Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα βρίσκεται στον Λίβανο την Πέμπτη, 2 Μαΐου μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Έρικ Μαμέρ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της μεσημβρινής ενημέρωσης της Κομισιόν, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει κατά πόσο η κ. Φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει πακέτο βοήθειας προς τη χώρα από τη Βηρυτό.

«Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται στον Λίβανο την Πέμπτη με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό του Λιβάνου καθώς και τον πρόεδρο της Βουλής», ανέφερε ο κ. Μαμέρ.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για το ύψος του πακέτου βοήθειας, ο κ. Μαμέρ περιορίστηκε να απαντήσει πως «θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την Πέμπτη όταν η Πρόεδρος θα είναι στον Λίβανο για περαιτέρω λεπτομέρειες για την όποια ανακοίνωση».

Ερωτηθείς αν η επίσκεψη της κ. Φον ντερ Λάιεν θα εστιάσει και στην ευρύτερη κατάσταση στην περιφέρεια, και αν σχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ με αντικείμενο την κατάσταση στα σύνορα με το Ισραήλ, ο κ. Μαμέρ επεσήμανε πως η κ. Φον ντερ Λάιεν «είναι σε συνεχή επαφή με τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όσον αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή και στον Λίβανο».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.