Connect with us

Off the Record

Οι παράνομοι μετανάστες ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες

Avatar photo

Published

on

Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί σχέδιο της Τουρκίας για ισλαμοποίηση των ελεύθερων περιοχών. Σε 5 χρόνια οι αιτητές πολιτικού ασύλου θα ανέρχονται στο 10% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου Οι ενήλικοι άνδρες που καταφθάνουν στην Κύπρο είναι διπλάσιοι από τις γυναίκες και τα παιδιά. Μεγάλο ποσοστό από αυτούς που δηλώνουν ανήλικοι, είναι ενήλικες.

Η εύκολη απάντηση στις αιτίες της μετανάστευσης είναι ο πόλεμος. Πόσο εμπόλεμες ζώνες όμως είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες που κατακλύζουν την Κύπρο; Πριν από την τουρκική εισβολή στη Συρία, η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου προς τα ευρωπαϊκά κράτη πως όσοι παρουσιάζονται πλέον ως «πολιτικοί πρόσφυγες» δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρομοκράτες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μεγάλο μέρος των παράνομων μεταναστών στην Κύπρο προέρχεται από την Ινδία και το Πακιστάν, . Οι χώρες αυτές όχι μόνο δεν είναι αποδομημένες αλλά αποτελούν ισχυρές δυνάμεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η παράνομη μετανάστευση, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας. Καμία Κυβέρνηση, ή κόμμα της συγκυβέρνησης, δεν ζήτησε την απέλαση όσων βρίσκονται παράνομα στην Πατρίδα μας ή την οριοθέτηση ανώτατου ορίου που μπορούμε να δεχθούμε ως χώρα.

Προσπαθεί ο Υφυπουργός μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης και οι επιτελείς του να μειώσει το πρόβλημα, αλλά και πάλι η δαμόκλειος σπάθη της Τουρκίας επικρέμεται.

Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

Off the Record

ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα για τον Χριστοδουλίδη

Avatar photo

Published

on

Δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΡΟΕΔΡΟ Νίκο Χριστοδουλίδη μετά και τις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές αφού όπως φαίνεται «άνοιξε η όρεξη» στον ΔΗΣΥ να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ΠΡΟΕΔΡΙΑ το 2028.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι αν και το ΑΚΕΛ κατέλθει στις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ με δικό του υποψήφιο τότε απομένει μόλις μία θέση για την τελική αναμέτρηση, αφού σίγουρα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα έχει τον δικό της υποψήφιο την δεύτερη Κυριακή.

Αυτά βλέπει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και άρχισε να ανησυχεί όντας σχεδόν σίγουρος ότι το 27% των Βουλευτικών ΔΕΝ επιτρέπει στον ΔΗΣΥ να ΜΗΝ κατέλθει στον εκλογικό στίβο με δικό του υποψήφιο που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και η Πρόεδρος του.

Η νίκη του ΔΗΣΥ και τα ψηλά ποσοστά των Βουλευτικών απέδειξαν ότι η Αννίτα έχει τη δυναμική που χρειάζεται προκειμένου να διεκδικήσει κάτι περισσότερο το 2028.

Το μόνο που θα μπορούσε να διασώσει τον Χριστοδουλίδη δεν είναι το ΔΗΚΟ αλλά το να μπορέσει να διασπάσει τον ΔΗΣΥ (για ακόμα μια φορά) και να του πάρει έστω ένα 4%…

Από εκεί και πέρα με αντίπαλο το ΑΚΕΛ η δεξιά και κεντροδεξιά δεν θα έχει κανένα δίλημμα παρά να τον στηρίξει ξεκάθαρα…

Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά οι αντοχές των «αθλητών» θα διαφανούν τους επόμενους μήνες…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Στόχος των τρομοκρατών της Χαμάς η Ευρώπη

Avatar photo

Published

on

Η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη-μέλη της. Για χρόνια, η παρουσία της στην Ευρώπη θεωρείτο ότι περιοριζόταν κυρίως σε δραστηριότητες πολιτικής προπαγάνδας, συγκέντρωσης κεφαλαίων και διατήρησης δικτύων υποστήριξης. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις και οι έρευνες των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας καταδεικνύουν ότι η απειλή έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο σύνθετο και επικίνδυνο.

Σύμφωνα με δημόσιες πληροφορίες και έρευνες ευρωπαϊκών αρχών, η Χαμάς έχει επιδείξει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη δημιουργία επιχειρησιακών υποδομών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της συγκρότησης μυστικών πυρήνων, της ανάπτυξης δικτύων χρηματοδότησης και της προετοιμασίας για πιθανές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αλλά και άλλων στόχων. Οι αρχές ασφαλείας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε συλλήψεις υπόπτων για υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες και παράνομες διασυνδέσεις.

Η αποκάλυψη κρυμμένων αποθηκών οπλισμού σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και οι επανειλημμένες επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας για την εξάρθρωση δικτύων υποστήριξης, καταδεικνύουν ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί απλώς χώρο πολιτικής δραστηριοποίησης ή οικονομικής ενίσχυσης, αλλά ενδεχομένως και πεδίο επιχειρησιακού σχεδιασμού. Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν ότι η τρομοκρατική απειλή είναι πολυδιάστατη, καθώς συνδυάζει την προπαγάνδα, τη χρηματοδότηση, τη στρατολόγηση και τη δημιουργία παράνομων δικτύων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η χρήση σύνθετων μηχανισμών χρηματοδότησης. Η Χαμάς κατηγορείται ότι αξιοποιεί ένα πολύπλοκο διεθνές πλέγμα οικονομικών διαδρομών, στο οποίο περιλαμβάνονται εταιρικά σχήματα, πρόσωπα-βιτρίνες, εικονικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και ψηφιακά μέσα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα επιτήρησης και τις κυρώσεις, επιδιώκοντας να εντοπίσουν και να αποκόψουν κάθε υλική ή οικονομική ενίσχυση προς την οργάνωση.

Η απειλή αυτή δεν είναι θεωρητική. Η Ευρώπη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη διεθνή τρομοκρατία κατά τις τελευταίες δεκαετίες και δεν μπορεί να αγνοήσει τα σημάδια προειδοποίησης. Η δημιουργία μυστικών πυρήνων, η εκμετάλλευση νόμιμων δομών ως προκάλυμμα για παράνομες δραστηριότητες και η χρήση ευρωπαϊκού εδάφους για την υποστήριξη ή τον σχεδιασμό βίαιων ενεργειών αποτελούν σοβαρές προκλήσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ηπείρου.

Η Κύπρος γνωρίζει από πρώτο χέρι τη βαρύτητα της τρομοκρατικής απειλής που προέρχεται από εξτρεμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις. Το 1985, η επίθεση εναντίον του σκάφους «City of Poros» και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες που συνδέθηκαν με παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις υπενθύμισαν ότι η Ανατολική Μεσόγειος δεν υπήρξε ποτέ απρόσβλητη από τη διεθνή τρομοκρατία. Η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο περιφερειακών κρίσεων και έχει αποτελέσει στόχο ή πεδίο δραστηριοποίησης εξτρεμιστικών δικτύων, με ανθρώπινες απώλειες και σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια της περιοχής.

Παράλληλα, ο λιβανικός λαός αποτελεί ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα κοινωνίας που έχει υποστεί τις μακροχρόνιες συνέπειες των περιφερειακών συγκρούσεων. Ο Λίβανος φιλοξένησε επί δεκαετίες εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες, επωμιζόμενος τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά βάρη. Η παρουσία ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στο παρελθόν συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση της χώρας, επηρέασε τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες και συνδέθηκε με περιόδους βίας και συγκρούσεων που σημάδεψαν βαθιά τον λιβανικό λαό. Ο Λίβανος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις δεκαετιών περιφερειακής αστάθειας, οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποτιμήσει τα διδάγματα του Λιβάνου ούτε τις εμπειρίες της Κύπρου. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τα ανοικτά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών κοινωνιών, χρησιμοποιώντας νόμιμες δομές ως προκάλυμμα για παράνομες δραστηριότητες και δημιουργώντας δίκτυα που μπορούν να λειτουργήσουν ως μηχανισμοί υποστήριξης ή επιχειρησιακής προετοιμασίας.

Η στήλη αυτή είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μετατραπεί από χώρο πολιτικής και οικονομικής δραστηριοποίησης εξτρεμιστικών οργανώσεων σε πιθανό πεδίο τρομοκρατικών ενεργειών. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις και οι επιχειρήσεις των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι οι απειλές εξελίσσονται συνεχώς και ότι η επαγρύπνηση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προστασία των δημοκρατικών κοινωνιών.

Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί διεθνή συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών, αυστηρό έλεγχο των χρηματοδοτικών δικτύων και αποφασιστική δράση απέναντι σε κάθε μορφή εξτρεμισμού. Η Ευρώπη, η Κύπρος και οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν έχουν την πολυτέλεια της αδράνειας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν οι προειδοποιήσεις αγνοούνται, το κόστος για τις κοινωνίες και τους πολίτες μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βαρύ.

ΤΟΥ ΚΡΙΣ ΜΙΧΑΗΛ

Continue Reading

Off the Record

Η χορωδία Άντρου- Φουλή και η έκπληξη

Avatar photo

Published

on

Το περιέγραψε επαρκώς η Χαρούλα Αλεξίου στο εκπληκτικό  άσμα του Αντώνη Βαρδή « Φεύγω» όπου άδει : « Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια αρρωστημένους και αγρίμια / τώρα φεύγω». Θα  τραγουδήσουν , μπορεί και σαν χορωδία οι ηγέτες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων , Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού οι οποίοι αποχωρούν από την Βουλή.

Οι συγκυρίες, οι εσωκομματικές έριδες αλλά και ο αδηφάγος χρόνος είναι τα στοιχεία που έσπρωξαν τους δυο ηγέτες  να αναμετρηθούν προς έκπληξη αρκετών, αλλά και προς ικανοποίηση κάποιων. Βλέπετε τα αρνιά ελεύθερης βοσκής άρχισαν να μασουλάνε σε διάφορους χώρους και φεύγουν από τα κόκκινα και γαλάζια κοτέτσια.

Σου ρίχνουν καβγάδες και ανεμίζουν τις σημαίες οπόταν και ευελπιστούν ότι θα τους πιστέψουν και θα μαντρίσουν τα αρνιά στο μαντρί…

Και οπωσδήποτε ο πολιτικός χάρτης θα αναδιαμορφωθεί και θα αλλάξει κατά παρασάγγας με νέα πρόσωπα στις ηγεσίες των κομμάτων.

Το μόνο σίγουρο ότι οι προεδρικές εκλογές του 2028 θα είναι η σκληρότερη μάχη που θα δώσουν οι δυο ηγέτες ως επικεφαλής των μεγαλυτέρων κομμάτων του τόπου. Πάντως εμείς δεν είπαμε ότι ψάχνουν διεξόδους διαφυγής από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή. Μπορεί και να επανέλθει κάποιος ως διεκδικητής του ανώτατου θώκου και κάνουν προπόνηση. Ουπς τι λέμε οι αθεόφοβοι.. Εξάλλου τι είναι η ζωή και κυρίως η πολιτική; Παιχνίδι…

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ

Continue Reading
Advertisement
Off the Record2 hours ago

ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα για τον Χριστοδουλίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 hours ago

Μήνυμα ΔΗΠΑ προς Παπαδόπουλο: «Αναμένουμε την πρόσκληση» – Ανοικτοί σε συνεργασία αλλά με όρους

MILITAIRE2 hours ago

Ο πόλεμος που θα γονάτιζε το Ιράν κατέληξε σε θρίαμβο της Τεχεράνης;

Off the Record3 hours ago

Οι παράνομοι μετανάστες ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ18 hours ago

Ουκρανικό ΥΠΕΞ: Δεν παραιτήθηκε ο πρέσβης στην Κύπρο – Είχε ήδη δρομολογηθεί η ανάκλησή του

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ20 hours ago

Ο πόλεμος τελείωσε – ποιος βγήκε κερδισμένος;

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ21 hours ago

Πάλμας: Δεν έχει συζητηθεί μόνιμη παρουσία ελληνικών F-16 και φρεγάτας στην Κύπρο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ22 hours ago

Στο φως νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση Χαμάς σε Ελλάδα και Κύπρο

MILITAIRE22 hours ago

Η σκοτεινή Ευρώπη, μια ιστορία εγκλημάτων! Ηλίας Παπαναστασίου

MILITAIRE22 hours ago

Τραμπ: «Πλοία όλου του κόσμου, βάλτε μπρος τις μηχανές σας. Ας ρεύσει το πετρέλαιο!»-Η συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks ago

Βουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών

Off the Record4 weeks ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!

EKLOGES20263 weeks ago

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Σάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

EKLOGES20264 weeks ago

EKLOGES2026 – H τελική της προεκλογικής περιόδου με χιούμορ! | Παρασκευή 22/05 στις 7μμ

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Πότε ανοίγουν οι κάλπες σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks ago

Πρώτη εφαρμογή του νέου μοντέλου εκλογής Προέδρου της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Επιστολή Ανδρούλλας Καμιναρά στη διεύθυνση του OMEGA για λανθασμένη παρουσίαση των θέσεών της

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia