Off the Record
Σχισμένη ανακοίνωση της ΕΔΕΚ και η αντιπαράθεση Αναστασίου- Μορφάκη για Σιζόπουλο
Η έκφραση χαμός δεν αποδίδει την κατάσταση στην ΕΔΕΚ. Η αντιπαλότητα και οι διαμάχες βρίσκονται στην ημερησία διάταξη και με κάθε αφορμή και ευκαιρία όλοι μαλώνουν μεταξύ τους και με τους άλλους συναγωνιστές. Τελευταίο επεισόδιο η ανακοίνωση που ήθελε να εκδοθεί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Νίκος Αναστασίου βάσει της οποίας θα ζητούσε την άρση της ασυλίας του προκατόχου του Μαρίνου Σιζόπουλου.
Πόλεμος ξέσπασε στην ΕΔΕΚ αφού ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μορφάκης Σολωμονίδης και άλλοι φίλοι του Σιζόπουλου επαναστάτησαν και δεν ήθελαν σε καμία των περιπτώσεων να εκδοθεί τέτοιου είδους ανακοίνωση. Έτσι η ανακοίνωση κατά Σιζόπουλου σκίστηκε και έγινε μικρά κομματάκια χαρτί με την ανάλογη αντίδραση του Προέδρου της ΕΔΕΚ ο οποίος διατυμπάνιζε ότι η ανακοίνωση θα είχε βγει στα κανάλια και σε όλα τα ΜΜΕ.
Αφού δεν του επέτρεψαν να βγάλει ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εμφανίστηκε αυτοβούλως στα μίντια όπου και εξάγγειλε ότι θα πρέπει ο Σιζόπουλος να άρει την ασυλία του για να διευκολύνει την Γενική Εισαγγελία στην εξέταση της υπόθεσης σε βάρος του. Και μετά απ’ αυτά η ΕΔΕΚ προετοιμάζεται για να παλέψει στις εκλογές και να καταφέρει να μπει στην Βουλή.
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ
Off the Record
Η διαχείριση του φυσικού αερίου θα κρίνει και Χριστοδουλίδη
Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κριθεί από την διαχείριση του φυσικού αερίου. Αν είναι η ενδεδειγμένη τότε όλα θα ξεχαστούν και ακόμη και το κούρεμα θα το αναπολούμε σαν μια εμπειρία από τις δεκάδες που βιώσαμε ως πολίτες αυτού του ευλογημένου και καταραμένου συνάμα κράτους. Η εμπλοκή Αμερικανών- Γάλλων και Ισραηλινών στην διαχείριση του φυσικού αερίου θα μας βοηθήσει ως κράτος να πάρουμε κάποια έσοδα και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι με αυτούς τους κολοσσούς θα δεχθούμε ότι μας δώσουν ή αν προτιμάτε ότι περισσέψει.
Όπως περιγράφεται και στο στίχο του σχετικού άσματος που άδει περιπαθώς η αξεπέραστη Σωτηρία Μπέλλου « λίγα ψίχουλα αγάπη σου γυρεύω/ κι ως την άλλη την ζωή θα σε λατρεύω». Έτσι για να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις, αφού αντιλαμβάνεστε ότι μέχρι να δούμε τα οφέλη θα πρέπει να ταλαιπωρηθούμε αγόγγυστα.
Μπορούν να συνυπάρξουν, οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, φτάνει οι εμπνευσμένοι μας ηγέτες να μπορούν να τα συνδυάσουν άψογα ή έστω το δικό μας ατού ( φυσικό αέριο) να αποβεί προς όφελος μας . Χωρίς ψευτοπαλληκαρισμούς αλλά φυσικά και να μην κρύψουμε το πλεονέκτημα μας, για να μην θυμώσουμε τους συνομιλητές μας ότι κάνουμε επίδειξη δύναμης. Εμείς όλοι οι πολίτες που αντέξαμε αγόγγυστα και ματώσαμε από τα λάθη τους που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή απαιτούμε τουλάχιστο σ΄ αυτό τον τομέα να επιδείξουν στάση υπεύθυνη, χωρίς μικροκομματισμούς και λοιπές μαγκιές άνευ λόγου.
Περιμένουμε πάντως πότε θα αρχίσει να πωλείται το φυσικό αέριο, για να νοιώσουμε και ως λαός ότι μπορέσαμε να αναπνεύσουμε και έστω και αν υποστήκαμε τα πάνδεινα λόγω της ανευθυνότητας των πολιτικών, έστω τώρα μας προσφέρουν ανάσα ζωής και ελπίδα για το μέλλον.
ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ
Off the Record
Αβέρωφ- Άντρος αποχωρούν αλλά που ξέρεις…
Το περιέγραψε επαρκώς η Χαρούλα Αλεξίου στο εκπληκτικό άσμα του Αντώνη Βαρδή « Φεύγω» όπου άδει : « Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια αρρωστημένους και αγρίμια / τώρα φεύγω».
Θα το τραγουδήσουν σαν χορωδία οι ηγέτες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού. Οι συγκυρίες, οι εσωκομματικές έριδες αλλά και ο αδηφάγος χρόνος είναι τα στοιχεία που έσπρωξαν τους δυο ηγέτες να αναμετρηθούν προς έκπληξη αρκετών, αλλά και προς ικανοποίηση κάποιων. Βλέπετε τα αρνιά ελεύθερης βοσκής άρχισαν να μασουλάνε σε διάφορους χώρους και φεύγουν από τα κόκκινα και γαλάζια κοτέτσια.
Σου ρίχνουν καβγάδες και ανεμίζουν τις σημαίες οπόταν και ευελπιστούν ότι θα τους πιστέψουν και θα μαντρίσουν τα αρνιά στο μαντρί…Και οπωσδήποτε ο πολιτικός χάρτης θα αναδιαμορφωθεί και θα αλλάξει κατά παρασάγγας με νέα πρόσωπα στις ηγεσίες των κομμάτων. Και ώ της σύμπτωσης και οι δυο υπό εκκόλαψη ηγέτες θα φέρουν την ίδια κατάληξη στο επίθετο.
Το μόνο σίγουρο ότι θα είναι η σκληρότερη μάχη που θα δώσουν οι δυο ηγέτες ως επικεφαλής των μεγαλυτέρων κομμάτων του τόπου. Πάντως εμείς δεν είπαμε ότι ψάχνουν διεξόδους διαφυγής από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή. Μπορεί και να επανέλθουν αυτοί ως διεκδικητές του ανώτατου θώκου και κάνουν προπόνηση.
Ουπς τι λέμε οι αθεόφοβοι.. Εξάλλου τι είναι η ζωή και κυρίως η πολιτική; Παιχνίδι…
ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ
Off the Record
Το μεγάλο «ΓΙΑΤΙ» και η «ΣΑΝΤΗ»
Ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ» υπάρχει στην υπόθεση της «ΣΑΝΤΗ» το οποίο και δεν απαντήθηκε μέχρι και σήμερα…
Γιατί, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να δώσουμε βάση σε τέτοια μηνύματα; Γιατί σπιλώθηκαν οικογένειες, άτομα, πολιτικοί και συνάνθρωποί μας χωρίς κανέναν απολύτως λόγο;
Ποιος ήταν ο λόγος για όλα αυτά τα πλαστά μηνύματα; Απλή μυθομανία ή κάτι άλλο; Ερωτήματα που δεν μας απάντησε χθες η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τα οποία εξακολουθούν να βασανίζουν και να διχάζουν…
Ποιος θα τιμωρηθεί από αυτή την υπόθεση; Ποιοι βρίσκονται πίσω από όλο αυτό το φιάσκο; Ας μην ξεχνάμε ότι άνθρωποι αφαιρέθηκαν από ψηφοδέλτιο ενώ άλλοι κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους.
Και όλα αυτά για ένα ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ;
Αυτό είναι που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Ποιος ήταν ο λόγος; Αυτό δεν απαντήθηκε μέχρι και σήμερα και μάλλον δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ που ζούμε.
Πλαστά μηνύματα, πλαστές φωτογραφίες και ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ μέθοδοι σε μια χώρα διχασμένη και σε ένα πολιτικό σύστημα προ πολλού φθαρμένο.
Ας απαντήσει κάποιος διότι δίχως την εξήγηση της πράξης και χωρίς να φυλακιστούν οι ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ κανένας δεν θα μείνει ικανοποιημένος.
Διαφορετικά δίνεται το μήνυμα ότι ο καθένας μας μπορεί να σπιλώνει όποιον θέλει και κατόπιν να αλλάζει διάθεση και λεγόμενα…
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks agoΒουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
Off the Record2 weeks agoΟ Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΌσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΦ. Παναγιώτου: «Στόχος μας μια νέα, πιο σύγχρονη και άμεση δημοκρατία»
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoΒουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks agoΣάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΜε μία κενή θέση στο ψηφοδέλτιό του ως ένδειξη τιμής για τον Ανδρέα Νεοφύτου, το ΚΕΚΚ κατέρχεται με 55 υποψηφίους

