ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η αξιοπρέπεια πάνω από όλα» Η Κύπρος δεσμεύεται να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Την «ακλόνητη δέσμευση» της Κύπρου να καταπολεμήσει την εμπορία ανθρώπων επανέλαβε, σε παρέμβασή του κατά την Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Προσώπων, ο Ειδικός Απεσταλμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Πολυμέρεια, πρέσβυς Ανδρέας Κακουρής, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από το Σχέδιο Δράσης.
Ο κ. Κακουρής σημείωσε ότι ήταν «μεγάλη τιμή για την Κύπρο, μαζί με το Τατζικιστάν, να συμπροεδρεύσει» της διαδικασίας που οδήγησε στη φετινή Πολιτική Διακήρυξη του 2025, η οποία «επαναλαμβάνει τη συλλογική μας δέσμευση να καταπολεμήσουμε την εμπορία σε όλες τις μορφές της».
Υπογράμμισε ότι η Κύπρος θεωρεί την εμπορία ανθρώπων «μια σοβαρή παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβολή των κοινών μας αξιών», χαρακτηρίζοντάς την «αποτρόπαιο έγκλημα που υπερβαίνει σύνορα» και εκφράζοντας τη σοβαρή ανησυχία της χώρας για τα στατιστικά στοιχεία της Έκθεσης UNODC για την Εμπορία Προσώπων 2024.
Αντλώντας από την εθνική εμπειρία, τόνισε τη στροφή της Κύπρου προς «μια ολοκληρωμένη και με επίκεντρο το θύμα προσέγγιση», επισημαίνοντας τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που «ποινικοποιούν όλες τις μορφές εμπορίας προσώπων» και ενισχύουν το πλαίσιο προστασίας. Αναφέρθηκε ειδικά στην πρόσφατη τροποποίηση που ποινικοποιεί τη δημιουργία υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσω τεχνητής νοημοσύνης, επισημαίνοντας ότι «η τεχνολογία μετατρέπεται σε όπλο για την εκμετάλλευση και θυματοποίηση παιδιών».
Υπογράμμισε επίσης τη στρατηγική της Κύπρου για την περίοδο 2023–2026 σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, περιλαμβάνοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης με «38 δράσεις, οι οποίες αξιολογούνται συνεχώς από την Πολυθεματική Συντονιστική Ομάδα».
Ο κ. Κακουρής τόνισε ότι «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη» και κάλεσε τα κράτη να «προστατεύσουν τα θύματα, να διώξουν τους δράστες και να ενισχύσουν τις συνεργασίες» μεταξύ κυβερνήσεων, συστήματος ΟΗΕ, κοινωνίας των πολιτών και ιδιωτικού τομέα. Η Κύπρος, διαβεβαίωσε, «είναι έτοιμη να συνεχίσει να συμβάλλει ενεργά στις παγκόσμιες προσπάθειες».
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL .gr
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ
Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.
Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία
Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.
Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.
👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ
Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.
Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.
Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.
Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΜακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι
-
Off the Record1 week agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΧαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
EKLOGES20262 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ1 month agoΘύελλα στη Βουλή για τον αφθώδη πυρετό – Κτηνοτρόφοι κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ
-
MILITAIRE1 month agoΑπό τον Περσικό Κόλπο ως την Ανατολική Μεσόγειο: Η «επιβλητική αρμάδα» του Τραμπ


