
Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μία πραγματικότητα που πιέζει.
⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ
📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πρέπει να είναι: άμεση, ουσιαστική και χωρίς «ναι μεν αλλά».
-
Off the Record3 weeks agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record4 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
voulitv2 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

