Πληροφορίες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά κτυπήματα σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων περιήλθαν σε γνώση της Αστυνομίας Κύπρου από την περασμένη εβδομάδα.

Οι εν λόγω πληροφορίες προέρχονται από υπηρεσίες ασφαλείας και έχουν διαβιβαστεί στο αστυνομικό Σώμα, προκειμένου να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας με στόχο την πρόληψη οποιονδήποτε ενεργειών τρομοκρατίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι αστυνομικοί διευθυντές των επαρχιών έχουν ήδη δώσει οδηγίες για λήψη «αυξημένων μέτρων ασφαλείας και επαγρύπνηση» σε όλες τις αρμόδιες μονάδες και τμήματα της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, οι εντολές αυτές περιλαμβάνουν αύξηση ελέγχων μέσω περιπολιών σε χώρους διαμονής και συγκέντρωσης ατόμων με καταγωγή από το Ισραήλ, καθώς και σε άλλους χώρους συγκέντρωσης Ισραηλινών.

Οι οδηγίες αυτές έχουν ως αποδέκτες υπεύθυνους αστυνομικών σταθμών παγκυπρίως, αλλά και στα επαρχιακά τμήμα ΚΕΜ-ΟΥΛΑΕ (Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων – Ουλαμός Άμεσης Επέμβασης).

Στην Κύπρο έχουν εγκατασταθεί μόνιμα περίπου 3.000 οικογένειες Ισραηλινών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είχαν δοθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Τύπο του Ισραήλ η εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο αριθμεί 12-15 χιλιάδες άτομα. Παραμένει, βέβαια, αδιευκρίνιστο πόσα απ΄ αυτά τα άτομα είναι εγκατεστημένα στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και πόσα στα κατεχόμενα. Να σημειωθεί ότι εβραϊκές συναγωγές υπάρχουν σε όλες τις επαρχίες.

Πηγή: Philenews

Δημήτρης Νικολάου