Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Λιβάνου, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις και το μεταναστευτικό θα βρεθούν στο επίκεντρο συνομιλιών που θα έχει σήμερα στη Βηρυτό με τον Λιβανέζο ομόλογό του ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ο κ. Κόμπος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στον Λίβανο, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Abdallah Bou Habib.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι κατά την παραμονή του στη Βηρυτό ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον κ. Bοu Habib, στην παρουσία αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και το μεταναστευτικό. Ο κ. Κόμπος θα ενημερώσει επίσης τον ομόλογό του για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κόμπος θα γίνει δεκτός από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της χώρας Najib Mikati και από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Nabih Berri. Θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχηγό των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Joseph Aoun.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.