Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Ασίμ Ακάνσοι δήλωσε ότι το κόμμα του διεξήγαγε έρευνα για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», προσθέτοντας ότι το όνομα του ηγέτη του κόμματος έχει πλέον αναδειχθεί ως το φαβορί.

«Το όνομα που η κοινωνία τοποθετεί στην πρώτη θέση είναι αυτό του Τουφάν Έρχουρμαν», ανέφερε στο τ/κ τηλεοπτικό κανάλι «SİM TV», ο κ. Ακάνσοι προσθέτοντας ότι στις «προεδρικές εκλογές» «η κούρσα θα είναι μεταξύ δύο ατόμων, αλλά αυτή η ζυγαριά έχει ήδη αρχίσει να γέρνει υπέρ του ΡΤΚ».

Αναφέροντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν απομονωθεί στο Κυπριακό χάρη στις αποσχιστικές πολιτικές που ασκεί σήμερα ο Ερσίν Τατάρ, ο Ακάνσοι ανέφερε ότι η Άγκυρα διαχειρίζεται το Κυπριακό για λογαριασμό των Τ/κ, μια απαράδεκτη εξέλιξη κατά τη γνώμη του. «Η πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων είναι αυτή που καθοριστικά επηρεάζει το Κυπριακό», πρόσθεσε ο Τ/κ πολιτικός.

Με αναφορά τις νέες δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή, ο Τ/κ πολιτικός πρόσθεσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο, με την ιδιότητα της εγγυήτριας δύναμης, έχει αποδείξει ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί η τδβκ ως ξεχωριστό κράτος ή να υπάρξει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης βασισμένη στην κυρίαρχη ισότητα. Αντίθετα, το Κυπριακό θα πρέπει να βασιστεί σε ένα σύστημα ομοσπονδίας βασισμένο στην πολιτική ισότητα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Δεν επιθυμούμε πλέον μια τυχαία διαδικασία διαπραγμάτευσης, αλλά μια διαδικασία προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα. Θέλουμε να φτάσουμε σε μια ομοσπονδία όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι. Έχω την εντύπωση ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο που μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε μια νέα διαδικασία», επεσήμανε επίσης ο κ. Ακάνσοι.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.