Νέες πληγές ανοίγει το βιβλίο των απομνημονευμάτων του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, στο οποίο καταγράφονται η μεγάλη πικρία και οργή του για τη στάση που τήρησε απέναντι του η κυπριακή δικαιοσύνη, αλλά και ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Το βιβλίο, το οποίο τιτλοφορείται “Ανεμοδαρμένη Πορεία”, παρουσιάστηκε το απόγευμα και καταπιάνεται με τη ζωή και τη δράση του Κώστα Παπακώστα από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, την προδοσία του 1974, την αντίσταση και έπειτα”.

Σε δηλώσεις του Ο Γιαννάκης Ομήρρου αναφέρει ότι  “Δεν αποκρύβει τη δικαιολογημένη του Πικρία  μιας άδικης μεταχείρισης για τα τραγικά γεγονότα του Μαρί. Η παράθεση, με απόλυτη τεκμηρίωση των όσων προηγήθηκαν  της έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης καταδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την ανυπαρξία οποιωνδήποτε ευθυνών του συγγραφέα”

Μέσα από το βιβλίο του ο  Κώστας Παπακώστας, κατηγορεί τον Δημήτρη Χριστόφια για μετάθεση ευθυνών και επίδειξη δειλίας.

Στο βιβλίο αναφέρει χαρακτηρίστηκα “Το μέγα σφάλμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Δημήτρη Χριστόφια) ήταν η δειλία που επέδειξε. Αντί να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού και των συγγενών των θυμάτων την ίδια ημέρα και να απολογηθεί ή ακόμα και να παραιτηθεί, κρύφτηκε στο Προεδρικό πέντε μερόνυκτα και όταν παρουσιάστηκε, όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά φρόντισε, με τη συμβολή, φαίνεται, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη και των συν αυτώ, να μεταθέσει σε άλλους τις ευθύνες του”.

Στρέφει, την ίδια ώρα, τα πυρά του εναντίον του Συνταγματάρχη Γεωργιάδη, επιρρίπτοντας του την ευθύνη για την τραγωδία.

“Ο Συνταγματάρχης Γεωργιάδης παραπλάνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ηγεσία του ΓΕΕΦ και εμένα τον ίδιο προσωπικά. […] Η καταστροφική έκρηξη της 11ης Ιουλίου του 2011 στο Μαρί ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Το προκάλεσε η ημιμάθεια και η αρρωστημένη φιλοδοξία ενός ανθρώπου, του συνταγματάρχη Γεωργιάδη”, αναφέρει στο βιβλίο του,  και διατυπώνει την πεποίθηση ότι ο ίδιος έπεσε θύμα σκευωρίας.

“Υπήρξα θύμα της μεγαλύτερης σκευωρίας, κακοδικίας ή και δικαστικής πλάνης, από γένεσης Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα. Πληρώνω τα λάθη άλλων, τις παραλήψεις και τις αρρωστημένες πολιτικές, επαγγελματικές και άλλες φιλοδοξίες, αδυναμίες και σκοπιμότητες[…]”

“Διάβασα ότι απαίτηση των συγγενών του Μαρί είναι να ανοίξει ξανά η υπόθεση. Αυτό είναι και δική μας απαίτηση και ελπίζω ο Γενικός Εισαγγελέας να το τολμήσει. Διότι είμαι βέβαιος  ότι και ο πατέρας μου αυτό θα ήθελε”, τόνισε σε δηλώσεις ο Νικόλας Παπακώστας.

Στο βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας διατυπώνει τα συναισθήματά του για τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια με μια λαϊκή ρήση “όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς” ενώ, την ίδια ώρα, πλέκει το εγκώμιο στην κυπριακή αριστερά, την οποία υπηρέτησε, κάνοντας λόγο για υπέροχο κόσμο της αριστεράς.

πηγή MEGA ONE

Vouli TV