Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεπάρκεια Ενημέρωσης για τους Αερόσακους Takata: Η Κύπρος Αγνόησε 57 Ευρωπαϊκές Προειδοποιήσεις

Published

on

Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, ρωτήθηκε για τις 57 ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις που σχετίζονται με τους αερόσακους Takata, θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα «Κ». Ο κ. Βαφεάδης εξήγησε ότι οι προειδοποιήσεις αυτές αφορούν ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της RAPEX, η οποία καλύπτει διάφορους τύπους προϊόντων, όπως οχήματα και συσκευές. Επισήμανε τη διαφορά μεταξύ οικιακών συσκευών και οχημάτων, διευκρινίζοντας ότι για τις πρώτες δεν είναι πάντα γνωστός ο τελικός προορισμός τους. Αντίθετα, για τα οχήματα είναι σαφές που βρίσκονται, και έτσι η ευθύνη για την ενημέρωση δεν βαραίνει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), αλλά τον διανομέα του οχήματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ειδοποίηση των ιδιοκτητών.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το ΤΟΜ έχει την ευθύνη της εποπτείας και ενημερώνεται για τις ανακλήσεις μέσω του RAPEX, όμως η ευθύνη να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες ανήκει στον κατασκευαστή. «Το ερώτημα είναι αν το ΤΟΜ έχει αναλάβει την εποπτεία όπως απαιτείται», είπε, και πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα θα εξετάσει η Ερευνητική Επιτροπή.

Η Κύπρος, παρά τις 57 ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις για τους αερόσακους Takata, παρέμεινε αδρανής. Το σύστημα RAPEX προειδοποίησε για τον κίνδυνο τραυματισμών λόγω του προβλήματος με τους αερόσακους Takata 57 φορές από το 2019 έως το 2024, χωρίς όμως να υπάρξει ενημέρωση από την Κύπρο σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα στην αγορά της, ούτε λήψη μέτρων. Αυτό παραβιάζει τις υποχρεώσεις ανατροφοδότησης του συστήματος και αναδεικνύει την αδράνεια των κυπριακών αρχών σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading
Advertisement
Off the Record45 minutes ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record2 hours ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ9 hours ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ16 hours ago

Η Ρωσία κερδίζει δισεκατομμύρια από αποκλεισμό Ορμούζ, λέει το γερμανορωσικό επιμελητήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 hours ago

ΠτΔ: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει τους στόχους της Κυπριακής Προεδρίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 hours ago

Πρόεδρος για Βάσεις: Θα κινηθούμε στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου

EKLOGES202624 hours ago

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Off the Record1 day ago

«Κατακερματισμός και λαϊκισμός: Διπλή πρόκληση για τη δημοκρατία»

Off the Record1 day ago

Οι δυστυχισμένοι μαθητές και οι παντογνώστες κομματικοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Εκποιήσεις: Πέρασαν τα δύο νομοσχέδια της Κυβέρνησης και σειρά προτάσεων

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia