Μια βιβλιοθήκη η οποία μετακινείται διαρκώς και στην οποία δεν βρίσκουμε χάρτινα βιβλία, έρχεται στην Πάφο το Σάββατο στα πλαίσια του Access City Festival από το Enavsma Foundation.

Τα βιβλία στην Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη είναι ανθρώπινα όντα και τα βιβλίο μαζί με τον αναγνώστη του πραγματοποιούν ένα προσωπικό διάλογο. Τα βιβλία είναι άνθρωποι που εξαιτίας κάποιου χαρακτηριστικού που έχουν στην ταυτότητά τους αντιμετωπίζονται με άγνοια, καχυποψία, προκατάληψη ή ρατσισμό.

Τα χαρακτηριστικά αυτά σχετίζονται με βασικές διαστάσεις της διαφορετικότητας όπως το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, τη θρησκεία, τη φυσική ικανότητα, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, το επάγγελμα, τις πεποιθήσεις, την οικογενειακή κατάσταση, την οικονομική κατάσταση ή τον τόπο διαμονής.

Συνολικά 13 ανθρώπινα βιβλία του Human Library Cyprus θα διηγηθούν τις προσωπικές ιστορίες τους φιλοξενούμενα στο Mediteranneo του ξενοδοχείου Annabelle της Thanos Hotels, το Σάββατο, 6 Μάιου, από τις 4.00 μέχρι τις 7.00 το απόγευμα.

Η λίστα της Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει θέματα όπως: Ψυχική Υγεία, Δυσλεξικό βιβλίο, Ex drug addict, Non binary, 3 or 30, Neurodivergent, O κωφός που ακούει, Ψάξε, ψάξε, δε θα με βρεις, Γκέι άντρας στην Κύπρο, 2 mums, Αλκοολικός σε αποχή, Άθεος και Survivor.

 

Πηγή: φilenews

Έλενα Θεραπή