Ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού, κ. Κύπρος Ανδρονίκου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετείται και αυτός μετά το επεισόδιο που διαδραματίστηκε σε υποστατικό της περιοχής με πρωταγωνιστές αυτόν και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σάββα Κυριάκου που είχε ως αποτέλεσμα οι δυο τους να καταγγείλουν ο ένας τον άλλον στις Αρχές για επίθεση.

Ο κ. Ανδρονίκου αναφέρει στην ανάρτησή του πως «τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου». Μάλιστα, αναφέρει πως η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα «αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

Αυτούσια η ανάρτηση του δημάρχου Δρομολαξιάς-Μενεού

Μετά λύπης αναγκάζομαι να προβώ στην εν λόγω ανακοίνωση. Θεωρώ όμως ότι είναι καθήκον μου να ενημερώσω το κοινό και κυρίως τους δημότες και τις δημότισσες της Δρομολοξιάς, του Μενεού, των Περβολιών, του Κιτίου και της Τερσεφάνου για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα, 7 Μάϊου και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και όσα εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στη μέχρι σήμερα πολύχρονη πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργώ με ειλικρίνεια, διαφάνεια, μέτρο και ήθος. Αξίες που έχω ως φάρο μου και καθοδηγούν κάθε βήμα μου τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

Παρά τις επανειλημμένες ενέργειες που έγιναν εις βάρος μου καθ’ όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, συνειδητά επέλεξα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, σεβόμενος πάνω απ’ όλα τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, καθώς και όλους τους δημότες του νέου περιφερειακού Δήμου, θέλοντας να διατηρήσω υψηλά το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου.

Ωστόσο, δυστυχώς, τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου.

Η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα και προτού ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών, αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα.

Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να λειτουργώ με τις ίδιες αρχές και αξίες που με καθιέρωσαν όλα αυτά τα χρόνια, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, αλλά το κυριότερο, σεβόμενος τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου.

Η ανάρτηση του Δημοτικού Σύμβουλου, κ. Σάββα Κυριάκου

Νωρίτερα, ο κ. Σάββας Κυριάκου, Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη θέση του στις επερχόμενες εκλογές Ιουνίου ανέφερε σε ανάρτησή του πως προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές για επίθεση εναντίον του και ζημιές στο όχημα του, σημειώνοντας πως μετά από πολύωρη κατάθεση στην Αστυνομία, οι έρευνες των Αρχών «στρέφονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Αυτούσια η ανάρτηση του:

«Εκφράζω την λύπη μου για το χθεσινό συμβάν επίθεσης και εκδήλωση βίας εναντίον μου με την κακόβουλη πρόκληση ζημιάς στο όχημα μου το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου Δρομολαξιάς όπου ήταν η εορταστική εκδήλωση του Δήμου μας για τη Δευτέρα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, έσπασαν το τζαμί του αυτοκινήτου μου προκαλώντας σημαντική ζημιά. Αν λάβουμε υπόψη ότι τίποτα δεν κλάπηκε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προφανώς και η ζημιά στρέφεται εναντίον μου ή και συνδέεται με την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς – Μενεού του ΔΗΣΥ και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος επίσης στις επερχόμενες εκλογές.

Έχω δώσει πολύωρη κατάθεση στην αστυνομία η οποία ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, διερεύνηση η οποία με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πιστεύω ότι η αστυνομία θα ενεργήσει τάχιστα προς διαλεύκανση της υπόθεσης και τούτο επιβάλλεται αυτές τις μέρες ώστε να αποτραπούν σε μια προεκλογική περίοδο πράξεις και συμπεριφορές που δημιουργούν τοξικό κλίμα και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και τη δημοκρατία.»

Ανακοίνωση, μάλιστα εξέδωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός Λάρνακας, καταδικάζοντας το εν λόγω περιστατικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Σαν Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την καταστροφή περιουσίας η οποία επήλθε μετά από βανδαλισμό σε αυτοκίνητο που ανήκει στο Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά κύριο Σάββα Κυριάκου.

Το θλιβερό γεγονός εκτυλίχθηκε σε μια μέρα χαράς, σε μια μέρα που γιορτάζαμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τη νίκη της υπέρτατης θυσίας του Θεανθρώπου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στην αστυνομία εναντίον συγκεκριμένης κατεύθυνσης.

Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν την ευρύτερη κοινωνία και προσβάλλουν τον καθένα προσωπικά. Σαν Επαρχιακή Γραμματεία καλούμε τις Διωκτικές Αρχές να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, καλούμε το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προστατεύσουν ως οφείλουν την κοινωνία από τέτοιες ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές.»

Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί αφού με νέα ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, καταγγέλλει σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο Δρομολαξίας προς τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη νέα ανακοίνωση του αναφέρει ότι Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του καθώς βρίσκονταν σε καφετέρια.

Αυτούσια τα όσα αναφέρει ο ΔΗΣΥ:

Με θλίψη αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ζητήματα που αφορούν τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου, ο οποίος συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και εκτός του πλαισίου του νόμου.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου εισήλθε σε καφετέρια όπου βρισκόταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά, Σάββας Κυριάκου. Ο Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στην καφετέρια.

Η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς και η ποινική έρευνα που θα πρέπει να διεξαχθεί σε βάρος του, δεν του επιτρέπουν να παραμένει στη θέση του. Πέραν του νόμου, έχει παραβιάσει βασικές αρχές του πολιτικού πολιτισμού. Ο Κύπρος Ανδρονίκου οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Όπως πληροφορούμαστε και για τις 2 περιπτώσεις ο κ. Κυριάκου έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.