ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εξήγγειλε κι επίσημα ο Δημητρίου – «Ο ΔΗΣΥ χρειάζεται συνολική επανεκκίνηση»
Κι επίσημα εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για τον ΔΗΣΥ, ο Δημήτρης Δημητρίου, συμπληρώνοντας έτσι την τριάδα υποψηφιοτήτων του κόμματος, ενόψει των εκλογών της 11ης Μαρτίου. Ανθυποψήφιοι του θα είναι οι στενοί συνεργάτες του στο κόμμα, Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης.
Στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του ο κ. Δημητρίου σημειώνει πως, «ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Και είναι ευθύνη δική μας να αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα του. Αν θα μείνουμε στάσιμοι, εγκλωβισμένοι σε διαμάχες και προσωπικές στρατηγικές, που αφορούν το χτες ή αν θα κοιτάξουμε μπροστά, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα για την παράταξή μας».
Και προσθέτει: «Στις εκλογές της 11ης Μαρτίου, θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του κόμματος. Γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτό που σήμερα χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι μια συνολική επανεκκίνηση. Με ενότητα, που τόσο τραυματίστηκε αυτή την περίοδο. Με ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Και με το βλέμμα μας μπροστά».
«Είμαστε η παράταξη στην οποία ακουμπά η πατρίδα μας, σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Οφείλουμε να είμαστε σύντομα, ξανά δυνατοί. Υπηρετώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Ως βουλευτής δίνω καθημερινά μάχες, τόσο για την παράταξή μας, όσο και γι’ αυτά που αποτελούν την προσωπική αξιακή μου πυξίδα:
- Την Ελευθερία
- Τη Δικαιοσύνη
- Τη Διαφάνεια
Μα πάνω απ´ όλα την επανένωση της πατρίδας μας».
Είμαι έτοιμος και δυνατός, συνεχίζει ο κ. Δημητρίου, «να μπω μπροστά στη μάχη, για την αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μια αναγέννηση που θα αργήσει, αν στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές επιλέξουμε τη στασιμότητα. Το τραύμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών, θα το ξεπεράσουμε μόνο με υπερβάσεις. Υπερβάσεις επετηρίδων, μηχανισμών, όλων όσων απειλούν να μας βυθίσουν στην εσωστρέφεια».
«Τώρα! Είναι η ώρα της βάσης του Δημοκρατικού Συναγερμού! Των αγνών μελών του, που είναι η ψυχή και η δύναμή του. Σε σας απευθύνομαι και σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί. Για να δούμε τη μεγάλη μας παράταξη ξανά, δυνατή και περήφανη. Για να δούμε και πάλι το γαλάζιο να κυματίζει πρώτο, περήφανα μες τον ουρανό», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
voulitv1 month agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 20/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 17/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ

