Connect with us

Off the Record

Αχταρμάς με συνιστώσες αλλόκοτων πολιτικών συνισταμένων από πράσινοι έως και κόμμα ζώων

Avatar photo

Published

on

Κάτι με το ΕΘΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ των ΕΥΡΩΤΤΟΠΟΥΖΟΚΥΠΡΑΊΩΝ, ήτοι μια πίττα μιξ ρε κουμπάρε,  προσομοιάζει ο νέος πολιτικός σχηματισμός που βρίσκεται στα σπάργανα και αναμένεται να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές με πλήρες ψηφοδέλτιο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η έκφραση του συρμού πρόκειται περί ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΧΤΑΡΜΑ να ταιριάζει στην εν λόγω προσπάθεια, αλλά στις εποχές που ζούμε και σ’ αυτή την πολιτική περίοδο κατέπεσαν παταγωδώς οι διαχωριστικές γραμμές και τείνουν τα πάντα, προς ισοπέδωση.

Κι ενδεχομένως ο εν λόγω συνασπισμός συνιστωσών, από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις να αποτελεί και την παττίχα ( είπαμε ότι μιλάμε για Κυπριστάν και ν’ αφήσουμε το κερασάκι για τους Ευρωπαίους) στην πολιτική τούρτα, που ετοιμάζετε να παρουσιαστεί από τους σεφ- ψηφοφόρους,  στις βουλευτικές εκλογές του Μάιου 2026.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ

Το εν λόγω ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ πολιτών, το οποίο παρακολουθείται από κλιμάκιο πρακτόρων της ΞΥΠ εδώ και αρκετό καιρό με επικεφαλής τον λοχαγό ΚΑΚΗ,  αποτελείται από το νεοσυσταθέν ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ, στο οποίο παρουσιάζεται ως επικεφαλής ο αποχωρήσας από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, καθώς και από τους ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΥΣ, πλατφόρμα που συνυπάρχουν στελέχη τα οποία παρουσιάζονται ως ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, αλλά και μαζί τους, το ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, το οποίο βρίσκεται στην πολιτική σκηνή εδώ και αρκετό καιρό με επικεφαλής τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Πως θα συνυπάρξουν όλοι αυτοί είναι μια συνθήκη που θα την παρακολουθήσουμε επί της αρένας, όταν θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ τους θέσεις επί θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. Όπως π.χ το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ και άλλα καυτά ζητήματα.

ΑΧΤΑΡΜΑΤΖΗΣ

Off the Record

Το μαχαίρι φτάνει στο κόκκαλο… ή στην ηγεσία;

Avatar photo

Published

on

Μέχρι χθες οι ψίθυροι για πιθανές εξελίξεις στην κορυφή της Αστυνομίας ακούγονταν υπερβολικοί. Σήμερα κάποιοι άρχισαν να κοιτάζουν λίγο πιο ψηλά. Πολύ πιο ψηλά.

Γιατί όταν όλοι ζητούν «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», υπάρχει πάντα μια άβολη λεπτομέρεια: κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς τελειώνει το κόκκαλο και πού αρχίζει η ευθύνη.

Και στην πολιτική, πολλές φορές οι καρέκλες αρχίζουν να τρίζουν πολύ πριν αρχίσουν να μιλούν οι φάκελοι.

Μακιαβέλι

Continue Reading

Off the Record

Ο Χριστοδουλίδης και η δικτατορία των ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Avatar photo

Published

on

Τους σαρώνει απλά και εύκολα ο Νίκος Χριστοδουλίδης… Εκεί που τον θεωρούσαν (κακώς βέβαια) ως το απόλυτο αουτσάιντερ για την επαναδιεκδίκηση της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ της Δημοκρατίας εμφανίζεται ένα ποσοστό πέραν του 40% που τον στηρίζει και ξαφνικά οι επικριτές εξαφανίζονται.

Σε αυτόν τον τόπο δύο πράγματα ΔΕΝ σου συγχωρούν στην πολιτική: Το να είσαι καθαρός από σκάνδαλα και το να είσαι αυτοδημιούργητος χωρίς τους ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ των κομμάτων. Αυτά τα δύο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τα συγχωρέσουν σε κανέναν πολιτικό που θα θελήσει να διεκδικήσει θέση είτε στη ΒΟΥΛΗ είτε στο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ. Τα κόμματα (αυτή η δικτατορία που μαστίζει την κοινωνία μας) θέλουν να τα ελέγχουν ΟΛΑ.

Πάνω από 40% οι θετικές γνώμες και όλα αυτά μόλις δύο και κάτι χρόνια από την εκλογική του νίκη. Μια νίκη που ήρθε ΜΟΝΟ με τη στήριξη του κόσμου και του κυπριακού λαού. Κατόρθωσε να κερδίσει σχετικά εύκολα τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύοντας ότι η πολιτική δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με κομματικά «ΤΖΑΚΙΑ»…

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μπορούσε να επαναλάβει τον θρίαμβο του πολύ εύκολα με 2-3 σταδιακές κινήσεις στα εσωτερικά (όπως έγινε και στην εξωτερική πολιτική) και να αφήσει τους ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ (ή αλλιώς ιδεολογικούς καταστηματάρχες) να τρέχουν και να μην φτάνουν.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Ο θηριώδης τύπος που σπρώχνει τον μικρό και οι φίλοι του που παρακολουθούν

Avatar photo

Published

on

Ο μικρός έριξε στο φαγοπότι και έμεινε …απροπόνητος. Αλληγορικά θα περιγράψουμε την κατάσταση με την πίεση από την Τουρκία και την στάση ορισμένων εκ των πολιτικών μας που μας παρακινούν σε παράδοση στην Τουρκία. Εν όψει δε εκλογών θα πρέπει να το σκεφτείται…

Όλοι φωνάζουν, ωρύονται και αλληλοκατηγορούνται και ο πολίτης δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει και αν θα παίξουν την τύχη του για άλλη μια φορά στα ζάρια.

Κι επειδή ουδέποτε θέλαμε να το παίξουμε πολιτικοί αναλυτές να τα πούμε όσο απλούστερα μπορούμε . Αλληγορικά και όσο γίνεται πιο παραστατικά.

Οι Τούρκοι αντιλαμβανόμενοι για μια ακόμη φορά την αδυναμία μας, όλο και μας σπρώχνουν. Φαντασθείτε ένα σωματώδη τύπο να σπρώχνει κάποιο μικρό στο δέμας , ο οποίος μπορεί να γνωρίζει πολεμικές τέχνες αλλά είναι φοβητσιάρης.

Μετά από πολύ σπρώξιμο κάποια στιγμή θα δυσανασχετεί και φοβάται ο μικρόσωμος, μπας και του τσαλακώσει τα καινούρια του ρούχα που έβαλε για να κάνει σόου, οπόταν θα φωνάξει στον θηριώδη τι θέλει  για να μην τον πιέζει άλλο. Ε, κι αυτός γνωρίζοντας ότι έχει στις τσέπες του καραμέλες ο μικρός που του έδωσε μια κυρία που τον αγαπάει πολύ, επονομαζόμενη και φύση πάντα με την συγκατάθεση του Ύψιστου,  θα ζητήσει να τις μοιραστούν.

Κι επειδή πάντα είναι λαθρόβιο το τέρας και  εκμεταλλεύεται την απερισκεψία , τους καβγάδες με τον εαυτό του και τα ψυχολογικά τραύματα του μικρού, όταν αυτός βγάλει από την τσέπη τις καραμέλες, θα  αρπάξει τις περισσότερες και θα τρέξει να φύγει. Κάποιοι εκ των φίλων του μικρού θα φωνάξουν, αλλά και πάλι θα μείνουν στις φωνές, αφού πάνε και εκδρομές με το θηριώδες τέρας και τους κερνάει σαλέπι και μπακλαβάδες, ε,  και δεν θα τρέξουν να πάρουν τα κλεμμένα πίσω και να τα δώσουν στον κάτοχο τους.

ΛΑΘΡΟΒΙΟΣ

Continue Reading
Advertisement
Πόλεμος στη Γάζα4 hours ago

Αντιδράσεις εντός και εκτός Ισραήλ για τον ”καχανιστή” Μπεν Γκβιρ

Off the Record9 hours ago

Το μαχαίρι φτάνει στο κόκκαλο… ή στην ηγεσία;

MILITAIRE11 hours ago

Γιατί η Τουρκία φέρνει τώρα το νόμο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»….

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12 hours ago

Νικόλας Παπαδόπουλος: Τα έσοδα από το φυσικό αέριο να στηρίξουν τις συντάξεις

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ12 hours ago

Φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν συζήτησαν Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ12 hours ago

Συναγερμός στους κτηνοτρόφους – Έκτακτη σύσκεψη στη Χοιροκοιτία για τον αφθώδη πυρετό

Βουλευτικές Εκλογές 202615 hours ago

Σάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων

Off the Record15 hours ago

Ο Χριστοδουλίδης και η δικτατορία των ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Off the Record16 hours ago

Ο θηριώδης τύπος που σπρώχνει τον μικρό και οι φίλοι του που παρακολουθούν

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ18 hours ago

Χριστοδουλίδης στην Ινδία με ισχυρή επιχειρηματική αποστολή για επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia