Για τους λόγους για τους οποίους επαναδιεκδικεί τη Δημαρχία Πάφου μίλησε στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «κατά 98,5%» οι αποφάσεις του δεν επηρεάζονται από τα κόμματα.

Παράλληλα, σημείωσε πως η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι θύμα κομματικών συμφερόντων, σημειώνοντας πως το μοντέλο αυτό δεν είναι βιώσιμο

Γιατί επαναδιεκδικεί

«Επαναδιεκδικώ γιατί αυτά τα εννέα χρόνια που ήμουνα Δήμαρχος ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια αναγέννησής της Πάφου», είπε ο κ. Φαίδωνος, προσθέτοντας την απαλλαγή της πόλης από «τη σήψη και τη διαφθορά» και την υλοποίηση «94 έργων».

Βιώσιμος ο νέος Δήμος Πάφου με βάση τις αλλαγές;

Σχετικά με τη βιωσιμότητα του Δήμου, ο κ. Φαίδωνος εξήγησε πως η Πάφος δεν συνενώνεται με κανένα Δήμο και καμία Κοινότητα. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα χάσει έσοδα περίπου στα δύο με τρία εκατομμύρια από την υδατοπρομήθεια και τις αδειοδοτήσεις, ωστόσο θα κερδίσει από τις αυξημένες χορηγίες του κράτους και έτσι θα καταστεί βιώσιμος.

Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε πως θα καταλάβουν ότι δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο όπως το έστησαν. «Οδεύοντας προς το τέλος της δεκαετίας του 20’ θα καταλάβουν και θα διορθώσουν το λάθος», είπε, προσθέτοντας πως η μεταρρύθμιση έπεσε «θύμα κομματικών συμφερόντων».

«Μηδενίστηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς»

Σχετικά με τα φαινόμενα διαφθοράς, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι «υπό αυστηρές συνθήκες βεβαίως» μηδενίστηκαν, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει οποιοδήποτε περιστατικό υπό διερεύνηση».

Έργα που ολοκληρώθηκαν

Ο Δήμαρχος Πάφου, εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς την ολοκλήρωση των δύο Πανεπιστημίων, αυτό του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και την αναβάθμιση της νέας Σχολής του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Κομματικές επιρροές

Στο ερώτημα για το εάν οι αποφάσεις του Δημάρχου επηρεάζονται από τα κόμματα, είπε ότι «κατά 98,5% δεν εξαρτώνται όσον αφορά εμένα. Σε ότι με αφορά, δεν είμαι κομματόσκυλο, δεν είμαι άνθρωπος που θα πάρω γραμμή από το κόμμα. Σε ότι αφορά τα καθήκοντα μου ως Δημάρχου, δεν εξαρτώμαι για το τι θα πράξω στη προσπάθεια μου να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον του Δήμου Πάφου».

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις στη νέα θητεία

Σχετικά με τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος, ο κ. Φαίδωνος εξήγησε ότι είναι το θέμα της στέγασης, τα προβλήματα του Νοσοκομείου και η δημιουργία Ιατρικής Σχολής, η παιδεία, η υγεία, ενώ πρόσθεσε πως θα ασχοληθεί και με τα θέματα του Πολιτισμού.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.