Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Avatar photo

Published

on

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, οπόταν και έληγε η περίοδος των ενστάσεων, υποβλήθηκαν συνολικά εφτά ενστάσεις για υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς Συμβούλους. Όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν και έτσι οι υποψήφιοι για τους οποίους υποβλήθηκαν, συνεχίζουν κανονικά. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν πέντε ενστάσεις για δημάρχους, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούσαν τους υποψήφιους της Λεμεσού. Οι τρεις ήταν για τον Ανδρέα Χρίστου και η μία για το Νίκο Νικολαΐδη. Εναντίον και των δύο, ένσταση υποβλήθηκε από τον ανθυποψήφιο τους Χάρη Αριστείδου. Στην περίπτωση του Ανδρέα Χρίστου η ένσταση αφορούσε τη στάση του στο σχέδιο Ανάν, ενώ στην περίπτωση του Νίκου Νικολαΐδη το γεγονός ότι διετέλεσε υπουργός της Κυβέρνησης Χριστόφια. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν, αφού δεν εμπίπτουν στις πρόνοιες της νομοθεσίας. Όσον αφορά τις άλλες δύο ενστάσεις εναντίον του κ. Χρίστου, η πρώτη υποβλήθηκε από γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι υπέστη ζημιά από αδικαιολόγητη απόρριψη της αίτησης για πολεοδομική άδεια. Η ένσταση αυτή απορρίφθηκε διότι δεν εμπίπτει στα πλαίσια της νομοθεσίας. Η άλλη περίπτωση αφορούσε παραπληγικό στον οποίο έγινε καταγγελία από Δημοτικό Τροχονόμο για στάθμευση σε χώρο αναπήρων, καθότι δεν έφερε την ειδική κάρτα μαζί του. Τελικά όταν προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα απαλλάχθηκε της καταγγελίας, ωστόσο υπέβαλε ένσταση εναντίον της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου για ταλαιπωρία. Η ένσταση, ωστόσο, δεν έγινε καν δεκτή καθότι ο συγκεκριμένος δεν είναι καν δημότης Λεμεσού.

Η πέμπτη ένσταση εναντίον υποψήφιου δημάρχου, αφορούσε τον νυν δήμαρχο Γερίου Αργύρη Αργυρού με το αιτιολογικό ότι δεν κατέχει τα εκλογικά προσόντα και η οποία επίσης απορρίφθηκε. Οι ενστάσεις για δημοτικούς συμβούλους αφορούσαν μία περίπτωση υποψηφίου στον Άγιο Δομέτιο και μία υποψηφίου στον Δήμο Λάρνακας.

ΠΗΓΉ http://www.autodioikisicy.com/

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Πόλεμος στο Ιράν: Είναι πραγματικά σε κίνδυνο η Κύπρος; | Τετάρτη 11/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην επόμενη εκπομπή “Εξ Αφορμής”, ο Χάρης Θεράπης συζητά με τον Ζήνωνα Τζιάρρα, Λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο με το Ιράν και τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου. Αναλύουμε την επίθεση με drone στο Ακρωτήρι και τη δυνητική απειλή για την Κύπρο, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Μείνετε συντονισμένοι για μια βαθιά ανάλυση των κινδύνων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος στην παρούσα συγκυρία.

Continue Reading

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, όπου συζητήθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων ως προς τη μορφή λύσης του Κυπριακού και τα μοντέλα που τίθενται στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι βουλευτές:
Οζ Καραχάν (Λευκωσία – Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών), Ανδρούλλα Καμινάρα (Λευκωσία – Άλμα), Έφη Ξάνθου (Λευκωσία – Volt) και Μάριος Πουλλίκκας (Λευκωσία – ΕΛΑΜ).

• Μπορούν οι σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις να αποτελέσουν συγκυρία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων;
• Ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων ως προς τη μορφή λύσης του Κυπριακού;
• Ποια θεωρείται η ιδανική και ποια η εφικτή λύση;
• Ποιες είναι οι συγκλίσεις και ποιες οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων στην προσέγγιση του Κυπριακού;
• Ποιος είναι ο ρόλος του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου στη διαδικασία επίλυσης;
• Πώς αντιλαμβάνονται οι υποψήφιοι τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;
• Υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα σε άλλες χώρες και κατά πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο μοντέλο να εφαρμοστεί στην Κύπρο;
• Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη μη λύση του Κυπριακού και κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση της διαδικασίας;
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Το Volt στον δρόμο προς τις Εκλογές, Σάββατο 07/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Ο συμπρόεδρος του Volt, Πάνος Παρράς, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της εκπομπής Ekloges 2026, όπου συζήτησε τις θέσεις του κόμματος για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τους Χάρη Θεραπή και Στέλιο Ξιούρη, εστιάζοντας στο πολιτικό σκηνικό και τις προτεραιότητες του Volt για την επόμενη περίοδο.
• Με ποια κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί το Volt μετά τις εκλογές και ποιες πολιτικές δυνάμεις αποκλείει από ενδεχόμενη συνεργασία;
• Ποιες είναι οι βασικές θέσεις του κόμματος για το Κυπριακό και ποια λύση θεωρεί ρεαλιστική;
• Πώς τοποθετείται το Volt για τον πόλεμο στο Ιράν και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή;
• Ποια είναι η στάση του κόμματος απέναντι στην αποστολή στρατιωτικής ενίσχυσης από την Ελλάδα προς την Κύπρο;
• Ποια είναι η θέση του Volt σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια;
• Πώς σκοπεύει να κινηθεί το κόμμα την επόμενη ημέρα των εκλογών σε μια ενδεχόμενη 9κομματική Βουλή;

Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia