Ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για διάβημα, μετά τη δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή ότι οι Τουρκοκύπριοι, προκειμένου να συνηγορήσουν στην επανέναρξη συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού, θέλουν κίνητρα τα οποία θα τους κάνουν να νιώσουν ασφαλείς.

Ο Βρετανός διπλωμάτης άκουσε από την υπεύθυνη της διεύθυνσης Κυπριακού, Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, τα παράπονα για όσα διετύπωσε, κυρίως ως προς την κυριαρχική ισότητα που ζητούν οι Τουρκοκύπριοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, στο Βρετανό αξιωματούχο μεταφέρθηκε η θέση ότι η στάση του δεν είναι εποικοδομητική, προκαταλαμβάνει, με όσα λέει, το έργο της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και πως ασκεί πίεση προς τη Λευκωσία, προτού ακόμη αρχίσει η νέα προσπάθεια.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.