Συνέρχεται σήμερα Δευτέρα η επιτροπή για την αξιολόγηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού ενώ για αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί να συνέλθει ξανά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για να συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος την Παρασκευή, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, είχε αναφέρει ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων προς την κατεύθυνση της αύξησης του κατώτατου μισθού, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνονται αποκλίσεις σχετικά με το ύψος της.

Σημείωσε ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών και η Κυβέρνηση, αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της εντός της εβδομάδας, με τους επηρεαζόμενους εργαζομένους από το νέο διάταγμα να υπολογίζονται σε περίπου 25 χιλιάδες.

Πηγή: INB

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.