Connect with us

Podcast Therapy

«Εκλογές, ΔΗΚΟ και η επόμενη μέρα της κυπριακής πολιτικής» | Podcast Therapy S2 E15

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο του Podcast Therapy, ο Στέλιος Ξιούρης συνομιλεί με τον Χρίστο Ρόδια, μέλος της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η κουβέντα επικεντρώνεται στους στόχους και τις προκλήσεις του ΔΗΚΟ, στο κρίσιμο όριο του 7,2% και στο κατά πόσο ο διψήφιος αριθμός αποτελεί ρεαλιστική επιδίωξη. Αναλύεται η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση, οι στιγμές στήριξης αλλά και οι διαφοροποιήσεις, καθώς και τα λάθη που –όπως παραδέχεται– στοίχισαν πολιτικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της Υγείας και στο μέλλον του ΓεΣΥ, στην ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και σε ζητήματα καθημερινότητας όπως το συγκοινωνιακό πρόβλημα και το κόστος για τον πολίτη. Παράλληλα, συζητούνται οι προοπτικές συνεργασιών και τα σενάρια για την επόμενη μέρα, σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον.

Ένα επεισόδιο με πολιτικό βάθος και καθαρές τοποθετήσεις, που επιχειρεί να φωτίσει τις ισορροπίες και τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Τετάρτη 18/02 στις 7μμ

Continue Reading

Podcast Therapy

«Ο μικρός της τζαμαρίας» | Παύλος Λιασίδης στο Podcast Therapy S2 E14

Avatar photo

Published

on

Στο Podcast Therapy φιλοξενείται ο Παύλος Λιασίδης, υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στη διακυβέρνηση. Με εμπειρία κυρίως στον τομέα της ενέργειας, παρουσιάζει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης είναι η πρότασή του για Διακομματικές Ομάδες Δράσης (ΔΟΔ), στα πρότυπα των intergroups της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.

Οι ΔΟΔ περιγράφονται ως δομημένο πλαίσιο συνεργασίας με σαφείς στόχους και πρακτικά αποτελέσματα, πέρα από παλαιοκομματικές λογικές.

Η συζήτηση κλείνει με τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την εκλογή του, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής ανανέωσης και προσαρμογής των αξιών του Δημοκρατικού Συναγερμού στη σύγχρονη κοινωνία.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο στο Vouli.TV και στο Podcast Therapy

Continue Reading

Podcast Therapy

«Από την Ευθύνη στη Διεκδίκηση» | Podcast Therapy S2 E13

Avatar photo

Published

on

Στο νέο επεισόδιο της σειράς Podcast Therapy, στο μικρόφωνο βρίσκεται ο Στέλιος Ξιούρης, με καλεσμένο τον Νέστορα Νέστορος — ανώτερος λειτουργός του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης και πρώην Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Σε μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση, αγγίζονται καίρια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα:

Συζητάμε:

  • 🕊️ Το θέμα των αγνοουμένων, μέσα από την προσωπική του εμπειρία ως μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής.
  • 🏠 Το στεγαστικό πρόβλημα, τις πολιτικές που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και τι μπορεί να αλλάξει ώστε η στέγη να γίνει πιο προσιτή για τους πολίτες.
  • 🏛️ Την πολιτική του διαδρομή και τη μεταγραφή του στη ΔΗΠΑ από το ΔΗΚΟ.
  • 🗳️ Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει θέση στη Βουλή.

Ένα επεισόδιο με βάθος, εμπειρία και ξεκάθαρες τοποθετήσεις, που συνδέει την κοινωνική πραγματικότητα με την πολιτική πράξη.

🎧 Τετάρτη 28/01 στις 6μμ

Continue Reading

Podcast Therapy

«Videogate: Όταν η Κύπρος εκτίθεται στην Ευρώπη» | Podcast Therapy S2 E12

Avatar photo

Published

on

Στο Podcast Therapy φιλοξενούμε τη Ρούλα Καμιναρά, υποψήφια βουλευτή Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ – Πολίτες για την Κύπρο.
Συζητούμε την ευρωπαϊκή διάσταση του videogate, τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πλήττεται η αξιοπιστία και η εικόνα της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.
📅 Δευτέρα 19/01
🕕 Στις 18:00
Αποκλειστικά στο Podcast Therapy!

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia