Στη ρητορική των απειλών και των προκλήσεων κατά της χώρας μας στράφηκε για μία ακόμα φορά ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε πανεπιστημιακό κάμπους της Κωνσταντινούπολης.

«Η αμυντική βιομηχανία, που είναι το καμάρι του έθνους μας… Πόσο ήταν η εγχώρια παραγωγή όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας; 20%. Πόση είναι τώρα; 80%. Πως το πετύχαμε αυτό; Δεν ήταν από τη δουλειά μας; Δεν ήταν ψέματα. Τώρα τα UAV (σ.σ Μη επανδρωμένα αεροσκάφη) μας πηγαίνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τα UAV μας φεύγουν…Τώρα υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία. Αυτό το παραδέχτηκε η Ελλάδα. Κοιτάξτε, λένε, «η Τουρκία παρήγαγε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Αλλά τι θα γίνει αν αυτός χτυπήσει την Αθήνα;” Δεν έχουμε πρόβλημα να χτυπήσουμε την Αθήνα. Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται έξυπνα δεν θα το κάνουμε. Αν όμως προσπαθεί να οπλίζει τα νησιά, εμείς θα παραμείνουμε με δεμένα τα χέρια; Αν φερθεί έξυπνα η Ελλάδα, δεν θα έχουμε παρτίδες μαζί τους», τόνισε ο Ερντογάν ενώ απάντησε και στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία.

«Παρατηρούμε ότι οι ελληνικές αρχές δεν συμμορφώνονται με τις συνθήκες της Λωζάνης και άλλες συνθήκες. Τι λένε αυτές οι συνθήκες; Αυτά τα νησιά (σ.σ του Αιγαίου) δεν μπορούν να είναι στρατιωτικοποιημένα», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους..

Ο Ερντογάν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η Αθήνα δεν θέλει πόλεμο με την Τουρκία και ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με διάλογο.

«Ο Μητσοτάκης μιλάει με αυτόν τον τρόπο, αλλά τα λόγια του δεν είναι αρκετά για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής», είπε ο Ερντογάν.

«Οπλίζοντας αυτά τα νησιά, η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, καθώς και άλλες συνθήκες. Αλλά παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα σε διεθνείς οργανισμούς στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή».

πηγή  www.huffingtonpost.gr/

Vouli TV