Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεπάρκεια Ενημέρωσης για τους Αερόσακους Takata: Η Κύπρος Αγνόησε 57 Ευρωπαϊκές Προειδοποιήσεις

Published

on

Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, ρωτήθηκε για τις 57 ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις που σχετίζονται με τους αερόσακους Takata, θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα «Κ». Ο κ. Βαφεάδης εξήγησε ότι οι προειδοποιήσεις αυτές αφορούν ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της RAPEX, η οποία καλύπτει διάφορους τύπους προϊόντων, όπως οχήματα και συσκευές. Επισήμανε τη διαφορά μεταξύ οικιακών συσκευών και οχημάτων, διευκρινίζοντας ότι για τις πρώτες δεν είναι πάντα γνωστός ο τελικός προορισμός τους. Αντίθετα, για τα οχήματα είναι σαφές που βρίσκονται, και έτσι η ευθύνη για την ενημέρωση δεν βαραίνει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), αλλά τον διανομέα του οχήματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ειδοποίηση των ιδιοκτητών.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το ΤΟΜ έχει την ευθύνη της εποπτείας και ενημερώνεται για τις ανακλήσεις μέσω του RAPEX, όμως η ευθύνη να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες ανήκει στον κατασκευαστή. «Το ερώτημα είναι αν το ΤΟΜ έχει αναλάβει την εποπτεία όπως απαιτείται», είπε, και πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα θα εξετάσει η Ερευνητική Επιτροπή.

Η Κύπρος, παρά τις 57 ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις για τους αερόσακους Takata, παρέμεινε αδρανής. Το σύστημα RAPEX προειδοποίησε για τον κίνδυνο τραυματισμών λόγω του προβλήματος με τους αερόσακους Takata 57 φορές από το 2019 έως το 2024, χωρίς όμως να υπάρξει ενημέρωση από την Κύπρο σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα στην αγορά της, ούτε λήψη μέτρων. Αυτό παραβιάζει τις υποχρεώσεις ανατροφοδότησης του συστήματος και αναδεικνύει την αδράνεια των κυπριακών αρχών σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»

💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»

🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»

Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»

🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 day ago

«Μαζί Γράφουμε Ιστορία»: Το μεγάλο ραντεβού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Κύπρο

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE2 days ago

THE DUEL «ΔΗΣΥ VS ΑΛΜΑ», Παρασκευή 10/04 στις 5μμ

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE2 days ago

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Off the Record2 days ago

Άρον Άρον καρατόμησε Αυτόν… λόγω social!

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σκιές στην εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 days ago

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Off the Record3 days ago

Λάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος

Off the Record3 days ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record3 days ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ3 days ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia