ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσημο ενδιαφέρον από Σταυρινίδη για Δήμο Στροβόλου
Θέτει επίσημα το ενδιαφέρον του ενώπιον της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας στο δήμο Στροβόλου Σταύρος Σταυρινίδης για διεκδίκηση της Δημαρχίας. Όπως πληροφορούμαστε, ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στον δήμο Στροβόλου, το όνομα του οποίου συζητείται στις κομματικές διεργασίες και προκρίνεται ως επιλογή των τοπικών ομάδων του ΔΗΚΟ, απέστειλε επιστολή προς το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.
Μια εξέλιξη η οποία αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση προς την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος για να επισπεύσει τις διαδικασίες για λήψη αποφάσεων σε σχέση με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα όμως, ανοίγει και ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά το ενδεχόμενο διάστασης θέσεων και απόψεων των κομματικών ηγεσιών με τις τοπικές επιτροπές.
Στην επιστολή του, ο Σταύρος Σταυρινίδης θίγει ουσιαστικά δύο θέματα. Πρώτον, βάζει και γραπτώς το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση της Δημαρχίας ενώπιον της ηγεσίας και των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και δεύτερον, θα ζητά ουσιαστικά διευκρινήσεις για τα όσα λέγονται περί σκέψεων στήριξης της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τη στιγμή που το ΔΗΚΟ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον δήμο Στροβόλου με δικό του υποψήφιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι εφτά οπικές Επιτροπές του ΔΗΚΟ Στροβόλου προς τα τέλη περασμένου Αυγούστου απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, με την οποία εισηγούνταν ως καταλληλότερη επιλογή την υποψηφιότητα του Σταύρου Σταυρινίδη, αναλύοντας και τους λόγους για τους οποίους κατέληξαν σε αυτή την απόφαση. Γεγονός το οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, επισημαίνει και στην επιστολή του προς το Εκτελεστικό Γραφείο ο Σταύρος Σταυρινίδης.
Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στα διάφορα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας Ανδρέα Παπαχαραλάμπους από το ΔΗΚΟ, υποδεικνύοντας του ότι ο νυν δήμαρχο Στροβόλου, προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ.
Με βάση αυτά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αυτό το οποίο θα αξιώνει στην επιστολή του Σταύρου Σταυρινίδη, είναι να διευκρινιστεί το κατά πόσο οι φήμες περί προώθησης της υποψηφιότητας Παπαχαραλάμπους από πλευράς ηγεσίας του ΔΗΚΟ επαληθεύονται, τονίζοντας πώς εάν ισχύει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι η ηγεσία του κόμματος, βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.
Αναφέρεται παράλληλα και τονίζεται πώς η υποψηφιότητα Σταύρου Σταυρινίδη είναι αποδεχτή και αγκαλιάζεται και από άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και κυρίως από την βάση του ΔΗΚΟ. Επισημαίνεται ακόμα πώς εάν συνεχιστεί αυτή η παραφιλολογία περί προώθησης της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Στροβόλου, ζημιώνεται η συνοχή του κόμματος.
Εντός των επόμενων ημερών, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και ενδεχομένως και με την ηγεσία του ΑΚΕΛ συζητώντας το θέμα των συνεργασιών στις τοπικές εκλογές. Η περίπτωση του δήμου Στροβόλου είναι μία από τις περιπτώσεις που θα μονοπωλήσουν των συζητήσεων. Ως γνωστό, στο πλαίσιο των συζητήσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχει πρόθεση και από πλευράς ΔΗΣΥ και από πλευράς ΑΚΕΛ να στηρίξουν υποψήφιο του ΔΗΚΟ, με αντάλλαγμα στήριξη υποψηφίου τους σε άλλο δήμο. Οι πληροφορίες το ΔΗΚΟ να συζητά και την περίπτωση Παπαχαραλάμπους κατόπιν πιέσεων από το Προεδρικό. Το σενάριο αυτό φαίνεται ωστόσο ότι λόγο των αντιδράσεων που καταγράφονται, να αρχίζει να απομακρύνεται.
>> Το σενάριο Τσίγκη
Τις τελευταίες μέρες, στο πλαίσιο των διαφόρων συζητήσεων, συζητείται πλέον και το σενάριο στήριξης του Χρίστου Τσίγκη με συνεργασία της ΔΗΠΑ με τον ΔΗΣΥ και την ΕΔΕΚ. Το σενάριο αυτό, εξαρτάται όμως σε ένα βαθμό και από τις αποφάσεις του ΔΗΚΟ και με ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα επιδιώξει να έχει συνεργασία.
>> Μαρίνος Κλέανθους στο κάδρο για δήμο Λευκωσία
Το όνομα του Μαρίνου Κλεάνθους ως κοινού υποψηφίου ΑΚΕΛ- ΔΗΠΑ έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», για τη Δημαρχία Λευκωσίας.
Την περασμένη βδομάδα, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούν τα κόμματα για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε συνάντηση του γγ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν. Κατά τη συνάντηση τους, όπως αναφέρουν πάντα οι πληροφορίες μας, από πλευράς ΑΚΕΛ έπεσε στο τραπέζι το όνομα του εκ των αντιπροέδρων της ΔΗΠΑ Μαρίνου Κλεάνθους, ως πιθανού κοινού υποψήφιου για το δήμο της πρωτεύουσας. Απάντηση δεν υπήρξε, ωστόσο το ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό προς συζήτηση.
Πηγή: Philenews
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 day agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΜακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι
-
Off the Record2 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΧαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
EKLOGES20262 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ1 month agoΘύελλα στη Βουλή για τον αφθώδη πυρετό – Κτηνοτρόφοι κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ


