Κόμματα, φορείς και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους συγχαίρουν τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) αναφέρει ότι «η εκλογική νίκη του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη και η ανάδειξη του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί νίκη της κοινωνίας των πολιτών». Εκφράζει «τα θερμά του συγχαρητήρια στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, για τη διασφάλιση της ενότητας και της συλλογικότητας που έχει ανάγκη η Κύπρος και ο λαός».

Το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι «η εκλογική νίκη του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος έδειξε ένα νέο ήθος για την πολιτική, δίνει ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό. «Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πάρουμε την Κύπρο μπροστά και να δούμε καλύτερες μέρες για τον τόπο και το λαό μας, καταλήγει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το Κίνημά Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών εξέφρασε τη Δευτέρα τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την πεποίθησή του ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, «διότι έχει την πολιτική βούληση και τις ικανότητες για να το πράξει».

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), εκφράζει τα συγχαρητήριά της, για την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εύχεται «κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και δύναμη να ανταπεξέλθει στις όποιες προκλήσεις, τόσο σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης όσο και σε θέματα που αφορούν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας».

Ευελπιστούμε, αναφέρει η ΠΟΕΔ στην ανακοίνωσή της, «ότι η Εκπαίδευση, ως ο κατ’ εξοχήν φορέας μετάδοσης αρχών και αξιών που θα πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας μας, θα τύχει της δέουσας αναγνώρισης και σημασίας». Προσθέτει πως αναμένει όπως «ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Παιδείας που θα επιλεγεί, να είναι ένα άτομο με όραμα για την Παιδεία της Κύπρου, αλλά  και έτοιμος να επιλύσει χρονίζοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μέσα από θεσμικό διάλογο και συνεργασία με την ΠΟΕΔ».

Στη δική του ανακοίνωση ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στο κορυφαίο αξίωμα του τόπου μας, αυτό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

«Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, συγχαίρουν τον Νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εύχονται καλή επιτυχία στην άσκηση των πολύ σημαντικών καθηκόντων που αναλαμβάνει», καταλήγει ο ΚΟΑ.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) συγχαίρει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, ο ΣΙΚΑΠ αναφέρει πως τα κέντρα αναψυχής, ευρισκόμενα στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τα οποία θα παρουσιάσουν στον νέο Πρόεδρο αλλά και στον νέο Υφυπουργό Τουρισμού, επισημαίνοντας πως αναμένουν από την νέα κυβέρνηση να τα δει θετικά «για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε και να ορθοποδήσουμε μετά τα όσα τεράστια προβλήματα μας δημιούργησε η πανδημία και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Απασχολούμενων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του εύχεται «υγεία και δύναμη για να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τον κυπριακό λαό».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος εκφράζει την προσδοκία «ότι σύντομα θα θέσει εκ νέου τα προβλήματα της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του νέου Υπουργού Παιδείας ούτως ώστε με διάλογο και πολιτική βούληση να εξευρεθεί λύση για τερματισμό της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση, σύμφωνα και με την απόφαση του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ