Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος εδραιώνεται ως στρατηγικό λιμάνι ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Avatar photo

Published

on

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην καθολική αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η Κύπρος ως λιμάνι ασφάλειας σε μια περιοχή που πλήττεται από παρατεταμένες κρίσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη σημασία θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυτικού Τουρισμού – International Sea Tourism Festival (ISTF), που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το Σάββατο, ο ΠτΔ τόνισε ότι παρά τις γεωπολιτικές και περιφερειακές προκλήσεις, η σημασία του θαλάσσιου τουρισμού για την Κύπρο είναι ήδη εμφανής. Ειδικότερα, για το 2025 το λιμάνι της Λεμεσού αναμένεται να υποδεχθεί 140 κρουαζιερόπλοια και 160.000 επιβάτες, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε σύγκριση με το 2024.

Η θετική αυτή πορεία, όπως σημείωσε, προβλέπεται να συνεχιστεί και το 2026, με αύξηση που εκτιμάται στο 25%.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας αποτελεί έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας ουσιαστικά τις τοπικές οικονομίες. Διαβεβαίωσε ότι, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης Τουρισμού Κρουαζιέρας, η Κυβέρνηση επιδιώκει στρατηγικές συνεργασίες και εργάζεται συστηματικά ώστε η Κύπρος να καταστεί ανταγωνιστικός, βιώσιμος, ασφαλής και αξιόπιστος προορισμός, καθώς και έδρα για τους μεγάλους ομίλους του τουρισμού κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, ανοδική πορεία παρουσιάζει και ο καταδυτικός τουρισμός, και σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση παρόχων υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής.

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί η διεξοδική μελέτη του Υφυπουργείου Τουρισμού για την οργάνωση, την ανάπτυξη και την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού, ενώ μέσω Σχεδίου Επιχορήγησης στηρίζονται διεθνείς εκδηλώσεις θαλάσσιων αθλημάτων.

Ο Πρόεδρος έκανε επίσης αναφορά στις ιστορικά υψηλές επιδόσεις σε έσοδα και αφίξεις τουριστών το 2024, σημειώνοντας ότι τα μέχρι σήμερα δεδομένα υποδηλώνουν πως και το 2025 θα είναι μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό.

Ο ΠτΔ τόνισε ότι το όραμα είναι η Κύπρος να καταστεί ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός και ένας από τους κορυφαίους κόμβους θαλάσσιου τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Κύπρος, με σταθερά βήματα, συγκεκριμένο πλαίσιο και στρατηγικό σχεδιασμό, εδραιώνεται σταδιακά ως δυναμικός και αναπτυσσόμενος κόμβος Γαλάζιας Ανάπτυξης, καταλαμβάνοντας ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε σε άρτιες τουριστικές και άλλες υποδομές, όπως η Μαρίνα Αγίας Νάπας, σε αξιόπιστες υπηρεσίες, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, άριστες σχέσεις με όλα τα κράτη και τους λαούς της περιοχής, καθώς και στην ασφάλεια, στοιχεία που αναδεικνύονται ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και αξιοποιούνται ενεργά για την προώθηση της χώρας.

Continue Reading

VOULI REPORT

Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:

Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑‍🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV

 

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.

Στην εκπομπή συζητούνται:

  • Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
  • Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
  • Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ

Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.

exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ

📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 18/12 στις 9μμ

Avatar photo

Published

on

🗣️ ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με τον Πέτρο Φαναρή

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής, ο Πέτρος Φαναρής φιλοξενεί στο στούντιο:

🔹 Παναγιώτη Σαββίδη, Οικονομικό Αναλυτή

μια συζήτηση ευθεία, χωρίς φίλτρα, για όσα καθορίζουν την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.

🔍 Στο τραπέζι της συζήτησης:
• Ευχές και πολιτικά μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων – τι σημαίνει «Καλά Χριστούγεννα» για την κοινωνία
• Πρωτογενής τομέας και πράσινη πολιτική: η μεγάλη «κολοτούμπα» της Ε.Ε. – ξαφνικά ξεχάστηκαν οι εκπομπές και τα πράσινα αφηγήματα
• Προϋπολογισμός στη Βουλή: τι δείχνουν οι αριθμοί και τι κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες
• Κρατικό μισθολόγιο: οι δηλώσεις Αβέρωφ και οι αυξήσεις – ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό
• Παιδεία – συνέχεια και σύγκρουση: κλιμάκωση μέτρων από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση
• Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: αποφάσεις, αντιδράσεις και πολιτικό κόστος

🎯 Καθαρός λόγος
🎯 Οικονομική και πολιτική τεκμηρίωση
🎯 Απλή Πραγματικότητα

🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 9μμ 
📺 Αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia