Connect with us

Off the Record

Η ΕΔΕΚ από τον Λυσσαρίδη στον Αναστασίου: Τραγωδία ή κωμωδία;

Avatar photo

Published

on

Μπορεί ο Σιζόπουλος να εξαφανίζεται σιγά – σιγά από την πολιτική απαξιωμένος, σφυρίζοντας το τραγούδι «Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμια», εν αναμονή της απόφασης της Γενικής Εισαγγελίας για τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, ο διάδοχός του Νίκος Αναστασίου προσπαθεί μάταια να αποδείξει ότι είναι πρόεδρος κόμματος ή τουλάχιστον κόμματος υπό διάλυση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην πολιτική να μην σε παίρνουν στα σοβαρά είτε γιατί απαξιώθηκες είτε γιατί δεν έχεις την ικανότητα να παίζεις το ρόλο που έτυχε να σου δώσουν.

Πολλοί, ακόμη και αυτοί που διαφωνούσαν, θυμούνται την ΕΔΕΚ άλλων εποχών, η οποία εξέπεμπε ένα άλλο αέρα. Τον αέρα του δυναμισμού και της αγωνιστικότητας.  Τον αέρα του σεβασμού προς τον ιστορικό της ηγέτη Βάσο Λυσσαρίδη και όχι τον αέρα της δυσωδίας και της πτωμαϊνης που εκπέμπει τα τελευταία χρόνια, λόγω των χειρισμών του Σιζόπουλου και της γραφικής κουστωδίας του.

Ο Σιζόπουλος απέτυχε και φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αρνητικό κεφάλαιο για την πολιτική αλλά και για την ίδια τη ΕΔΕΚ που την έφερε στα πρόθυρα διάλυσης. Ο άλλος, ο Αναστασίου, που ο μέσος πολίτης δεν ξεχωρίζει αν βλέπει πρόεδρο κόμματος ή κάτι άλλο στην τηλεόραση, δεν κατάλαβε ακόμη ότι δεν είναι γι’ αυτόν τον ρόλο; Όχι γιατί δεν είναι τόσο καλός όσο νομίζει αλλά γιατί δεν κατάλαβε ότι ο Σιζόπουλος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για να μην είναι πρόεδρος υπό κατηγορία και τον έβαλε στην καρέκλα που καθόταν κάποτε ο Βάσος Λυσσαρίδης για να ελέγχει το κόμμα από το παρασκήνιο και μετά να του φορτώσει και τη διάλυση της ΕΔΕΚ.

Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Βάσου Λυσσαρίδη, βλέποντας το κόμμα του σε αυτά τα χάλια. Εμείς πάντως δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αν αυτή η κατάσταση είναι τραγωδία ή κωμωδία. Το σίγουρο είναι ότι ο Σιζόπουλος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Μορφάκης Σολωμονίδης, το Golden Fat Boy της ΕΔΕΚ, τον δεύτερο αντρικό ρόλο και το ρόλο του κομπάρσου ο Νίκος Αναστασίου. Όλοι τους αξιολύπητοι.

ΕΔΕΚΙΤΗΣ

Off the Record

Η υπόθεση των διαβατηρίων ενδυναμώνει τους ΑΠΟΛΙΤΙΚ

Avatar photo

Published

on

Μ’ αυτά και μ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση των διαβατηρίων ένα είναι το ΜΟΝΟ βέβαιο: η ψήφος «εκδίκησης» για το πολιτικό μας σύστημα  θα ενδυναμωθεί με αποτέλεσμα να βγουν στην επιφάνεια και άλλοι ερασιτέχνες του είδους λαμβάνοντας σε μερικά χρόνια και ποσοστά της τάξης του 10%.

Μην πάτε μακριά τη σκέψη σας… Ήδη ο Φειδίας και ο Οδυσσέας τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση αφού μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην υπόθεση «THIS IS CYPRUS» και με όσα ακούστηκαν μετά την αθωωτική απόφαση και την έφεση της Νομικής Υπηρεσίας αρκετός είναι ο κόσμος που θα θελήσει να γυρίσει την πλάτη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» όσο και το «ΑΛΜΑ» δημιουργήθηκαν ως μέσα αντίδρασης και όχι ως ολοκληρωμένα κόμματα με σαφέστατο πολιτικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει την οικονομία, το μεταναστευτικό, το κυπριακό και τις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Σίγουρα, πάντως, αυτοί που δεν πρέπει να νιώθουν άνετα είναι οι «ΚΑΤΟΙΚΟΙ» της Πινδάρου και της Εζεκία αφού – να μου το θυμηθείτε- στις επόμενες δημοσκοπήσεις, ο απόηχος των όσων διαδραματίστηκαν πρόσφατα θα έχει επιπτώσεις και στα ποσοστά τους…

Είναι, όμως, ο Οδυσσέας και ο Φειδίας  η λύση; Το ερώτημα παραμένει…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Επιδόματα και ρεύμα αλλά οι Τ/Κ κάνουν τους αδικημένους

Avatar photo

Published

on

Και ηλεκτρικό ρεύμα τους δώσαμε και επιδόματα τους δίνουμε και τα χωράφια τους τα ζητούν και τους αποζημιώνουμε. Αυτοί όμως οι Τουρκοκύπριοι τι έκαναν για εμάς; Όσες φορές μιλούν στις τηλεοράσεις δεν τους ακούσαμε να επιθυμούν λύση που σημαίνει επιστροφή των περιουσιών στους Ελληνοκύπριους. Καλά ακολουθούν την διαχρονική τουρκική πολιτική που συνοψίζεται στο απλοϊκό μεν διδακτικό δε. Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας.

Καλά πιστεύει κάποιος ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που τους δώσαμε θα μας το πληρώσουν; Α, μπα. Για ανθρωπιστικούς λόγους θα μας πουν. Καλά δεν είναι σχιζοφρενικό να σου παίρνουν το σπίτι να διακόπτεται το ρεύμα , να σκίζεσαι να τους δώσεις ηλεκτρισμό και μετά να τους το πληρώνεις κι από πάνω τον λογαριασμό. Και μετά σου λένε ότι ο Φρόιντ και ο κάθε ψυχίατρος και ψυχολόγος έδωσαν εξηγήσεις σε όλες τις ψυχολογικές ενέργειες των ανθρώπων.

Τουρκοκύπριοι να θέλουν να είναι αξιωματούχοι και στο ψευδοκράτος αλλά και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Και ακόμη να τους συλλάβουμε για προσβολή της δημοσίας αιδούς

Το Ελληνικό Έθνος έβγαλε μεγάλους και σπουδαίους άντρες. Αλλά και μεγάλους προδότες. Από τον Εφιάλτη και μετέπειτα είναι διάσπαρτη η ελληνική ιστορία με τέτοιους. Και το κυριότερο τους χαρακτηριστικό είναι ότι την προδοσία την κάνουν φανερά χωρίς ναφοβούνται την τιμωρία. Κι αφού εμείς ως Έθνος είμαστε ανάξιοι να τους τιμωρήσουμε τότε ας περιμένουμε την ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. Μόνο έτσι θα τιμωρηθούν.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Continue Reading

Off the Record

Κάτι σιγοβράζει στο ΑΚΕΛ

Avatar photo

Published

on

Τα κατεστημένα δεν θέλουν λύση του Κυπριακού φωνάζει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Άρχισε και στο ΑΚΕΛ πόλεμος κατά του προέδρου της Δημοκρατίας; Τι; Ναι, θυμήθηκαν στο κόμμα ότι πρέπει να πολεμήσουν τον Χριστοδουλίδη και χρησιμοποιούν τα πάντα…Πάντως στο ΑΚΕΛ κάτι βράζει ή αν προτιμάτε σιγοβράζει.

Και φαίνεται ότι δύσκολα θα μείνουν κάποιοι που δεν θα καούν από τη φωτιά. Ο έλεγχος του κόμματος μπορεί να παραμένει στον Στεφάνου, αλλά πάντα χρειάζονται και εκείνοι που θα κάνουν τις δουλειές του σπιτιού. Κάτι όπως τις οικιακές βοηθούς.

Και έχουμε και τις κόντρες για τις εκλογές. Από την Εζεκία Παπαϊωάννου δίνεται γραμμή για να ψηφίσουν ποιους να ψηφίσουν και οι υποψήφιοι τρέχουν να προλάβουν. Γιατί όποιος και να αναδειχθεί, το κόμμα πάλι θα ελέγχεται από τον μέγα εγκέφαλο που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι κάποιοι προετοιμάζονταν για την διαδοχή του Στεφάνου, αλλά ο Γενικός Γραμματέας δεν τους κάνει το χατίρι. Θα παραμείνει να πολεμήσει επί των επάλξεων όπως διακηρύττει.

Οπόταν οι τρεις σωματοφύλακες που αναμένουν ( Λουκαίδης- Κουκουμάς- Δαμιανού) θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι νεωτέρας. Και κυρίως να μην υπονομεύουν τον Στεφάνου γιατί δεν ξεχνάει και κυρίως μαθαίνει τα πάντα. Κι όπως επισημάναμε προ ημερών η Επαγρύπνηση συνεχίζει να λειτουργεί και να καταγράφει τα πάντα.

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia