Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζητά συνάντηση με τον ΠτΔ και τον Αβέρωφ ο Χριστοδουλίδης με φόντο το Β’ γύρο

Avatar photo

Published

on

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, επιδιώκει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την πρωτιά που κατάφερε να εξασφαλίσει στην πρώτη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών, τονίζοντας πως θα πορευτεί με το ίδιο πολιτικό ήθος, με σύνεση και συναίνεση.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, μετά το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Προεδρικών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως «σήμερα η πατρίδα μας μίλησε. Και μίλησε ξεκάθαρα. Αντικρίζω το αποτέλεσμα των εκλογών με απέραντο σεβασμό, με ικανοποίηση την ψήφο εμπιστοσύνης και πανέτοιμος να αναλάβω την πολύ μεγάλη ευθύνη».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος σημείωσε πως «είναι έντονη η πεποίθηση μου ότι η κοινωνία ζητά ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική, προοπτική και ελπίδα για το σύνολο του λαού. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η κοινωνία αποδέχθηκε το μήνυμα μας, για να κάνουμε το επόμενο βήμα, μακριά από αγκυλώσεις, διαχωρισμούς και τις προσεγγίσεις του παρελθόντος. Τα αποτελέσματα μας δημιουργούν ένα αίσθημα περηφάνιας, για όλους εσάς τους χιλιάδες εθελοντές, που ήσασταν και είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της πρωτόγνωρης προσπάθειας, που όλους αυτούς τους μήνες γίνατε θαρραλέοι συνοδοιπόροι».

Απευθυνόμενος προς τους υποστηριχτές του, που βρίσκονταν στο εκλογικό του επιτελείο, «εσείς και άλλοι τόσοι συμπολίτες μας θα επισφραγίσετε τη νέα φωτεινή σελίδα του τόπου μας. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία, η συλλογικότητα, η βούληση της κοινωνίας για συνένωση δυνάμεων που θα αξιοποιήσει τους καλύτερους, που θα πάρει την Κύπρο στη νέα εποχή. Πιο δίκαιο κράτος, με περισσότερη αξιοκρατία. Ήταν για όλους μας μια μεγάλη και δύσκολη μέρα. Θα έχουμε τον χρόνο τα επόμενα 24ωρα να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα και να συζητήσουμε με όλους με πραότητα και σοβαρότητα. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μαυρογιάννη για τη δεύτερη θέση καθώς και όλους τους άλλους υποψηφίους».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό και σε όλους τους άλλους υποψηφίους που διεκδίκησαν. Κανένας από τους διεκδικητές της προεδρίας δεν ήταν και δεν είναι αντίπαλος μας. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας. Οραματίζομαι μια Κύπρο επανενωμένη και ελεύθερη, ασφαλή και ευημερούσα. Μια χώρα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της. Για κάθε Ευρωπαίο πολίτη σε αυτή τη χώρα. Σε αυτό μας το όραμα, έχουν θέση όλοι όσοι το ασπάζονται».

Συνεχίζοντας, υπέδειξε πως «οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Ούτε εμείς ούτε ο κυπριακός λαός θα διακινδυνεύσουμε πισωγυρίσματα και αναχρονιστικά μοντέλα πολιτικής. Και βεβαίως οικονομική σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία μακριά από πειραματισμούς και πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας στη μιζέρια και τη χρεοκοπία. Οι πολίτες που επέλεξαν άλλους ανθυποψηφίους, έχουν την απεριόριστη εκτίμηση μας. Δεν είναι αντίπαλοι μας. Μαζί πρέπει να συμπορευτούμε όλοι την επαύριον των εκλογών».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε, δε, πως «θα πορευτώ την επόμενη ημέρα με το ίδιο πολιτικό ήθος, με σύνεση και συναίνεση, ώστε σε πνεύμα αγωνιστικό και απόλυτα πολιτισμένο να οδηγηθούμε στον δεύτερο γύρο και να είστε βέβαιοι θα τις κερδίσουμε. Παραμένω πιστός στην απόφαση για Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, με συμμετοχή των πιο ικανών. Δεν αποκλείουμε κανένα και καμία. Στόχος μας μια ισχυρή Κύπρος με κοινωνική συνοχή, ευημερούσα. Κλείνοντας θέλω για ακόμα μια φορά να εκφράσω ευγνωμοσύνη σε όσους με στήριξαν, απλούς πολίτες από την αριστερά, μέχρι τη δεξιά, απογοητευμένους, ανέντακτους, νέους ψηφοφόρους, αλλά και τα κόμματα που έκαναν κι αυτά την υπέρβαση τους, γιατί έθεσαν την πατρίδα υπεράνω άλλων φιλοδοξιών. Για εμάς η ενότητα δεν είναι σύνθημα. Είναι η βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται η δική μας προσπάθεια για μια καλύτερη πατρίδα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ερωτηθείς με ποιους θα μιλήσει για το Β’ γύρο των εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «αύριο το πρωί θα ζητήσω συνάντηση από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Μίλησα με τον ΠτΔ, μιλήσαμε για το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν υπάρχει κάτι άλλο προς δημοσίευση».

Κληθείς να σχολιάσει αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε στον Αβέρωφ Νεοφύτου να στηρίξει την υποψηφιότητά του, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως «δεν έχω πληροφόρηση για να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω ή να μιλήσω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα επιδιώξω συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Πηγή: reporter.com.cy 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκληρή απάντηση Παπαδούρη σε Μιχαηλίδη: Δημόσια τα στοιχεία, ψευδές το αφήγημα

Avatar photo

Published

on

Δημόσια και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρου Παπαδούρη, απέναντι στον Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη, με αιχμή την πολιτική αξιοπιστία και το ήθος. Ο Σταύρος Παπαδούρης αποδομεί το αφήγημα περί άγνοιας της υποψηφιότητάς του στη Λεμεσό, παραθέτοντας συγκεκριμένα χρονολογημένα δημόσια στοιχεία, και ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική διαδρομή οφείλει να στηρίζεται σε τεκμηρίωση, συλλογικότητα και ίσους κανόνες για όλους — όχι σε υπαινιγμούς και προσωπικές αφηγήσεις.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του

Καλό θα ήταν να πεις στους συνεργάτες σου, νυν και μελλοντικούς, ότι η αξιοπιστία χτίζεται βάση τεκμηρίωσης και όχι με κουβέντες του αέρα. Αν το αφήγημα/καταγγελία σου στηρίζεται στην ανάρτηση του Μίλτου, ότι δεν ήξερε ότι θα είμαι υποψήφιος στη Λεμεσό, καλό θα ήταν να τον ρωτούσες τουλάχιστον πρώτα πριν γράψεις αυτά που έγραψες για το πρόσωπο μου.
Ο Miltos Papadopoulos ήταν ενημερωμένος από την πρώτη μας συνάντηση, αρχές Σεπτεμβρίου, ότι θα είμαι υποψήφιος στη Λεμεσό. Όχι μόνο το ήξερε αλλά προβληματιζόταν γιατί όπως είπε δεν θα ένιωθε καλά με το να είναι απέναντι μου. Η απάντηση μου απλή και σταράτη, δεν θα είμαστε απέναντι Μίλτο, μαζί είμαστε σε αυτό το αγώνα γιατί πάντα μιλάμε για συλλογική απόφαση και όχι προσωπικές ατζέντες. Ήξερε επίσης ότι ως Πρόεδρος κόμματος δεν εκλέγομαι βουλευτής αυτομάτως, όπως οι υπόλοιποι Αρχηγοί Κομμάτων, αν εξασφαλιστεί έδρα στην Επαρχία τους, αλλά χρειάζομαι σταυρό προτίμησης όπως όλοι οι κοινοί θνητοί γιατί αυτό θεωρώ ΣΩΣΤΟ, ΗΘΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ. Επίσης είπα στο Μίλτο ότι οι εκλογές είναι εκλογές και δεν υπάρχουν εγγυήσεις εκλογής σε κανέναν…Μόνο πολιτικές θέσεις και πολιτικό ήθος.
Αλλά επειδή έγραψα πιο πάνω για τεκμηρίωση και επειδή ευτυχώς ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή που όλα καταγράφονται, βάζω πιο πάνω τα δημοσιεύματα που αναφέραν ότι θα επαναδιεκδικήσω στη Λεμεσό, ημερομηνίας 07/09/2025 και 16/10/2025.
Τις μέρες που συζητούσαμε με το Μίλτο για την πιθανή υποψηφιότητα του και ακριβώς μια βδομάδα πριν ανακοινωθεί στις 23/10/2025.
Λες να είπα του Μίλτου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στη Λεμεσό τη στιγμή που ήταν δημόσια ξεκάθαρο από αρχές Σεπτεμβρίου;
Είμαι σίγουρος ότι αν κοιτάξω θα βρω κι άλλες δηλώσεις για την υποψηφιότητα μου στη Λεμεσό, αλλά ποιος ο λόγος; Για να απαντήσω ένα κακοπροαίρετο αφήγημα που σκεφτήκατε;
Τώρα όσον αφορά τον ίδιο το Μίλτο ή την κ. Τσικκίνη που έτρεξε να συμμεριστεί και να αναδημοσιεύσει το αφήγημα σας, λέω να μην ασχοληθώ μιας και είναι ήδη γνωστό ότι την πρόσφατη επαφή μεταξύ εσένα και του Μίλτου την έκανε ο σύζυγος της, ο οποίος είναι και ξάδελφος του Μίλτου.
Δεν θα αφήσω όμως ασχολίαστη την αναφορά σου στον George Perdikis II και Charalambos Theopemptou περί σύγκρισης ήθους και θα σου πω το εξής.
Το ήθος μου το έχτισα με μεγάλη προσοχή πετραδάκι πετραδάκι εδώ και πολλά χρόνια. Η σύγκριση ήθους στη συγκεκριμένη ενέργεια σου, έχει να κάνει μόνο μεταξύ του δικού σου και του δικού μου ήθους και με κανένα άλλο.
Continue Reading

Off the Record

O κος Αποτελεσματικός της καλαθοσφαίρισης

Avatar photo

Published

on

Δεν πέρασε απαρατήρητο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του αθλητισμού το γεγονός ότι ο τελικός του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών μεταδόθηκε από το ΡΙΚ. Κι αυτό δεν ήταν ούτε αυτονόητο ούτε τυχαίο.

Η προβολή αθλητικών εκδηλώσεων στη δημόσια τηλεόραση προσδίδει τεράστιο κύρος  και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος ήταν ξεκάθαρος: η αναβάθμιση της διοργάνωσης και η εικόνα αξιοπιστίας που εκπέμπει η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στα πηγαδάκια λέγεται πως πίσω από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται –για ακόμη μια φορά– η μεθοδική δουλειά του Ανδρέα Μουζουρίδη, προέδρου της ΟΜοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,  ο οποίος εδώ και καιρό χτίζει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, γέφυρες εξωστρέφειας και θεσμικής σοβαρότητας. Το αποτέλεσμα; Το γυναικείο μπάσκετ να βγαίνει από το «στενό κύκλο των ειδικών» και να μπαίνει στα σπίτια του κόσμου.

Και όπως ψιθυρίζεται, όταν μια διοργάνωση κερδίζει τηλεοπτικό χρόνο στο ΡΙΚ, συνήθως σημαίνει πως κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους — και κάποιοι άλλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν.

Ο Μπασκετικός

Continue Reading

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 17 | 03/02 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Σε Πρώτο Πρόσωπο», ο Μίκης Κασάπης φιλοξενεί τη Νικολέττα Τσικκίνη, πρόεδρο της επαρχιακής ομάδας του Κίνημα Άλμα, σε μια συζήτηση χωρίς ωραιοποιήσεις για τη διαφθορά που ταλανίζει την Κύπρο και την ανάγκη για ουσιαστική κάθαρση.

Μια κουβέντα ουσίας, με αιχμηρές τοποθετήσεις, ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που πολλοί θέτουν, αλλά ελάχιστοι τολμούν να απαντήσουν δημόσια.

Συζητάμε:

  • Το VideoGate και όσα αποκάλυψε για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος
  • Τη διαφάνεια και τη λογοδοσία: σύνθημα ή πραγματική πολιτική πράξη;
  • Τη σύγκρουση με την Πρώτη Κυρία και τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης
  • Ποια είναι πραγματικά η Νικολέττα Τσικκίνη και τι επιδιώκει στον δημόσιο λόγο
  • Αν οι παρεμβάσεις της αποτελούν εμμονή ή συνειδητή πολιτική δράση με στόχο την κάθαρση
  • Τη διαφθορά ως καθημερινή πρακτική και όχι ως μεμονωμένο φαινόμενο

Μια συζήτηση που δεν μένει στη θεωρία, αλλά αγγίζει την πράξη, τις ευθύνες και την ανάγκη για πραγματική αλλαγή.

📺 Σε Πρώτο Πρόσωπο
🎤 Παρουσίαση: Μίκης Κασάπης
📅 Ημερομηνία: 03/02 στις 7μμ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia