Τα μέλη της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη φαίνεται να αποχωρούν από τον ΔΗΣΥ, με την απόφαση για τις διαγραφές να αναμένεται να ληφθεί κατά το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αννίτα Δημητρίου και άλλοι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ έχουν ενημερώσει τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι η διάταξη για τις διαγραφές θα περάσει αύριο, με άμεση εφαρμογή της απόφασης.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», αναφέρει πως ενημερώθηκε από υπουργούς της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη ότι τους ειδοποίησαν οι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ για την επικείμενη διαγραφή τους από το κόμμα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «προειλημμένη απόφαση». Ο ίδιος κάλεσε την Αννίτα Δημητρίου να προχωρήσει και στη δική του διαγραφή.

Η ανάρτησή του αναφέρει: “Αγαπητή Αννίτα, ενημερώθηκα από Υπουργούς της Κυβέρνησης ότι έχουν ειδοποιηθεί από εσένα και άλλους αξιωματούχους του κόμματος για την επικείμενη διαγραφή τους. Αντιλαμβάνομαι ότι η απόφαση αυτή είναι ήδη ειλημμένη, και ως εκ τούτου σας δηλώνω πως προχωρήστε και στη δική μου διαγραφή.”