ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «τάξη» πάνω από την εθνική αξιοπρέπεια; «Ξηλώματα» στο ΠΝ
Σε μια χώρα όπου η στρατιωτική ηγεσία και η κυβέρνηση προτιμούν να διατηρούν «ήρεμα νερά» με την Τουρκία παρά να υπερασπίζονται το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαίνεται ότι η πραγματική απειλή δεν προέρχεται μόνο από την Άγκυρα, αλλά και από την ίδια την Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού ετοιμάζεται να «ξηλώσει» τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης, να απομακρύνει τον Διοικητή της ΣΜΥΝ και να διώξει σπουδαστές από τη Σχολή. Ο λόγος; Να μην ενοχληθεί η Τουρκία και να αποφευχθεί ένα διάβημα από την Άγκυρα!
Όταν ο Χουλουσί Ακάρ – και όχι μόνο – δήλωνε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύονται στο κολύμπι για να καταλάβουν το Καστελλόριζο, δεν ακούσαμε καμία ελληνική αντίδραση, κανένα διάβημα, καμία απομάκρυνση αξιωματούχου στο τουρκικό στράτευμα. Όταν, όμως, μια ομάδα στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, φώναξε το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνική – γαμιέται η Τουρκία», η αντίδραση της ηγεσίας ήταν άμεση και συντριπτική.
Το μήνυμα είναι σαφές: στην Ελλάδα του 2025, η διατήρηση των ισορροπιών με την Τουρκία έχει μεγαλύτερη σημασία από την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να προκαλέσει αναστάτωση στο Πολεμικό Ναυτικό, να καταστρέψει καριέρες αξιωματικών και να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική ορθότητα είναι πιο σημαντική από την εθνική υπερηφάνεια.
Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα συνεχίζει να ακολουθεί μια επιθετική ρητορική, να απειλεί ελληνικά εδάφη και να κατέχει παράνομα την Κύπρο, χωρίς να υποστεί καμία κύρωση ή αντίδραση. Αλλά, φυσικά, η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να διαχειρίζεται εσωτερικές κρίσεις, καταστέλλοντας κάθε φωνή που θα μπορούσε να «ταράξει» τους διπλωματικούς διαδρόμους.
Το ερώτημα είναι: αν η ίδια η Ελλάδα δεν στηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ποιος θα το κάνει;
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκθεση-καταπέλτης για την ΑΗΚ και το ενεργειακό κόστος
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Χαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Εθνική Φρουρά και Αμερικανικές Δυνάμεις σε κοινές ασκήσεις και ανταλλαγή τεχνογνωσίας
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record3 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
Behind Politics6 days agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
Off the Record2 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ
-
Off the Record3 weeks agoΤο Trident περιμένει ακόμη — και αυτή τη φορά περιμένει εμάς

