Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάφος του στολίσκου για τη Γάζα κατέπλευσε στη Λάρνακα: Ανθρωπιστική φροντίδα από τις κυπριακές αρχές

Avatar photo

Published

on

Οι Κυπριακές αρχές εντόπισαν ότι ένα από τα σκάφη που συμμετείχαν στον διεθνή στολίσκο, ο οποίος κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, επέλεξε να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος σημείωσε τα εξής: Μετά την είσοδο του σκάφους στα Κυπριακά χωρικά ύδατα και κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχές, το πλήρωμα υπέβαλε τελικά αίτημα για ελλιμενισμό στο λιμάνι της Λάρνακας, επικαλούμενο ανάγκες ανεφοδιασμού και ανθρωπιστικούς λόγους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε άμεσα και υπεύθυνα, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τους κανονισμούς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελλιμενισμού, αναφέρθηκε ότι δύο από τους επιβαίνοντες αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, επισπεύστηκε ο ελλιμενισμός του σκάφους ώστε να παρασχεθεί η αναγκαία φροντίδα.

Στο πλοίο επέβαιναν 21 άτομα, πολίτες διαφόρων χωρών, περιλαμβανομένων κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενήργησαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους ταυτοποίησης, εγγράφων και ασφάλειας, ενώ για προληπτικούς λόγους κλήθηκε ασθενοφόρο. Κατά τις εξετάσεις που πραγματοποίησαν νοσηλευτές, δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, οι αρχές της Δημοκρατίας φρόντισαν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των επιβαινόντων, παρέχοντας επίσης την απαραίτητη υποστήριξη σε ζητήματα προξενικού χαρακτήρα και σε τυχόν αιτήματα υπηκόων τρίτων χωρών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενήργησε από την πρώτη στιγμή με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τον σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τηρώντας με συνέπεια τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:

– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Θέσεις των υποψηφίων

– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.

Θέμα Βρετανικών Βάσεων

Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι εξελίξεις και τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026» στην πολιτική τηλεόραση του Vouli TV, με τον δημοσιογράφο Μίκη Κασάπη.

Στο πάνελ φιλοξενήθηκαν τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Λευκωσίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους:

Πόλυς Κουρουσίδης (ΔΗΣΥ)
Μάριος Αργυρίδης (ΑΚΕΛ)
Πέτρος Κουντουρέσιης (ΕΛΑΜ)
Μιχάλης Σπαστρής (ΑΛΜΑ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες της πρωτεύουσας, με έμφαση στο κυκλοφοριακό και την αστική κινητικότητα, το μεταναστευτικό και την ασφάλεια στην παλιά Λευκωσία, καθώς και τη στήριξη των ορεινών και ακριτικών περιοχών.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο αφθώδης πυρετός, η ασφάλεια των πολιτών ενόψει γεωπολιτικών εξελίξεων και η καταλληλότητα των καταφυγίων.

Η εκπομπή προσέφερε στους πολίτες μια ολοκληρωμένη εικόνα των θέσεων των υποψηφίων, συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών 2026.

📺 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV.

Continue Reading
Advertisement
voulitv4 hours ago

Κυπριακό: Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για νέα συνάντηση ηγετών – Ο Ντιάν βλέπει Ερχιουρμαν τη Δευτέρα

Behind Politics1 day ago

Behind Politics | Επεισόδιο 4: Γιώργος Παμπορίδης, Παρασκευή 27/03 στις 7μμ

#exAformis1 day ago

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

EKLOGES20261 day ago

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Off the Record2 days ago

Ο Φειδίας, η ξεπερασμένη δημοσιογραφία και η Τσιτσιολίνα…

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα ο ΟΗΕ μετά από αίτημα της Ρωσίας για τον Μεσανατολικό πόλεμο

Off the Record2 days ago

Επειγόντως αλλαγή νοοτροπίας

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Τραμπ: Αναστέλλει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές Ιράν μέχρι 6 Απριλίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 days ago

Τα οκτώ μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Ξεπερνά τα €200 εκατομμύρια το συνολικό κόστος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 days ago

ΟΕΒ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά ανεπαρκής η στήριξη στον τουρισμό

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia