Off the Record
Αποποιηθείτε των πολλαπλών συντάξεων για να δείξετε φιλοτιμία- πατριωτισμό
Ουτοπικό έως και εξωπραγματικό μπορεί να χαρακτηρισθεί το εν λόγω σημείωμα και αρκετοί ( αν όχι όλοι), είμαι σίγουρος ότι θα αναφωνήσουν ότι γράφεται λόγω καθήκοντος, αφού οι πιθανότητες υλοποίησης του είναι απειροελάχιστες. Ωστόσο εμείς θα επιμένουμε και θα τοποθετούμαστε μήπως και φανεί κάποιο φως στην άκρη του τούνελ και η κοινωνία μας επανέλθει στην ορθή της πορεία.
Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι που η κοινωνία , το κράτος και οι ψηφοφόροι τους εμπιστεύτηκαν σε πόστα και αξιώματα , έστω και να παίρνουν δυο ή και τρεις , ενίοτε και έξη συντάξεις. Η τυφλή Θέμιδα δεν βλέπει τα κοινωνικά παντοπωλεία, ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και που αγχώνονται για να κερδίσουν ένα κομμάτι ψωμί, νέα παιδιά που με ένα σωρό πτυχία που αποκτήθηκαν με κόπους και θυσίες και χρήματα, να ψαλιδίζονται οι ζωές τους λόγω της ανεργίας , αλλά παρά μόνο ακούει και κρίνει βάση του ψυχρού νόμου του κράτους.
Ωστόσο των αποφάσεων της επωφελούνται αρκετοί πολίτες που θα καρπωθούν εκατομμύρια Ευρώ από το κράτος, οδηγώντας σε περικοπές από άλλα κονδύλια και από άλλους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Όταν συζητούμε επί μήνες για να βρεθούν χρήματα και να δοθούν σε συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται, αυτοί θα παίρνουν αρκετές χιλιάδες για να προσθέσουν στους λογαριασμούς τους.
Στις εποχές που ζούμε, πατριωτική πράξη δεν είναι να πάρεις το όπλο και να κυνηγήσεις τους Τούρκους, αλλά να βοηθήσεις να ορθοποδήσει η πατρίδα σου με οποιονδήποτε τρόπο. Η αποποίηση των χρημάτων και η κατάθεση τους προς όφελος άλλων δυσπραγούντων συμπατριωτών σου, είναι υπέρτατη εθνική πράξη και κοινωνική ευαισθησία. Εξάλλου δεν θα πεινάσουν όλοι αυτοί που για χρόνια καρπώθηκαν ωφελήματα και δόξα και ανέσεις και πόστα που τους προσέφερε η πολιτεία. Καιρός είναι ν’ ανταποδώσουν κι αυτοί στο κράτος. Τα υπόλοιπα που λένε στις τηλεοράσεις οι προνομιούχοι των πολλαπλών συντάξεων είναι φληναφήματα και προφάσεις για να ξεφύγουν από το κυρίαρχο ζήτημα του διαμοιρασμού της πίτας που αυτή η κοινωνία προσφέρει. Το θέμα είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΟ και εδώ θα φανεί πόση και ποια είναι η υπόσταση τους.
Φυσικά η Κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να επεξεργαστούν τρόπους για να σταματήσουν την παραχώρηση προνομίων που απορρέουν από τις πολλαπλές συντάξεις ανεξάρτητα από την στάση των προνομιούχων. Αλλά και οι πολίτες να σκέφτονται πριν ψηφίσουν και να μην ψηφίζουν συνταξιούχους που θα εκλέγονται σε αξιώματα και θα καρπούνται διπλών συντάξεων.
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
Off the Record
Αβέρωφ- Άντρος αποχωρούν αλλά που ξέρεις…
Το περιέγραψε επαρκώς η Χαρούλα Αλεξίου στο εκπληκτικό άσμα του Αντώνη Βαρδή « Φεύγω» όπου άδει : « Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια αρρωστημένους και αγρίμια / τώρα φεύγω».
Θα το τραγουδήσουν σαν χορωδία οι ηγέτες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού. Οι συγκυρίες, οι εσωκομματικές έριδες αλλά και ο αδηφάγος χρόνος είναι τα στοιχεία που έσπρωξαν τους δυο ηγέτες να αναμετρηθούν προς έκπληξη αρκετών, αλλά και προς ικανοποίηση κάποιων. Βλέπετε τα αρνιά ελεύθερης βοσκής άρχισαν να μασουλάνε σε διάφορους χώρους και φεύγουν από τα κόκκινα και γαλάζια κοτέτσια.
Σου ρίχνουν καβγάδες και ανεμίζουν τις σημαίες οπόταν και ευελπιστούν ότι θα τους πιστέψουν και θα μαντρίσουν τα αρνιά στο μαντρί…Και οπωσδήποτε ο πολιτικός χάρτης θα αναδιαμορφωθεί και θα αλλάξει κατά παρασάγγας με νέα πρόσωπα στις ηγεσίες των κομμάτων. Και ώ της σύμπτωσης και οι δυο υπό εκκόλαψη ηγέτες θα φέρουν την ίδια κατάληξη στο επίθετο.
Το μόνο σίγουρο ότι θα είναι η σκληρότερη μάχη που θα δώσουν οι δυο ηγέτες ως επικεφαλής των μεγαλυτέρων κομμάτων του τόπου. Πάντως εμείς δεν είπαμε ότι ψάχνουν διεξόδους διαφυγής από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή. Μπορεί και να επανέλθουν αυτοί ως διεκδικητές του ανώτατου θώκου και κάνουν προπόνηση.
Ουπς τι λέμε οι αθεόφοβοι.. Εξάλλου τι είναι η ζωή και κυρίως η πολιτική; Παιχνίδι…
ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ
Off the Record
Το μεγάλο «ΓΙΑΤΙ» και η «ΣΑΝΤΗ»
Ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ» υπάρχει στην υπόθεση της «ΣΑΝΤΗ» το οποίο και δεν απαντήθηκε μέχρι και σήμερα…
Γιατί, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να δώσουμε βάση σε τέτοια μηνύματα; Γιατί σπιλώθηκαν οικογένειες, άτομα, πολιτικοί και συνάνθρωποί μας χωρίς κανέναν απολύτως λόγο;
Ποιος ήταν ο λόγος για όλα αυτά τα πλαστά μηνύματα; Απλή μυθομανία ή κάτι άλλο; Ερωτήματα που δεν μας απάντησε χθες η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τα οποία εξακολουθούν να βασανίζουν και να διχάζουν…
Ποιος θα τιμωρηθεί από αυτή την υπόθεση; Ποιοι βρίσκονται πίσω από όλο αυτό το φιάσκο; Ας μην ξεχνάμε ότι άνθρωποι αφαιρέθηκαν από ψηφοδέλτιο ενώ άλλοι κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους.
Και όλα αυτά για ένα ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ;
Αυτό είναι που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Ποιος ήταν ο λόγος; Αυτό δεν απαντήθηκε μέχρι και σήμερα και μάλλον δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ που ζούμε.
Πλαστά μηνύματα, πλαστές φωτογραφίες και ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ μέθοδοι σε μια χώρα διχασμένη και σε ένα πολιτικό σύστημα προ πολλού φθαρμένο.
Ας απαντήσει κάποιος διότι δίχως την εξήγηση της πράξης και χωρίς να φυλακιστούν οι ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ κανένας δεν θα μείνει ικανοποιημένος.
Διαφορετικά δίνεται το μήνυμα ότι ο καθένας μας μπορεί να σπιλώνει όποιον θέλει και κατόπιν να αλλάζει διάθεση και λεγόμενα…
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
Off the Record
Μα ποια συγκυβέρνηση φταίει;
Βρήκανε νέο τροπάρι στην ΕΔΕΚ μετά την παταγώδη αποτυχία στις εκλογές… Φταίει λένε η συγκυβέρνηση με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ.
Μα ποια συγκυβέρνηση φταίει;
Η ΕΔΕΚ από κόμμα που διαδραμάτιζε σοβαρό ρόλο στα πολιτικά και εκλογικά δρώμενα του τόπου βρέθηκε ξαφνικά εκτός ΒΟΥΛΗΣ πληγωμένο και περιθωριοποιημένο.
Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται ούτε το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ούτε και οι αποφάσεις του. Αυτό που έφερε την εκλογική κατάντια στο άλλοτε ισχυρό κόμμα του ΚΕΝΤΡΟΥ είναι η εσωστρέφεια, η έλλειψη ιδεολογικής γραμμής και κυρίως η φυγή σημαντικών στελεχών από τη μια μέρα στην άλλη.
Το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ υπάρχει ακόμη και δεν διαλύθηκε είναι από ΜΟΝΟ του ένα θαύμα!!! Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια της παρηγοριάς σε μια εποχή όπου το εν λόγω κόμμα δεν στάθηκε ικανό να αρθρώσει ένα στιβαρό πολιτικό λόγο αφήνοντας νεοσύστατα κόμματα να του αρπάξουν τις ψήφους που παραδοσιακά λάμβανε.
Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει κάτι άμεσα, πάντως ΑΝ παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα, σημαίνει ότι ένα ιστορικό κόμμα θα χαθεί και κανένας δεν μπορεί να το σώσει.
Κυρίως, όμως, δεν θα ευθύνεται κανένας άλλος πέρα από αυτούς που κλήθηκαν να το σώσουν στη δυσκολότερη καμπή της ιστορικής του πορείας…
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week agoΒουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
Off the Record2 weeks agoΟ Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΌσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks agoΦ. Παναγιώτου: «Στόχος μας μια νέα, πιο σύγχρονη και άμεση δημοκρατία»
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoΒουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks agoΣάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων
-
Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks agoΜε μία κενή θέση στο ψηφοδέλτιό του ως ένδειξη τιμής για τον Ανδρέα Νεοφύτου, το ΚΕΚΚ κατέρχεται με 55 υποψηφίους

