Θέτει επίσημα το ενδιαφέρον του ενώπιον της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας στο δήμο Στροβόλου Σταύρος Σταυρινίδης για διεκδίκηση της Δημαρχίας. Όπως πληροφορούμαστε, ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στον δήμο Στροβόλου, το όνομα του οποίου συζητείται στις κομματικές διεργασίες και προκρίνεται ως επιλογή των  τοπικών ομάδων του ΔΗΚΟ,  απέστειλε επιστολή προς το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.

Μια εξέλιξη η οποία αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση προς την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος για να επισπεύσει τις διαδικασίες για λήψη αποφάσεων σε σχέση με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα όμως, ανοίγει και ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά το ενδεχόμενο διάστασης θέσεων και απόψεων των κομματικών ηγεσιών με τις τοπικές επιτροπές.

Στην επιστολή του, ο Σταύρος Σταυρινίδης θίγει ουσιαστικά δύο θέματα. Πρώτον, βάζει και γραπτώς το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση της  Δημαρχίας ενώπιον της ηγεσίας και των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και δεύτερον, θα ζητά ουσιαστικά διευκρινήσεις για τα όσα λέγονται περί σκέψεων στήριξης της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τη στιγμή που το ΔΗΚΟ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον δήμο Στροβόλου με δικό του υποψήφιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφτά οπικές Επιτροπές του ΔΗΚΟ Στροβόλου προς τα τέλη περασμένου Αυγούστου απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, με την οποία εισηγούνταν ως καταλληλότερη επιλογή την υποψηφιότητα του Σταύρου Σταυρινίδη, αναλύοντας και τους λόγους για τους οποίους κατέληξαν σε αυτή την απόφαση. Γεγονός το οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, επισημαίνει και στην επιστολή του προς το Εκτελεστικό Γραφείο ο Σταύρος Σταυρινίδης.

Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στα διάφορα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας Ανδρέα Παπαχαραλάμπους από το ΔΗΚΟ, υποδεικνύοντας του ότι ο νυν δήμαρχο Στροβόλου, προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ.

Με βάση αυτά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αυτό το οποίο θα αξιώνει στην επιστολή του Σταύρου Σταυρινίδη, είναι να διευκρινιστεί το κατά πόσο οι φήμες περί προώθησης της υποψηφιότητας Παπαχαραλάμπους από πλευράς ηγεσίας του ΔΗΚΟ επαληθεύονται, τονίζοντας πώς εάν ισχύει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι η ηγεσία του κόμματος, βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Αναφέρεται παράλληλα και τονίζεται πώς η υποψηφιότητα Σταύρου Σταυρινίδη είναι αποδεχτή και αγκαλιάζεται και από άλλες πολιτικές δυνάμεις  του τόπου και κυρίως από την βάση  του ΔΗΚΟ. Επισημαίνεται ακόμα πώς εάν συνεχιστεί αυτή η παραφιλολογία περί προώθησης της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Στροβόλου, ζημιώνεται η συνοχή του κόμματος.

Εντός των επόμενων ημερών, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και ενδεχομένως και με την ηγεσία του ΑΚΕΛ συζητώντας το θέμα των συνεργασιών στις τοπικές εκλογές. Η περίπτωση του δήμου Στροβόλου είναι μία από τις περιπτώσεις που θα μονοπωλήσουν των συζητήσεων. Ως γνωστό, στο πλαίσιο των συζητήσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχει πρόθεση και από πλευράς ΔΗΣΥ και από πλευράς ΑΚΕΛ να στηρίξουν υποψήφιο του ΔΗΚΟ, με αντάλλαγμα στήριξη υποψηφίου τους σε άλλο δήμο. Οι πληροφορίες το ΔΗΚΟ να συζητά και την περίπτωση Παπαχαραλάμπους κατόπιν πιέσεων από το  Προεδρικό. Το σενάριο αυτό φαίνεται ωστόσο ότι λόγο  των αντιδράσεων που καταγράφονται, να αρχίζει να απομακρύνεται.

>> Το σενάριο Τσίγκη

Τις τελευταίες μέρες, στο πλαίσιο των διαφόρων συζητήσεων, συζητείται πλέον και το σενάριο στήριξης του Χρίστου Τσίγκη με συνεργασία της ΔΗΠΑ με τον ΔΗΣΥ και την ΕΔΕΚ. Το σενάριο αυτό, εξαρτάται όμως σε ένα βαθμό και από τις αποφάσεις του ΔΗΚΟ και με ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα επιδιώξει να έχει συνεργασία.

>> Μαρίνος Κλέανθους στο κάδρο για δήμο Λευκωσία

Το όνομα του Μαρίνου Κλεάνθους ως κοινού υποψηφίου ΑΚΕΛ- ΔΗΠΑ έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», για τη Δημαρχία Λευκωσίας.

Την περασμένη βδομάδα, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούν τα κόμματα για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε συνάντηση του γγ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν. Κατά τη συνάντηση τους, όπως αναφέρουν πάντα οι πληροφορίες μας, από πλευράς ΑΚΕΛ έπεσε στο τραπέζι το όνομα του εκ των αντιπροέδρων της ΔΗΠΑ Μαρίνου Κλεάνθους, ως πιθανού κοινού υποψήφιου για το δήμο της πρωτεύουσας. Απάντηση δεν υπήρξε, ωστόσο το ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό προς συζήτηση.

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.